Ringsjön runt...

... är ett motionslopp som vem som hellst kan köra. det går runt de 2 ringsjöarnapå ganska tungt trafikerade vägar, jag har kört det 3år på raken och i år pallade jag inte ge mig ut på vägarna så jag tänkte prova MTBrundan och göra det till en liten tävling med mig själv. köra i långloppstempo och se hur snabb jag var i jämförelse med motionärerna.

Upp strax efter 5 i morse, magnus och hans bror hämtade mig strax efter 6 och sen raka spåret mot Höör, betalade anmälningsavgiften och fick startlapp och allt sånt där. Det visade sig att det var jävligt många som skulle köra, jag skulle uppskatta 150-200 pers, många glada i jeans och biltema cyklar och fler än förväntat med carbonram och annat finlir. Vitargo-Robban från malmö visste jag att jag skulle ha problem att hänga på men annars tyckte jag att jag skulle ha en god changs att hänga på dom andra. Pacebilen började dra oss ut till skogen och sen släppte den. Robban gick loss direkt och i 3dje backen bara försvann han, det var jag och 2 andra som hittade vårat eget tempo och började köra. Vid ett surhål tänkte jag bunnyhoppa över men framhjulet satt fast i leran så jag slängde mig själv rakt över styret och landade snyggt med ansiktet först i leran. Armbågen gjorde skitont även huvudet, började må illa och blev yr. hur skulle det här gå. Dom 2 andra jag åkt med hade dragit på ganska bra så jag fick suga i hårt för att hinna ikapp, det gjorde jag och jag gick om. Sen blev det solokörning för resten. Drog på allt vad jag kunde för resten och seglade in som 2a, 9min efter robban och 6 min före 3an. klart nöjd!

(jag och Björn innan start, fan vad äckligt sponsrad jag serut)

Efter lite målgångshäng drog vi hem igen, snabbt som fan in i duschen och slicka såren efter vurpan, hade fan lera överallt, måste sett för jävligt ut, får nog en bild på mig direkt efter målgång av jansson sen, ska lägga upp den. ut och fika med buster, kroppen ville ha kaffe och det fick den. mmmm (även kladdkaka)

Sen lullade vi lite på stan spanade lite, även på kläder, hittade en söt t-shirt och en fin skjorta, bara att slå till. Just nu sitter jag och är nöjd med mig själv oh väntar på att Mimmi ska ringa, galet grillsugen, så jävla mycket folk ute i kväll. ska bli roligt! weeeeee

REDO

Nu drar jag och kör Ringsjön Runt MTB, trots duktigt knak i styrlagret. läskigt. Benen är redo iaf!


Den här gjorde hela min morgon


Ölprovning


Effter jobbet (efter och efter, vi smet en timme tidigare) tog jag med mig jocke till helsingborg för lite ölprovning. Det var 6 riktigt udda amerikanare som skulle provas. Mycket trevligt genomfört trots att det kom fler än det fanns plats till, det löste sig för att alla var villiga att dela med sig. Mycket anorlunda och grymt goda öl i varieande färg och form. mmm. favoriterna var nog Behemoth och Wild Dog.


jag tog med mig en skitsnygg campagnolo Piké från jobbet. sitter som en smäck och är grymt retrosnygg!


sova nu. ska upp halv 6. Heja på mig i morrn kl9 så jag vinner :D

Lägenhetsfix


Efter jobbet kom Mamma och Pappa förbi, Pappa hade med sig slagborren! Vi skulle rädda min haverererade sänghylla även dra upp en hylla över köksbordet och fixa en ram och lite sånt pyssel, så långt vi han innan vi blev för trötta. Sänghyllan blev rak men inte så snygg, det skiter jag i, mina väggar är så jävla gammla så dom går knappt att borra i. Den sitter även stadigt som berget nu!

kökshyllan blev skitbra, ska få ett nytt matbord av mamma så att fler kan komma över och äta middag!
Sen lyckades vi skära till passpartoun i den stora ramen och montera en av de snygga retrotrycken jag köpte från USA i våras. blev skitsnyggt. ska köpa en likadan ram och sätta upp en lika snygg bild iden med och ha brevid, sen är ALLA välkommna på mys i min soffa. (min soffa är grym)


nu ska jag göra som Ludde på jobbet. mysa med mig själv i sängen. såååå trött. imorrn ska jag dock på ölprovning! spännande :D


natti natt

Tar det piano

Idag var det en till såndär fuktig stressig dag. Kvalmig luft och trångt i butiken, så där så man känner fukten rinna längs ryggen och ner i kallingarna, skapar visst obehag. Jag har kopplat bort stressen nu, det blir så efter ett tag, man skyndar sig inte efter folks grejer och man pratar i  sin egen takt oavsett om det står folk bakom och stirrar på en. En rolig sak hände dock idag, en kille som brukar handla smågrejer hos oss och är sen innan känd för att vara rätt udda fick nått flipp idag, han försökte tränga sig i kön varpå mannen vars tur det var påpekade detta, Killen höjde konnyckeln han höll i handen och tyst-skrek att han sket i vårat kösystem och att Jocke i kassan bara kunde dra därifrån. Jocke stirrade på honom ett tag sen hittade han *ignore* knappen. bästa mentala knappen som finns! Spännande dagar på jobbet. Mycket trevliga killar på besök också. Mr jansson komförbi och bjöd på lunch för att jag sprungit ärenden åt honom. mums, det blev pasta med sparris och salamisås. mille grazie mi amico! (kör hårt med min italienska språkkurs på MP3)

Sen kom Toni förbi och tittade/köpte skor och superfeet sulor, vi planerade helgens erövringar och snackade lite skit, skönt att ta sig lite tid med vänner i butiken trots att det är stressigt ibland. Sen var klubbkompisen Joakim också där. roligt med så fint besök! kom gärna förbi fler gånger, och säg till innan så sätter jag på kaffet!

sen har jag fetestädat hela min lägenhet, pappa kommer med slagborren i morrn, då ska ni få se på grejer.

saknar min cykelcross, den står i sitt hörn och ser lessen ut.ska nog ta ut den i nästa vecka om det blir regn! man kan ju inte köra cross i solsken det vet ju alla. men nu är det sovdags. ska bli sjukt skönt.

godnatt

Slut...


det är vad både min kropp och min hjärna är just nu. En sjukt stressig dag på jobbet idag, det är ju ringsjön runt och sen vätternrundan så folk handlar grejjer som idioter och folk tycker det är OK att komma 5 i 6 och börja prova skor och byxor... skäms! dock fick jag skjuts hem av en kund som tyckte det var synd att jag missat mitt tåg, sånt gillar jag!
Jag hade ställt in mig på att köra landsväg efter jobbet och för att preppa hade jag tagit med mitt framhjul för att spänna lagret som glappade en aning. Väl hemma bytte jag om ocg gjorde mig klar, när jag skulle lyfta ner cykeln såg jag vad som fattades. ett framhjul. Svordommarna var inte få eller korta... MTBn stod fortfarande lerig i hallen... what to do. snabbt på med olja på kedjan och byta skor. Rätt ut i skogen! Ilskan från att ha glömt hjulet på jobbet var perfekt brännsle, blanda det sen med lite Sybreed och Pendulum i öronen blev det ett slakpass. Nu vill jag inte framstå som någon elitcyklist som skryter om hur mycket jag tränar för jag stör mig som fan på sånt. men idag gick det verkligen riktigt bra. Pigga ben som ville kötta mycket på storklingan och ett sinne som gjorde alla rötter och stenar och snabba utföråk till en invand dans. perfekt. Sen kom regnet. underbart svalkande. 1timm och 20 min blev det.


sen måste jag slå ett slag för cateringföretaget som ligger brevid (nästan) vår butik. Tua catering heter dom och går under namnet matservice. Dagens lunch varje dag och det är riktigt mat, husmanskost lagad från grunden. vad dom än har på menyn är gott även om man inte gillar det! KOLLA HÄR
idag var det örtbakad lax med nypotatis och hollandaiesås. mmmmmmmmmmmmmmm


nu ska jag sova som en sten. i morgon blir det fan landsvägskörning!

Aftermath

Hej pensionär! Så kändes min kropp i morse, duktigt stel både här och där, varit inte kul att gå upp och släpa sig till jobbet. men jag gjorde det, bet ihop och jobbade till halv 7 då jagfick åka hem. Det blev lite hojpyssel kvällen till ära, min sadeln hade blivit dåligt åtdragen så i går när jag brakade rakt ner iden med pungen först efter att ha missbedömt ett litet dropp hoppade den bak några grader. Några grader på en sadel kanske du tänker men det är sjukt jobbigt att ha en något upp pekande sadel när man sitter och hänger över cykeln i många timmar. Ikväll blev den omjusterad så nu är den nästan helt i våg, jag brukar ställa min MTBsadel någon grad uppåt som syns på bilden under för att sagget i gaffeln gör at tden sjunker ner en bit och då kommer sadeln peka frammåt. bekvämt och korrekt, enligt mig!

Sen kom äntligen rätt sadel från Duells så jag passade på att byta ut den också, sjukt meckigt att väga in sadeln på en cervélostolpe, svor ganska fult när jag för 50-11te gången fick skrupa upp den och justera om front skruven. grrr. men nu är den ganska rak. den undre är den nya och den övre åker tillbaka. Nya sadeln är lättare, plattare och flexigare i sidorna. mums! ska testas i raskt tempo på onsdagkväll!

sen unnade jag mig lite glass. inte dumt alls! får passa på att njuta, på onsdag är det tillbaka till alvaret igen.


Jag har tänkt på J hela dagen. ska nog ringa henne strax.

PEACE!

LÅNGA BILLINGERACET 2009


Ja palle kom ju och hämtade mig, vi packa in grejer och cykel sen bar det av, fullt ös mot skövde. Jonas och Toni hade åkt en halvtimme tidigare men Nico och Matrin var 10min efter så vi sammanstrålade på Max i värnamo för en bensträckade över milkshake och äppelpaj, inte dumt! Sen stångade vi på hela vägen upp till Skövde. Upp för billingen för att hämta nummerlapp. nr 53(skulle bli turnummer). Checkade in på fancy-pants hotellet där man fick ta med cykeln in, det tycker jag är bra nu när dom har ett så fint evenemang som Långloppscupen på besök istan! MAT ville alla ha så vi begav oss ut på stan för att se över möjligheterna.
(fint hotellrum som vi självklart lämnade i exemplariskt skick, man ska tänka på att någon ska komma och städa sen)
 Mango som vi åt på förra året var fett fullt så vi hittade något helt ok, minns inte vad det hette men en enorm salladsbuffe hade dom och vi fick smarriga grillade spett med olika kött på och potatisgratäng. sweet.När vi ätit upp råkade jag kolla upp på hilmen genom fönstret, det var ruskigt mörkt. aj aj. 10 min senare SPÖregnade det. Direkt tänkte man att nu går morgondagen åt helvete, men efter lite smakväm i hotelbaren slutade det regna och himmlen blev vackert midnattsblå. dags att sova.

Klockan ringde 7. pang. Upp som en pingisboll, fixa, packa upp, duscha, fixa mer sen ner och äta frukost! äggröra, keso och ananas smakade underbart, även rostad macka med ost och korv. kroppen kändes superladdad. Vi åkte upp till målområdet för att göra oss i ordning (är man smart ställer man bilen vid målet och inte vid starten) benen linimentades och ryggfickorna packades med äcklig sportgel(fy fan vad vidigt det är) sen var det 20 min till start så vi fick sno oss på. rullade ner för hela billingen i 68kmh. perfekt uppvärmning!

Dags för start. fy fan! Folk kör ju CrossCountry start, min puls var inte under 185 första kvarten som förövrigt började med att jag brände om Jonas L. Sen blev det lite bättre, folk hittade sitt tempo och hetsen lugnade ner sig lite och jag började plocka placeringar. I början fegade jag och lät kroppen återhämta sig efter en aldeles för hård start sen ökade jag mer och mer allt eftersom. Solen sken, fåglarna kvittrade och uppförsbackarna vara sinnessjukt jobbiga. orkar inte skriva mer om hur jävla jobbigt det var för det var det.


Tänkte istället skriva om hur GÖTT det var. Förra året var det +4 grader, det regnade,snöade och haglade och banan var täckt av svart gröt som satte sig överallt och gjorde både uppfarter och nerfarter mer eller mindre ofarbara men i år var marken precis lite fuktig, så där så det inte stänker och inte dammar. Optimal med andra ord, detta gjorde att man kunde köra både uppåt och neråt och man kunde göra detta fort. hur roligt som hellst!

Skönt att komma i mål var det också. jag hade några mål med Billingeracet och ett av dem var att köra under 4 timmar, det andra var minst top50. jag körde inte på 03:48 och jag blev 49a av 70som kom i mål i elitklassen. fett nöjd! Som ni ser på höjdkurvan är målgången allt annat än trevlig.

Att komma i mål var helt jävla underbart. man fick kliva av cykeln, man fick sätta sig i gräset, man fick dricka VATTEN! ingen slibbig äcklig sportdryck som satte sig i halsen samt man fick mat. pastasallad med rivna rotfrukter och skinka, inte dumt efter 8mil i skogen. Sen fick jag duscha och det var fan inte dumt det heller, iår fanns det kvar varmvatten och gott om plats att byta om på. helt perfekt! Sen åkte vi hem ganska direkt. palle ville hem till sin familj och jag ville hem till min tomma lägenhet...(not) såhär såg pastasalladen ut... gott va!


Liten summering för er som inte pallade läsa ovanstående. Billingeracet, 8.1 mil Mounatinbike i Skövde med omnejd, upp och ner för Billingen. Soligt, varmt och skönt. Torrt fint underlag med undantag för 200vattenpölar och surhål. Benen levererade de-luxe och jag kom 49a av 70 i min klass.

Årets upplaga får 5 stjärnor av 6 möjliga! nu ska jag sova/hamna i koma

Taggad till tänderna

Allt är packat(förutom det där man alltid glömmer) benen är rakade, cykeln är testad och insmord. kroppen är utvilad och nästan fulltankad. Fy fan vad det ska åkas nu. jag har alla förutsättningar för att göra ett bra lopp och det kommer jag göra, frågan är bara hur bra. top 50 i elitklassen är absolut ett mål, förra året hade jag kommt på en 63dje plats om jag kört elit.

nu kommer Palle snart. nervös och skakis är bara förnamet! hejja på mig mellan 10:00 och 14:00 i morgon.
pussoKram

Obehag

Jag stapplade fram till kylskåpet i morse för att se om det fanns något ätbrat och möts av en ganska vidrig lukt... i torsdags öppnade någon ett paket bacon som inte beövde användas, se lades det bara tillbaka i kylen utan någon plast eller burk runt. det var inte jätte lajbans. aptiten fick ett ganska abrupt slut.

det blev några knäckemackor en stund senare. men jävla dåligt att bara lägga in baconet sådär. synd att behöva kasta mat.

(på osten ligger ingefärsmarmelad från den gamle fabrik, underbart gott)

Sen ser det ut att bli optimalt långloppsväder, bara hoppas att underlaget är lite mindre grötigt än förra året :D


japp, jag är nervös redan nu! inte lika som förra tisdagen men det pirrar som fan i magen. det här ska bli så ROLIGT!
kaffe och vitargo nu tror jag. hej

2009

På söndag drar tävlingsäsongen igång på riktigt för min del. men mer om det i morgon, kommer nog skriva ett nervöst inlägg om all stress och nervositet.

idag var det galet på jobbet igen, folk trodde nog att dom var dom enda som varit smarta och tagit fredagen som en klämmdag för att ostört få gå i affärer och ha tid att prova och känna och klämma.... ha ha ha  HA HA HA HAHAHAHA! FAIL! det var så mycket folk att det inte fick plats med fler så folk började gå igen. min lunch bestod av en tugga på en macka mellan varje kund och lite vitargosörplandes. jisses. dagen gick svinfort, tur det, för jag hade inte pallat det tempot länge. Roligt är dock att när det är så mycket folk så köper folk vad man än plockar fram för att dom inte klarar av att folk glor på dem med stressade ögon. Sälj-övertag!

Viargoladdning? det funkar för mig, vissa öser i sig massa godis, tårta, större portioner för att fylla på glykogenlagrena. jag dricker lite vitargo i stället, vad är vitargo? Enkelt: Majsstärkelse = kolhydrater som lagras snabbt i kroppen. En påse med 75g pulver innehåller 69g kolhydrat varav 68av dessa kommer från stärkelse. smakar det gott, nej. Blir du snabbare, nej, blir du uthålligare? JA! tack!


idag blev min tävlings"outfit" klar. jag fick nya klubbtröjan! den sitter galet illa och jag har en storlek S. najs! Allt är nytt, ni börjar uppifrån.
Hjälm: Bell - Volt (ska jag ha med eller utan skärm på söndag?)
Glasögon: Rudy Project - Sportsmask m klart glas
Tröja: Åstorp CK
Handskar: GripGrab racing glove
Byxor: Assos Mille
Strumpor: CykelCity (vad annars)
Skor: Sidi Dragon2 carbon SRS

(Det är tillhöger ni ska titta om ni inte redan förstod det)

Kvällen spenderades hos Buster&Jonna som bjöd på mat, pasta! just vad jag var sugen på, underbart. Sen kollade vi på TV och film med benen i högläge. Mitt i ösregnet sprack hilmen upp en bit bort, jag vet vad som finns där. jag vill åka dit snart.


sovdags nu. ska packa i morgon. det här ska bli en spännande helg!

Helgdag

Helt fantastiskt. röd dag mitt i veckan, bättre än så blir det fan inte... jo det blir det, vädret är helt jävla kalasfint. vaknade runt nio och va vissa biologiska orsaker kunde jag inte ligga kvar. Skulle inte ner till mimmi förens kl 11 så jag hade gott om tid att göra så lite som möjligt på. grymt skönt, tänk om man hade 2tim varje morgon. perfekt start. Träffade Mimmi på electa kanske sista jag gången!!! jag blev av med en massa hår. kändes bra. kort och skönt.

Sen bar det ut på cykeln, skulle tömma på kolhydrater ordentligt, så fick det bli, frukosten bestod av keso och ett äpple. öste på ganska bra i början och det verkade hålla väldigt bra. kroppen kändes dunder pigg hela vägen upp till kullens fyr, även hela vägen ner, i höganäs började det kännas lite tomt och i hittarp var det soppa torsk de-luxe. orkade knappt hålla i styret. fick äta en liten bit godis för att kunna ta mig hem.

(nu komemr jag lägga upp mycket kartor från min GPS framöver, här är dagens runda)
snygg man är i cervélo test teamkläderna :D

mådde nästan illa när jag kom hem så det fick bli monsterfika deluxe med buster. köttig macka med en halv liter kaffe. satt som en smäck i en tom kropp.


resten av dagen bestod av att göra ingenting tills kl6 då jag och B stack och handlade, skulle muta Olsson med mat för att han skulle styra upp min dator och GPS, sen hade Jonna suttit hemma och slitit med sitt slutprojekt så vi tyckte hon behövde sällskap och lite mat. jag diskade och dirigerade buster i köket, han kan om han vill! blev svingrym mat och Olsson levererade deluxe, så nu har jag en mer detaljerad karta  i GPSen och kan se mina turer på karta och flygfoto. GRYMT! tack O! the king!

(maten är: lax penslad med pesto och inrullad i bacon(!) med linssallad(gröna linser och bladspenat)
och en sås på cremefraise, limeskal och saltopeppar) kunglig avslutning på en SKÖN dag!

länge leve helgdagen!

Vad jag behöver


men jag får det inte...

Redo för skövde

Japp.
I helgen smäller det fanimej. Åker till skövde med Palle, Jonas och Toni för att cykla långa Billingeracet. För att cykla fortare har jag tyngt ner min hoj rejält med en lite mjukare sadel och barends, detta la på sammanlagt 120g men det skiter jag fan i. kommer gå ganska fort ändå.


sen blev det slapp med buster i soffan. asskön med tanke på att jag är ledig i morgon. whoop de do.

undrar var J är. någon som sett henne idag? hoppas hon dyker upp snart.

Glidarkväll


Buster ringde mig när jag ganska precis kommit hem och undrade om jag ville ut och glida, han var sugen på att åka inlines. Jag packade kameran och hängde med ut på räsern. Grymt väder, varm och skön kväll som gjord för att glida runt i stan. Eftersom räsern är 100% klar nu blev det några bilder som ska postas lite här och var. även några på buster när han åker. tror han kommer åka mer i sommar! keep it up dude!


nu är det fan natt. då ska man sova, det fick jag lära mig när jag var liten... så mycket dumt man fick lära sig.

(J har 2st söta katter som behöver ett nytt hem, är det någon som vill ta hand om dem och älska dem för all och evig framtid kan ni väll höra av er)

peace

Intervallmåndag

Fan vad jag hatar måndagar. vem gör inte det igentligen? men i morse var det anorlunda, jag vaknade av mig själv en halvtimme innan klockan, kunde icke somna om så jag gick upp. Gröten åt jag på på 40 min framför datorn, riktigt skönt att få ta lång tid på sig med frukosten, det är fan livskvalité. Sen mot jobbet... svinmycket att göra såklart vad hade jag förväntat mig. suck. men dagen gick semi-fort och vips var jag på väg hem. Snabbt in om ICA och handla det nödvändigaste, jag glömde smörgåssmöret så jag tar det som ett tecken att jag inte ska ha något sånt skit. deff-2009!

sen i med hörlurarna och upp på hojen, gled tyst och diskret som en hök genom stan ut mot tinkarpsbacken. Den är inte lång, inte brant men jävligt lagom att köra efter jobbet intervaller i för den har en bra jämnlutning hela vägen upp så man behöver aldrig växla upp eller ner och det är skitbra. upp och ner för skiten 10 gånger sen började det regna, fan, palla köra i regn täntke jag och styrde kosan hem. När jag var halvägs slutade det så jag fick en fix idé, Olsson har nämt att han kört intervaller i långvinkelsbacken några gåner så jag var bara tvungen att testa. jag mindes den backen som ganska kort och mesig men jag fick bita i gräset (asflaten?) sen var ju aslång. För er helsingborgare så går den typ från  kullagatan till kopparmölleplatsen. Det blev 10 vändor upp till trafikljusen och ner igen. folk glodde rätt hårt när man passerade dem för 4de gången. rolig backe med enkelriktat utför så man behöver inte oroa sig för möte. zoom zoom.

skönt att komma hem. Spanade in långloppsformen och den verkar riktigt bra. På söndag är det Långa Billingeracet i Skövde. start kl 10:00 håll tummarna för mig då. ska försöka jaga ikapp jonas som startar en fålla framför mig iår, hur fan han lyckades med det vet jag inte. blir hårt. ska försöka köra om dig!


nu ska jag kolla om J inte har kvällsdatat färdig så jag kan ringa.
godnatt

Cykelsöndag

igår kom pappa och hämtade mig kl7 (på kvällen). Syrran var på genomresa så det skulle vara familjekväll med grill och sånt. vansinnigt gott, grillade najs korvar, haloumi och grönsaker. sen slökollade vi på schlagern, kul för norge. rätt åt sverige... suckers!

vaknade halv 7, dags för gröt.
Sen upp på cykeln. 8 mil runt på det faktiskt rätt så backiga skånska slätterna, upp på söderåsen och sen ner igen. Det började bra, en snabbgrupp som brännde iväg med en jävla fart och en något långsammare grupp på en 10 man. jag och några andra turades om att dra så att hastigheten hölls. en efter en rammlade folk av och några från snabbklungan trillade bak till oss och hjälpte dra upp tempot. Stundtals låg jag på rulle bakom Pex (stammkund i butiken) och bara åkte med i 45khm med en puls på 130. helt underbart. Sen kom åsen, helvete. Vi var bara 5 man kvar och en lämnade vi bakom oss ganska direkt. Uppe på åsen tappade vi en till och vara bara 3 som fick slita hårdare för att hålla hastigheten. utför sen gick tokigt fort och lite vila bakom Pex breda axlar var duktigt skönt. sen började det jobbiga. sista 2.5 milen kantvind och stummnande ben. fy fan. 7km innan mål tappade jag min resekamrater och fick försöka slita ikapp dem utan att lyckas. men jag är nöjd ändå. pefekt uppladdning för nästa helgs långlopp. hoppas det går bra! Sen var det duktigt skönt att ligga i gräset och snacka skit med allt trevligt folk. många ville klämma och kolla min cykel. jag förstår dem :D  ha ha ha.

(jag ska fixa en ny kompaktkamera så ni slipper mina fula mobilbilder, men dom duger)

snart pizza hos buster och fredagsparty. sen telefona med finaste tjejen.
hörs sen.

Prylar och mer segträning

Det blev sen-träning efter jobbet idag. var inte hemma förens 20 i 8 och fick stressa på lite för att komma ut. kl 20.00 drog jag iväg. benen var precis som igår sega och hårda som jobbigaste farmor-kolan på julafton. fick kämpa för att få upp pumpen äver 160bmp. men jag hade ett äckligt flow så segheten tänkte jag inte på utan njöt mest av att kunna fräsa på rejält utför och knappt tänka på ordet broms. Det är dock skönt att veta att det inte bara är jag som lider av kvällsträning och benseghet. självaste Henrik Öijer beskriver samma problem som mig (HÄR)
underbarkväll hursomhellst. (tyckte jag såg färska Race King 2.2 spår ute i domsten, vem äre som smygtränar?)

Sen när jag kom hem var det bara att dyka med huvudet först in i duschen för jag skulle möta simon och tävtta cykeln och lämna tillbaka pedalerna jag fick låna i söndags. Hojen blev jättefin. längesen den blänkte så! Sen stressa hem för jag skulle möta en kund utanför, jag ska fixa lite med hans cykel. Sen äntligen fick jag kvällsmat. OH BOY! Blodkorv idag igen. jag jublar. finns det något godare än när man stekt den i smör så den är helt krispig och så har man keso och jordgubbsylt på. AAAAAAH! delikatess! titta bara


Dags för prylarna.
I helgen körde jag ju sönder en pedal, simon gjorde ett tappert försök att fixa den men den höll i 10 min. Saker är till för att användas som ni kanske ser på bilderna, Jag beställde nya i måndags och idag kom dom. så jävla läckra.

Sågär snygga var dom i februari 2008
:
Såhär fula var dom i Maj 2009

Nyförvärvet. damn cool!


det här blev nog längsta bloggen hittils.
nu ska jag sova. känner hur ögonen börjar gå i sär. i morgon blir det en heldag i skinzen och massa junkfood. ska ju hänga av farsan som en trasa på söndag. då krävs det Viggo-power(internskämt)

godnatt

Hysteriskt


roligare än såhär blir det fan inte

Sten i benen

Jag försökte mig på att cykla hem från jobbet idag. Så jävla sämst att man ska vara så trött i benen efter att ha stått upp i 8 timmar. hur ska man göra för att ha superfräscha ben som bara vill spurta och köra hårda intervaller efter 8 timmars jobb?

idag var inget undantag. mjölksyra efter 5 meter. jag bet ihop och led i en timme sen började det göra ont ända in i skelettet, då blev jag lite rädd. men att det gör ont så att man tror att benen ska rammla av men pulsen inte är över 160 låter lite skumt, jag kanske är sjuk? fast i helgen låg jag ju över 180 i 40 min... konstigt det där med kroppen. min ska plågas till den dör!

jag fick lite fint väder iaf. tack för det.

GUD VAD JAG SAKNAR J! jag längtar till i går! godnatt

PS: för alla er Techno/House diggare:( 37 min DUNKA DUNKA! )

Ett steg till i rätt riktning

Igår tog jag ledigt från jobbet för att åka till Göteborg och gå på date. Det var en mycket mysig dag, sitta/ligga i gräset , vi åt lunch på något italienskt ställe och sen glass utaför trädgårn'. Tio timmar har aldrig gått så fort förut, lite tråkigt men det känns riktigt bra. Hoppas vi ses snart igen.

"a precious kiss from your lucious lips
is more than any man could stand
a glimpse underneathyour silverskirt
is a miracle
the scent of your skin your ivory skin
is the thing one would kill a man in an instant to get close to"

nu ska jag jobba... SEGT!

Tävlingshelg

Olsson släpade med mig på lite XC helg (XC = Cross Country, som är en diciplin inom mountainbike) vilket var jävligt roligt, få åka klubbuss med polarna och komma bort från helsinghåla ett tag.

Lördag morgon 05.55. klockan ringer. pleh! Släpade mig ur sängen och började äta frukost. 2 kokta ägg, en banan och lite yogurth. Väskan var redan packad och allt framställt. släpde mig upp till Olsson, där stod bussen, länge sen man åkte i den. Stämningen infann sig direkt, dåliga skämt och en massa Daniel-stories, fantastisk man den där Daniel! Vägen till Hjo gick fort och alvaret blev påtagligt verkligt. anmälde mig, fick startnummer, startlapp och en klump i magen samt darriga knän. Bytte om och började värma upp, smygkikade på banan men jag provåkte inget, tur det. Hade jag sett banan i förväg hade jag fan inte startat. *Fnööööööp* lät startvisslan och iväg bar det, fick en OK start men jag är för feg och blev utklämd i första kurvan. låg så långt bak att några i damklassen började komma ikapp (dom startar en minut efter) fick bli skärpning så jag började ösa på och plocka placeringar. Åter till banan, rötter, stenar, hala rötter, hala stenar, uppför i lera, nerför i lera... inte det värsta jag åkt på men FAN det värsta jag tävlat på. att pulsen gick under 180bpm var sällsynt. Imål kom jag också, tillskillnad från 5 andra i min klass som förövrgt var Senior, smaka på det, min första riktiga tävling där jag inte mesat runt i sportklassen. och jag kom INTE sist trots jobbig bana, jag kom NÄST sist! ha ha ha. sjukt nöjd ändå! Olsson van Seniorklassen, Paul kom 2a i Elitklassen och Simon kom sist i Juniorklassen (du kan bättre, du sa bara vara frisk och kry när du kör... pucko )

In mot stan (stan?) chekade in på vandrarhemmet som var i klass med villa villerkulla och fullt med feta touring-mc-knuttar. Sen mot maten. Pizza ofc! Efter en mycket slapp kväll avslutade jag med att prata med J vid vätterns strand. mycket bra avslutning!

Söndag Kl 08.00. Klockan ringer. Olsson har redan ätit frukost för han pallade inte sova mer eller vänta på oss andra. jahapp. Vi andra gick och åt. juice, banan och mackor med lax-ost på. smaskens. Sen blev det till att städa rummet och bädda sängar så att andra kunde bo där, packa in grejerna i bussen och åka mot Tidaholm för nästa tävling, med gårdagens bana i färskt minne viste jag inte riktigt om jag såg fram emot 40min maxpuls igen. Väl på plats fick vi tid att prova banan och till min stora förtjusning var den riktigt slät och fin, visst fanns där rötter, stenar och lera men i rätt mängder. HURRA... tänkte jag tills startskottet gick. utklämd och lämnad sist i starten igen. FAN vad jag måste börja ta för mig och trängas lite. grrrr. men som vanligt tog jag tag i mig själv och började köra ikapp. Efter ett varv såg jag en svart/vit-klädd cyklist med rastafärger på axlarna, Jonas Lundberg, OMG OMG OMG! och avståndet till honom blev bara kortare och kortare. Det sved i benen, i hjärtat och i lungorna när jag pressade mig om honom med en puls på 191bpm. 6ekunder före honom var jag i mål. GRYMT kört Jonas! tack för en galet hård match! jag kom 11 av 17 och kände mig lika glad som om jag vunnit hela skiten. wohej! (321 är jag på bilden)


Sen var det dags för Paul att starta, elitkillarna kör verkligen SVINFORT!   jag stod ute i skogen och kramade kameran så hårt jag kunde och lyckades pressa en hel del bra bilder.

(Palle visar hur man gör när man kör FORT)

hemgång, Olsson gjorde en bragd som bör belönas med jerringpriset, han körde hela vägen hem trots att alla sov som stenar. Strongt jobbat! duktigt skönt att komma hem. men FAN vad jag älskar sånna här helger.

Nu ska jag hoppa ner i min säng och ringa J.

tack för i helgen Olsson och Paul, krya på dig Simon!

En elak jävel

jag tvättade till jättesent igår. när jag lämnade tvättstugan glömde jag mitt hänglås i dörren.
hej arg lapp i brevlådan när jag kom hem från jobbet!

någon stackare som inte kunnat tvätta på hela dagen pga mig. känns jävligt taskigt.

peace

Askungen (skor i röd lack istället för glas)

Känner mig lite så idag. Först slita hund på jobbet, fick en grym eftermiddagssvacka runt 3, började kallsvettas, blev yr och trodde jag skulle kräkas. grymt obehagligt. käkade en banan, massa vatten och satte mig på baksidan och vilade några minuster, det kändes lite bättre. fick bita ihop och jobba vidare. äntligen blev klockan 6 och jag fick gå hem. Skynda hem, sortera tvätt, dra igång första maskinen, direkt till ICA. Handlade massa goda grejer, bla 200g rökt lax som jag gjorde en FET laxmacka av, inte dumt! sen blev det att städa-tvätta hela kvällen. Buster hängde här lite, kollade på ramsey och seinfeldt. skönt med sällskap.


Jag fixade mina nya skor framför TVn, loctiteade alla skruvarna undertill och efterdrog dem så in i helvete, så nu ska dom inte lossna! även på med nya klossar. redo att användas. I helgen ska jag till Hjo och tävla, ska inte köra med dem då. kommer nog inte gå så värst bra men det skiter jag i. Ska bara bli så jävla gött att komma bort från vardagen lite.

nu ska jag hänga klart min tvätt så jag får sova någon gång. hai

Intervaller


Idag var nog lugnaste dagen på riktigt riktigt länge. Det kan bero på att det blåste 15m/s och ösregnade. jag klagade inte, fick asmycket gjort, prismärkt, flyttat grejer, fixat cyklar på rätt plats osv. Lagom till jag slutade började solen skina men det blåste fortfarande som FAN. vad göra? jo, backintervaller, för det missade jag igår. På med paltorna och upp på hojen som verkligen vill köra fort, måste lära mig att tygla den. Den är som en galen hund som älskar att jaga bilar. phew. Körde ut till hittarp och körde upp för serpentinen 8ggr i kräkfart. galet jobbigt vare det. sen raka vägen hem, stekte massa blodkorv som får bli matlåda någon dag framöver, inte dumt :)

(klart man kan spexa medans man väntar på att pulsen ska gå ner, och varför släpa med sig ett halvt kilo vatten hem?)

nu ska jag snart ringa J och fixa tågbiljetter. HAI

Terapi

idag va det segt på jobbet. no shit!
åkte hem till mamma och pappa efteråt. massa pepptalk och gratis mat. härligt.
fick skjuts hem också. riktigt schysst av farsan!

sen kommer man hem och stätter sig vid datorn. Olsson börjar skriva...
och vips ska jag tävla i helgen. fan vad roligt. åka till Hjo och flänga runt på MTBn. cykelkompisar, svettiga cykelbyxor, leriga cyklar och kanske minigolf. kan en dålig dag bli mycket bättre. lika hårt som allt svängde igårkväll svängde det tillbaka nu.
weee. det pirrar imagen på det där andra sättet!

big up Olle. ska bli vansinnigt roligt även om jag kommer sist i seniorklassen :D

Mat...

... måste man ha annars dör man. Jag är blivit trött på alla jävla halvfabrikat man sätter i sig som lunch substitut så jag rörde ihop en sörja som skulle innehålla allt kroppen behövde. Protein, kolhydrater, antioxidanter, fett, fibrer, vitaminer och mineraler. det här kom ut på andra sidan (fri tolkning)

vad innehåller den nu då? Jo! gröna och röda linser, köttfärs, black eye bönor, vitlök (loads) krossade tomater, passerade tomater, oregano, basilika, salt, smör och olivolja. Serveras med Zetas pasta och en bit fetaost.


det här ska jag äta 5 dagar på raken nu. billigt och jävligt gott!

godnatt! tack för den här gången långledigt. hoppas vi ses snart igen typ pingst eller nationaldagen.

Dagens träning


Jag stack ut lite på vinst eller förlust idag. vädret såg instabilt ut och temperaturen var runt 15 grader, samt att jag mosat sammanlagt 21mil landsväg under fre-lör så benen kanske inte vara superglada. Men det var grymt skönt att komma ut i skogen. Pulsen var inte med helt och hållet men benen var överskande pigga så det blev blandade intervaller superkorta på asrunga växlar och längre på lite lättare. hur skönt som hellst. på vägen tillbaka kände jag mig inte helt nöjd så jag drg ut ett varv till och det gick om möjligt ännu fortfare/bättre. tack kroppen. ibland tycker jag om dig. cykeln också för den delen.


nu ska jag diska


Söndag. kan bli bra!

halv 3 i natt blev jag uppringd, det var trevligt! sen stängde jag av min väckarklocka för att försöka sova så länge som möjligt, gick inge bra. vaknade runt 10 och kunde inte somna om. kändes inte lönt att ligga kvar. hoppade upp ur sängen och började förbereda lite hård distans MTB träning. måste börja ladda inför billingeracet den 24de maj.

det blev gröt i soffan och damernas världscup tävling från Houffaliz, herrarnas går senare idag och jag lär inte vara hemma då. nu ska jag ut och köra skiten ur mina ben.


SNASK

i helgen hittils har jag bränt 5000kcal. då är man värd lite vad som hellst.
direkt efter cykelpasset gled jag ner till gröningen för att unna mig en fet glass. Så värst fet var den inte men dyr. 30:- för minimalt lite glass. sista gången jag köpte glass på gröningen beach club. så lurad jag blev. en kula = en tugga.


efter att ha grovstädat min lägenhet kom olsson över. vi kollade på animerad film och drack cola. pefekt uppladdning för lite regnträning i morgon.

Distans

Citerar Simon: "du vet ju att distans inte är bra för dig"

men 12 mil lågintensivt var precis vad jag behölvde för att rensa ut all äcklig syra och skit som låg och skäpade där. Här står vi och posar ute i hjärnarp, strax efter drog vi upp en jävla skyltspurt som jag tog hem med ett hjul ungefär. HA!

Fr.V: Pappa, Jonas (aka: Rydebäckarn'), Tinto Göran, ??, Filip och ?? (svårt med namn ibland)

vad jag behöver nu är glass, chokladglass tror jag, vet inte vad som hänt med mig, men sugen på räkor har jag också blivit, aldrig gillat räkor. men nu vill jag ha.

mot chokladglassen (givetvis är skinsen på)

Solnedgång

Hur avslutar man en kanonbra dag?


kungligt Olsson!



X-men nu. sen sovasova så jag kan psykla som fan i morrn

To The Test

ja idag skulle jag visa vad den går för. eller mer vad jag går för. jag ju iofs inte postat cykeln här ännu men ni ska få se en bättre bild snart. jag träffade massa glada cyklister vid CK FIX klubblokal halv 10 i förmiddags, vi rullade ut lite försiktigt mot jonstorp. Det gick jättebra, alla hängde med och tempot var helt ok. jag låg inklämd i klungan i början och kunde inte spurta på de första skyltarna men sen fick jag fri väg och drog iväg, simon hängde på, han låg säkert en hel cykellängd före mig men jag knapade in mer om mer tills vi båda var så trötta att vi skrek rakt ut när jag gick om och knep skylten med 10cm. wohej. Det vi spurtar på är vita ortsskyltar. man får ett poäng för varje och -1 poäng om man spurtar på en med rött streck över. basic rules. På väg mot mölle hetsades tempot upp rejält, Jonas ökade farten liiite lite och jag, Hirsto och Göran var inte sena på att haka på. jag gick fram och drog upp tempot rejält. långt över 50kmh riktigt länge, tilslut var det bara jag och Göran kvar men benen var för stela så jag fick ge mig på mölleskylten med 1meter tillgodo. surt. Sen när vi samlat in klungar skulle dom som orkade upp till fyren, det är 4km enkel väg och det lutar 12% stora delar av vägen. jubbit. jag var först upp med 40sek marginal. känns riktigt bra.



sen blev det mycket fika, spex och mer skylt spurtet på vägen hem. riktigt roligt att cykla med CK FIX fikagäng! BIG UP!
lägger upp mer bilder sen. men det var en vansinnigt rolig förmiddag, mycket trevliga killar och tjejer! (hoppas ni inte ser här inlägget som skryt, jag är bara så glad att mina ben för jävla gångs skull levererade)


RSS 2.0