Lunch för en Karl!

ingen Biff med potatis här inte... suck


imorgon är jag ledig... FUCK YEAH!

SÅ JÄVLA TRÖTT!

Fy fan vad trött jag är. Dels skyller jag på tidsomställningen och dels på att det här är 8de dagen på raken jag jobbar, det är man inte van vid nu när man har ett normalt jobb, på cykelringen var det ju vardagsmat att man jobbade både 2 och 3 veckor på raken ibland. men i morgon är jag faktiskt ledig. Det ska bli så jävla gött. ska göra massa najs grejer för mig själv, träna, äta frukost ute, kanske få massage, cykla, handla mat och handla inredning. gonna be a blast.

nu ska jag åka och städa butiken som serut som ett slagfält...
Pratade ut med J igår, känndes bra att förklara hur man känner, verkade som att hon förstod mig ganska bra.

later

Earth Hour och Söndag

igårkväll vare ju earth hour, jag, olsson och Simon käkade pizza i mörkret, rätt mysigt.


Söndagen blev nästan lika stressig som lördagen, fullt ös hela dagen, grymt skönt att det äntligen är över.
butiken serut som ett bombnedslag efter alla snåla kunder som slitit och dragit i grejerna. kommer få städa hela dagen i morgon. whoop de fucking doo!

efter jobbet åkte jag hem till mamma och blev lite ompysslad, fick god mat, sova lite på soffan och prata ut om jobbiga saker som händer, skönt att få mer stöd för mina teorier, tankar och kännslor. hade Cykeln med mig så jag knäppte en lite bättre bild på den. såhär ser den ut!


Nu är räkningarna betalda, tvätten är sorterad och soffan är mjuk, buster kommer strax och vi ska kolla på sopranos.

hejsålänge

Friday bloody Friday

Idag har allt bara varit piss, kunde  inte sova i natt så jag vaknade typ fel. han inte äta frukost så det blev 2bananer och proviva som jag små åt under en timme, inte så jävla lysande. Sen har jag bara varit hängig, deppig och irriterad hela dagen. sen gick det verkligen utför när jag blandade ihop 2 beställningar och sålde grejer ur en beställning så det blev pankaka, hoppas det löser sig och att ingen blir arg. suck. Sen kom jansson och då blev det mycket bättre, han skulle jämta sin monsterhoj, eller mer rymdskepp, för det är vad det är. cheesus. åbäket väger in på 7.1kg och ser sjukt snabbt ut. hoppas han bli nöjd

Christian från GripGrab kom förbi en sväng och jag fick ett par sjukt smutta MTB racing handskar av honom, man tackar och bockar. ska bli sköna när det är varmt och svettigt i skogen i sommar.

sen flöt resten av dagen på fort som fan. förberedde oss för öppet helgen som är i morgon. huuu. kommer bli stressigt misstänker jag men ganska kul också. är ju faktiskt ganska sugen på att cykla så jag skulle kunna tänka mig att göra det ganska snart. björn kom förbi och vi hade lite roligt innan stängning. skönt att man kan ha lite roligt. ibland


jag träffade buster nere på stan, vi käkade lite snabbt på telegrafen och drack till min stora förvåning bara en halv öl. var inte alls sugen. hmmm.
sen hem och städa. plocka ihop all smutstvätt (wow man ser golvet nu) sen byta sängkläder, mmmm, och röjja upp allt annat skit som bara stod och skräpade över allt. jag får ju finbesök i början på April så då är det bäst att det är fint :D

sen hällde jag upp mitt godis, 1.2kg. jag har bara tagit 5 bitar hittils. ska se hur länge det räcker. kom gärna förbi och ät.


nu ska jag sova så jag orkar jobba järnet i morgon. hejdå

"Tord, Tord, den är klaaaaar nuuu"

NU är den klar. iaf nästan. ska Stansa däcken, kapa gaffelröret och styret. SEN så. skiten landade på 9040g till mitt STORA förtret, måste hitta 40g att plocka bort så den är sub nio. men fin blev den. har inte jagat vikt iaf. (vikten inkluderar: Flaskställ, pedaler, kedjestagsskydd, skyddsplast på framväxel och aldeles för långt kapade växelvajrar)

Spec: "plastraketen" (bättre bild kommer, jobbig bakgrund, stå ut!)
ram: Scott Scale 10 kolfiber
Gaffel: Magura Durin SL 100mm
Hjul: Fulcrum red metal Zero
Växlar: XTR genomgående inkl kassett o kedja
sadelstolpe + styrstamm: Ritchey WCS
Styre: FSA (någol dyrt lätt skit)
bromsar: Hope Mono Mini pro
Däck: Continental Race King
Sadel: Selle italia SLR
Cyklist: Tjock, blek och omotiverad

efter jobbet var det fika med jansson. alltid trevligt

kalorier hit eller dit. jag kommer massbränna dem i tusental i sommar ändå så en latte hit eller dit. fuck it.

godnatt

Pimp my Ride ½

Jag hann inte riktigt klart igår. synd. men snyggt och lätt(are) blir det. helbild kommer kanske i morgon när Simme lagt en hand på åket (lika bra det)
nu ska jag tillbaka till jobbet. där jag förövrigt nästan bor nuförtiden. bai

Dura Ace Di2 on Tour!

jag kan ge er ett snabbt intro om ni tycker det här med cyklar är tråkigt/trångligt att förstå.

En modern sportcykel har många växlar, mellan 18 och 27st för att vara exakt, ett växelsystem eller "drivlina" som vi nördar kallar det för består av en framväxel, en bakväxel, ett vevparti, en kedja, en kassett och 2st växel/broms(STI) reglage en till framväxel/broms och en till bakväxel/broms. Dessa system kommer i många olika varianter där skilnaden på dem är vikt och funktion/smidighet. Normalt fungerar både bromsar och växlar med vajrar som spänner en fjäder och skapar ett moment (känner att jag är lite på djupt vatten här, rätta mig om jag har fel)

Det nyaste och fetaste är Shimanos Di2 grupp, en digital/elektrisk grupp utan varken sig vajrar eller fjädrar. istället för att med hjälm av en spak dra upp en fjäder med en vajer trycker man på en liten knapp som skickar en impuls till växeln som i sin tur fattar att det är dags att byta läge. blixtsnabbt och sjukt korrekt.



För att promota denna nya växelgrupp åker shimano runt med en liten buss full med cyklar och låter folk prova så mycket dom vill. idag kom bussen till min butik i lund. Sjukt mycket folk i butiken, många provade, många var överaskade och sjukt nöjda.

Simon på jobbet som hyser agg till många cykelfabrikat, även sånna han aldrig provat, han har iaf negativa kännslor för Shimano och därför blev man extra imponerad när han tyckte nya elektriska gruppen var "cool" jag skulle fan kunna tänka mig att ha en sån. fast 20.000:- för en växelgrupp är MKT pengar!


Sen raka vägen hem och jobba, göra skyltar till butiken. börjar bli rätt fed-up på det nu. men bara lite kvar, skönt det.
lamineringsmaskinen som varit med sen länge börjar ge upp, men med lite hjärt-lungräddning lite då och då lever den ett tag till. men jagvil fan ha en ny.
PLZ


PS: att duscha på kvällen är fan grymt skönt. kokhett vatten och så kan jag stå i flera minuter! stog säkert en kvart ikväll. mmmmm


nattinatt!

Måndag

fan vad gott jag sov i natt. solid god jämn sömn. vaknade kvart i 8 helt utsövd, mmmm. nu blev den här veckan genast mycket bättre.

känner mig såhär ibland.

men inte i natt!

Drömmar

jag brukar ju sitta vid YouTube och drömma. Just nu vill jag bara skita i all kolfiber och prestige nojja och bara köra fixie genom stan. inte min stad, den är tråkig. Kasper! jag kommer upp till huvudstaden i sommar. tar med fixien. då ska vi njuta!


Kasper: this one is for you baby!

hejdå

Male Bonding

Det blev utgång  light igår. Jävligt skönt, jag och buster gick ner till dahlbergs och drack en öl i godan ro och pratade om livet och döden och allt där emellan. sen vidare till PL13 för lite mer öl. dock väldigt hög ljudnivå så efter någon timme gick vi tillbaka till Dahlbergs och käkade king size oliver och drack en fin indian pale, mmmm. sen var klockan mycket så vi begav oss hemmåt. nu ska jag hem till mamma och bli lite bortskämmd. känner att jag behöver det.

Fika

Njuter redan av friheten från träningen, i morse runt sju ringde mamma och undrade om jag skulle med  till göteborg, mroppen kändes som om den var huggen ur ett block granit och huvdet var fyllt med fruktkräm, mamma tyckte jag lät sjuk så jag fick inte följa med. skönt. somnad eom och gick upp halv 10. bara njutit hela dagen, gled över till buster vid 3 och spelade lite Street Fighter, lördagsmys, sen ner och fika med erik och en tjej som jag tror hette tessan.

té:et i koppen var så syndigt gott så jag köpte med mig en burk hem. mums. så jag fick både en skön promenix med inslag av glada skutt och trevligt sällskap. jag måste börja jobba på mina social skills, det är lite sims varning, mina vänner har blivit väldigt åtsidosatta, så jag satsar på dem som fortfarande gillar mig, ni andra som aldrig svarar på MSN, SMS eller telefonen SKITER jag i. fuck you! ha ha!



ikväll ska vi nog dricka en öl. titta på folk och bonda! fint! nästan så jag skulle vilja ha Mustach.

peace

Profilkläder

Äntligen, efter lång tids tjat fick vi också fina röda cykelcity kläder att jobba i. Det tog ett år en det var det värt! Pikétröja med kort dragkedja, Hoodietröja med hellång dragkedja samt lite kraftigare väst. sitter riktigt bra och är faktiskt snygga är att vara gjorda av craft, ja det är i funktionsmaterial, skönt dom svettiga sommardagarna! nu är säsongen 100% igång. holy fuck vad jag kommer slita ut mig, tur att jag har 25årspressenten DE-LUXE på ingång. ha ha ha! kanske göteborg i morgon om jag orkar. det gör jag nog.

Ett år sen...

20de mars 2008 var det såhär vackert väder.
lite skillnad mot idag, jag är sugen på att skolka och bara vara ute i solen.

trött

Ja nu är jag trött på att träna. det går inge bra, jag är seg, trött och har ont. dags att vila. på obestämd tid. Spinningen idag var ett bra lågvattenmärke. max låg på 161bpm och snittet på 116bpm. kroppen vill inte mer, inte jag heller, jag vill mest sova. får se när jag sätter mig på cykeln igen. 27de maj typ.

tack jansson för tröst-öl och kaka. det var gott!

Något skit från barndommen

Är man uppväxt i skåne och inte har haft kabeltv/parabol har man varit fast med SVT1&2 lite TV4 samt de danska kanalerna.
utbudet av barnprogram var tunnt, så man tittade på allt som visades, inklusiver Bamses bilderbok. (den danska orgninaltitlen utlämnar vi pga kännsliga läsare)

men ja, nu vet jag varför jag är som jag är... *koko*


Annars var det klubbträff ikväll, mycket trevligt, samt föreläsning om hur man ska träna, jag gjorde allt fel verkar det som, känns bra inför den stundande säsongen.

godnatt

Säsongsstart

ja nu var det igång. säsongen. Cykelsäsongen! Det började lite måndagssegt i morse som vanligt, men sen efter 1300 bara öste det på med folk. helt jävla vansinnigt, man är inte van vid det här. men snart är man van ha ha. missade tåget så vi fick åka bonnatåget ut om teckomatorp och hela skiten. tog 20 min längre tid, störigt. skönt med musik från nya podden.

väl hemma vare bara på med askungen förklädet och börja slava, laga massa mat, dammsuga och tvätta, spännande, men maten blev sjukt god, tur det, för jag ska äta samma "goop" ända tills på onsdag, då får jag pengar igen... om jag inte köper mer onödigt dyra cykelprylar.  haw haw haw

Söndagen var kanon också, måste berätta lite om den, var tvungen att hävda mig från lördagens katastrofala runda så jag fick nys om att Lindgren, olsson och Stefan skulle ut och fisa lite i skogen så då skulle jag med och spänna musklerna lite, men jag behövde lite träning så jag vämdre upp med ett 2mil långt tempolopp till rydebäck och tillbaka men en snittpuls på 165. när jag väl mötte upp pojkarna såg jag till min fasa att Paul, Hennrik och Simon också var med, uh oh. Rundan blev allt annat än lugn, det blev tävlingstempo rätt ut i halkigaste leran, äcklig fort gick det och jag verkligen slita som ett djur för att sen bli obarmhärtigt avhängd. deppigt, men jag kommer igen. 5 mil blev det och tog nästan 3 timmar med lite stopp på vägen. på bilden är jag på sista metrarna av en klättning upp för landborgen, ser jobbigare ut än vad det är. ca 182bpm.


imorgon ska jag boka tid med simon för Extreme makeover på min hoj. då ska ni få se på grejer kidz

BAI!

Trött

idag blev jag avhängd i leran och fick slita som ett djur. duktigt trött jag blev, men bra träning.

någon?

Sugen

igår var en dålig dag, känns som att jag gjorde bort mig rätt rejält ute i hovdala, men kan kroppen inte prestera så kan den inte. hoppas ni har förståelse för det.

idag är det en ny dag och nya tag, känner mig otroligt taggad, ska ut och för köra 2 timmar innan jag möter upp Anderas för lite MTB aktiviteteter. härligt. Jag hittade min linimentburk i badrumsskåpet innan och lukten gav ånna minnen, doften av skog, nyklippt gräs, svett, förväntan och liniment, jag blir så galet sugen på långloppstävlingarna. sen att man kan titta på bilder från tävlingarna gör ju inte suget mindre, nu ska jag ut i snålblåsten och visa benen var skåpet ska stå.

over (the handla bar) and out

fredagkväll

efter en ganska hetsig dag på jobbet var det skönt att varva ner hemma hos Micke, busters "pappa", med lite vin och god mat. hälleflundra är ju galet gott, varför äter man inte det mer? kanske för att det är asdyrt. men gott! sen cykla hem lite lagom vinglig efter gott vin och undvika poliser som var sugna på att haffa mig för jag glömt belysning, dom lyckades INTE!  ha ha. nu ska jag sova så jag orkar gå upp och cykla i mogon.

godnatt

Spinning

japp det blev det efter jobbet, massa kul typer var med och jag pushade på sådär lagom som man bara gör en torsdagkväll.
efter blev det fika häng, grönt citrus té. inte dumt.

avslutade kvällen med att skriva i jonas blogg... ibland kan en liten liten sak göra hela dagen mycket bättre,  ha ha!

Snigelspeed

Idag fick jag se mina kommande glidarhjul som ska sitta på min singlespeed/fixie hoj. grymt hantverk Jocke!
Vita velocityfälgar, svarta surlynav, svarta DT-swiss ekrar och guldiga aluminiumnipplar, helt vansinniga! kommer vara snyggast på stan! LÄTT!
 
Dubbekors baktill och solekrat fram, mums!


Sen hem från jobbet, trött som heroinist som inte får något heroin, jag dog på soffan i en timme, orkade inte röra mig bara, skönt att jag hade simpssons som sällskap, sen såg jag trainern, fan! Det är ju tisdag och då måste jag träna, jo tjenare, jag fattar inte hur vanliga människor orkar träna hårt efter jobbet, jag står upp i 7½ timme varjedag och går flera kilometer i butiken, när jag kommer hem vet jag knappt vad jag heter i efternamn så trött jag är, och då ska man upp på cykeln och köra maxpulsträning i en timme... jo tjenare tjetjenien! tack vare lite pepp från Olsson kom jag upp på cykeln och körde tröskelintervaller. Tog bort pulsmätaren för den var ändå inget att titta på. körde till det syrade sen höll jag mig där, först 10 min (5min aktiv vila) sen 15min syra igen förjt av 5 min vila sen 20 min syra , aj aj aj. kollade pulsen i efterhand, semibra, 158 i snitt, ok för en sliten kropp.


good night Seatle, you've been a great audience!

Pannkakor

sånna har jag stekt i kväll. jävligt gott.
gjorde 2 olika röror till. en matig med ätror, kidneybönor, purjo och tabasco och en efterrättig med banan, burk-persikor, pressad lime och balsamvinäger. asgott

kände inte för att träna i kväll heller. so fuck it!

Söndag

Jag hade igentligen tänkt att jag skulle ut och pressa lite cykelcross i några timmar men när jag kom upp ur sängen så regnade det, när jag hade ätit frukost så regnade det ännu mer och när jag väntat lite till så regnade det fortfarande... sen sket jag i att cykla. Orka cykla 3 timma och bli jätteblöt och kall sen förkyld och sjuk och inte kunna träna på en vecka. Buster kom över istället och vi kollade på sopranos. I pausen gick vi till konsum och handlade, jag passade på att panta alla mina flaskor som jag samlat på mig sen jag flyttade in, 57:- blev det, köpte juice, mjölk, cola och sallad. Vi bestämde oss för att laga söndagsmiddag så efter ett avsnitt sopranos till drog vi igång. jag diskade, buster lagade efter mina order och Jonna fixade sallad och potatisgratäng. det blev suveränt gott!


sen slapp i soffan och kollade på Bolt, riktigt rolig film, den borde ni se.


SNART ÄR DET FREDAG! WOOO HO!

iPod

Glömde ju att säga att jag köpte mig en ny iPod igår. snart är det ju vår(?) så då passar det med grönt.

Vilken dag!


Igår var en såndär genomtrevlig dag. Började redan klockan 8 med att jag försov mig och hölll på att missa hela skiten, men tack vare Olsson kom jag med ändå. Tack för det. I våran cykelklubb har vi något så fint som en VM medaljör i MTB, Benny tog brons herrarnas veteran VM i sommras, det är hårt. Han skulle guida oss runt på hans favoritstigar på söderåsen och visa lite tips och trix. Vi var ett skapligt gäng som drog iväg, det började uppåt, upp för hela j***a söderåsen, satan vad det skrek i benen men jag kom upp som 3dje man, inte dumt. Sen brände vi runt i 2½ timme på kalasstigar, dock något blött men det gick fan undan.   Väl nere vid bilarna var alla grymt nöjda och trötta. bra jobbat alla.




Sen hem fort som fan i Olssons lilla röda bil från -93, in med mig själv och hojen i duschen (mmm<3) sen upp med den på väggen, dock utan bakhjul, för det är skevt och har glapp i bodyn, får ta med det till jobbet och be någon kika på det. tradit. Ner till buster, hängade i butiken sista kvarten innan dom stängde sen fika på Koppi, eller fika och fika, mer semi-lunch, varma mackor, chokladboll och grönt té. smarrigt värre. Sen skjildes vi åt, jag drog hem och panikstädade för cykelpojkarna skulle ju komma och kolla på film senare. diska, tvätta, dammsuga, allt i ett rasande tempo. men fint blev det, ha ha. Olsson dykel in med en påse från BurgerKing. aj aj aj. så det blev hamburgare och Klunkerz, GRYM film, vilka jävla dårar, bränna ner i 60khm på fotbromsade cruisercyklar med gröva däck.



Buster dök in senare och vi gick ner på stan. tog en fin öl på Dahlbergs och det tyckte jag räckte, jag blev intvingad på hellsing, maken till pissigt ställe har jag aldrig varit med om. var kommer alla äckliga människor ifrån? fy fan. jag tokvägrade och gick hem. inte för att man blir populärast i kompisgänget när man gör så men det skiter jag i.

hoppas jag får ta det lite lugnare idag. det börjar bra iaf!

Intervallpass

nä jag känner inte för att cykla nån jävla trainer den här veckan så då gör jag det inte heller. så seriös är jag inte så jag gör något jag inte vill! HA!

men om buster är frisk på lördag blir det ett sjuhelvetes intervallpass. 4 timmar på 2 slag under max.

Don Rimini på inkonst. Partey!

SKIT!

JÄVLA SKITKLOCKA! NU ÅKER DU UT!
HUR KAN MAN HA SÅ MYCKET PROBLEM MED EN PULSKLOCKA OCH FORTFARANDE ANVÄNDA DEN UTAN ATT BLI ARG? NU ÄR DET NOG! NU SKA DU UT DIN JÄVLA INTERVALLDÖDARE!

FUCK YOU!

Söndag


jag somnade sjukt tidigt igår vilket ledde till en tidig och utvilad morgon. skulle inte träffa föräldrarna förens kl 11 så jag slöade med slow-frukost framför vasaloppet... skidåkare, vilka jävla nötter. ha ha ha. ja cyklister är väl inte så mycket bättre. Sen åkte vi iväg till Louisiana. Jag såg Max Ernst på Moderna i stockholm i höstas och det var skithäftigt, och det var nästan bättre nu. Louisiana är en så jävla fin lokal. uppmananar er som har en söndag förmiddag över att åka dit.

sen blev det lite tura, käkade god mat och drack en hel öl. mumsigt, fint att bli bjuden när man har ont om cash, gaffeln jag köpte brände ett fett hål i min plånbok. suck.

natti natt

RSS 2.0