Dura Ace Di2 on Tour!

jag kan ge er ett snabbt intro om ni tycker det här med cyklar är tråkigt/trångligt att förstå.

En modern sportcykel har många växlar, mellan 18 och 27st för att vara exakt, ett växelsystem eller "drivlina" som vi nördar kallar det för består av en framväxel, en bakväxel, ett vevparti, en kedja, en kassett och 2st växel/broms(STI) reglage en till framväxel/broms och en till bakväxel/broms. Dessa system kommer i många olika varianter där skilnaden på dem är vikt och funktion/smidighet. Normalt fungerar både bromsar och växlar med vajrar som spänner en fjäder och skapar ett moment (känner att jag är lite på djupt vatten här, rätta mig om jag har fel)

Det nyaste och fetaste är Shimanos Di2 grupp, en digital/elektrisk grupp utan varken sig vajrar eller fjädrar. istället för att med hjälm av en spak dra upp en fjäder med en vajer trycker man på en liten knapp som skickar en impuls till växeln som i sin tur fattar att det är dags att byta läge. blixtsnabbt och sjukt korrekt.



För att promota denna nya växelgrupp åker shimano runt med en liten buss full med cyklar och låter folk prova så mycket dom vill. idag kom bussen till min butik i lund. Sjukt mycket folk i butiken, många provade, många var överaskade och sjukt nöjda.

Simon på jobbet som hyser agg till många cykelfabrikat, även sånna han aldrig provat, han har iaf negativa kännslor för Shimano och därför blev man extra imponerad när han tyckte nya elektriska gruppen var "cool" jag skulle fan kunna tänka mig att ha en sån. fast 20.000:- för en växelgrupp är MKT pengar!


Sen raka vägen hem och jobba, göra skyltar till butiken. börjar bli rätt fed-up på det nu. men bara lite kvar, skönt det.
lamineringsmaskinen som varit med sen länge börjar ge upp, men med lite hjärt-lungräddning lite då och då lever den ett tag till. men jagvil fan ha en ny.
PLZ


PS: att duscha på kvällen är fan grymt skönt. kokhett vatten och så kan jag stå i flera minuter! stog säkert en kvart ikväll. mmmmm


nattinatt!

Kommentarer
Postat av: Buster

Jobbigt läge när batteriet tar slut. För dom har inte kommit så långt som att det laddas av sig själv?

2009-03-25 @ 11:01:27
URL: http://www.buck.se
Postat av: Jonna

Borde väl vara lättfixat, batterierna laddas väl i så fall av den kinetiska energin från när man cyklar. Eller?

2009-03-25 @ 12:01:21
Postat av: m

batterierna håller ca 1000 mil. och dom går att ladda. inte svårare än att ladda mobilen.

2009-03-25 @ 15:30:44
Postat av: simon

"hyser agg till många cykelfabrikat, även sånna han aldrig provat" okej vilka då ?????

2009-03-25 @ 22:22:43
Postat av: jonas l

Använder man hjälm till växlarna? :D

2009-03-26 @ 15:59:38
URL: http://www.cerro.dk
Postat av: Robban

Tyaxmannens laser-växlar är inte långt borta! :)

2009-03-28 @ 00:11:40
Postat av: Multivitamin.blogg.se

Robban: HA HA HA HA. du minns också det!

2009-03-29 @ 09:28:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0