SEMESTER!

Oj vad skönt livet är utan datorer. Jag har inte varit här på jättelänge men nu tänkte jag skriva av mig lite.

Semestern började Fredagen den 16de och direkt efter jobbet satte jag mig på cykeln och matade på hemmåt i en rasande fart. 38 i snitt fram till landskrona sen blev det mycket trixande på cykelbanor och sen komm hilleshögsbacken  så snittet sjönk till 37.1. men på krönet väntade Fredrik Jansson! och vi körde partempo hela vägen till miatorp där han släppte mig, då låg snittet 38.3. Igenom helsingborg blev det lite mer trixande så slutsnittet blev 38 jämt på den bländande tiden 1.29.35. sjukt nöjd.

Lördagen efter satte jag mig på bussen norrut, i höjd med halmstad kännde jag hur allt jobbigt jobb, styra upp fixa dona kommaihåg, det bara rann av mig och jag somnade stenhårt. resten av vägen till Karlstad gick snabbt som fan. härligt. Väl framme stod välkomstkommitén och väntade. najs.

(Volbeat, säkert bra röj där framme, där bak hos oss vare mest "headbobbing")
Snabbt hem, byta kläder och sen dra iväg igen på förfest, vi skulle ju på Arvikafestivalen. Några kramar och några godingar från oppigårds i magen var man på ett mer livat humör. Hängde mest med J och hennes polare men när Danger gick på halv 3 fick jag lite fria tyglar. Electromangel de-luxe. underbart, dock blev kroppen extremt sovnödig vid hav 4 så Johanna fick släpa hem min trasiga och trötta kropp och stoppa den i sängen. skööönt :)

(Katt.1: Ella, ser mordisk ut, men icke. katt.2: Isa, myskatt som gillar att sova på fötter)

Söndagen var det inte mycket liv i någon av oss, masade oss upp sent och käkade pizza ute i kvällssolen, det var vi värda. busade med kattskrällena som måste vara nöjda med städservicen dom får, vet ingen som förbrukar så många klisterrullar som J. 

Måndagen sprang vi runt på stan och fixade och handlade och åt stenhård gräddig mjukglass, precis som den ska vara. mmm. köpte mig även ett fiskespö som jag saknat i några år nu, polarens pappa knäckte mitt i bakluckan 2002. pfff. Sen packade vi våra grejer i mamma Evas bil och fick lift ut i skogen, liten mysig stuga klädd i furu (ja väggar, golv och tak var i furu) men det luktar så gott. sommarstuga. Utedass, utedusch, the works! love it! Vi tog en runda upp i skogen och plockade hallon och blåbär, nom nom nom, sen på kvällen en snabb tur ut på sjön, dock ingen fiskelycka.

(gäddödarn' gott blev det också)

Tisdag morgon fattade jag att jag hade semester, tyst, lugnt och ingen klocka på armen, vi gjorde vad vi kände för när vi kännde för det. Det blåste inte så mycket så vi rodde ut med båten och fickade lite, Johanna metade och jag kastade, vips satt det en liten sur Gädda i andra änden och tyckte det var tråkigt, jag tyckte det var roligt och dunkade den i huvudet. Mat! Score!

J lär sig det där med haspelrullar, inte så svårt!

Onsdag: Solen sken och det blåste inte så värst mycket så vi låg på badklipporna och semi-solade hela förmiddagen. sen blev det lite fiske utan större lycka på kvällen, dock såg vi en livs levande bäver, lite på hålle. Men en riktigt bäver va det. häftigt. På kvällen blev det Alphapet efter maten, jag förlorade, stort.


Torsdagen Bjöd på kalasväder så ner till sjön igen och vi badade och solade och hade det gött, trots nyfikna tyskar i kanot, ska ha med haubitzen nästa gång. pang! När vi hade tröttnat på solen gick vi upp och körde grymt eftermiddagsfika med kaffe, fattiga riddare och mer Alphapet, jag förlorade med typ 100p. snyggt!

Fredagen var det dags för hemåkning så det blev mest ihoppackning och städning och diskning, men lite sol hann vi få ute på gräsmattan. tråkigt att åka därifrån, hade gärna stannat, resten av livet. pleh.


(jag är inte mycket för pose-bilder, men den här bjur' ja på)

Lördagen: skulle vi ha lite kalas med Johannas polare. så det blev lte mat sen tårta och öl. mmm exelent combo. Sen ner på stan, Hoffmaestro spelade på Olssons Brygga, bra gung, starka GT's och helt sjuuuukt stora shots. blev en bra kväll. fast inte morgonen efter.


(25 sånna kliar gott en bakissöndag i svettiga mjukisbyxor, gah)

Söndag... Pleh-dag: Visst att katter är söta, men när dom knackar och krafsar på dörren när man vill sova ruset av sig en söndagmorgon blir metoderna många för att göra något åt det. jag gick upp och satte mit isoffan istället. klockan var ju en bit efter lunch redan, heh. Sen satt vi kvar i soffan hela dagen, tills vi gick och häntade pizza vid nio. tvättäckta slödag. love it. har aldrig sånna hemma! hah.

Måndagen bjöd på så fruktansvärt tråkigt väder så vi viste inte var vi skulle bli av, Mamma Eva föreslog Bowling... sen säger jag inte mer.

Tisdagen skulle jag ju åka hem så då passade solen på att steka oss ordentligt. Det blev först tåg, sen buss sen tåg igen. sov och lyssnade på musik hela vägen hem så det känns inte så långt. Men riktigt off att komma hem, varmt, tyst och tomt. kass.

Resten av semestern har mest bestått av lite träning och sen började ju den jävla helsingborgsfesivalen, suck. mer om det i ett annat inlägg. nu måste jag sova. upp och köra i morrn. hej.




The Heat is on!

Wow vilken vecka, helt galet fint väder. den som har mage att klaga ska ju bara skämmas.

Det har blivit mer korta hårda pass på räsern i veckan, både torsdag, fredag, lördag och idag. dagens runda tog dock priset. Mötte upp Fredrik S utanför honom 08.15 för att sega oss i motvingen ut till glumslöv för att hämta Pappa, benen kändes som sten och jag undrade hur fan det här skulle gå. Med Pappa på rullen styrde vi mot kågeröd och söderåsen. Redan i Kågeröd klev Pappa av pga värme och cyklade en egen runda hem, jag och Fredrik styrde med raska steg upp mot stenestad och mina ben var fortfarande sura som tudor och jag fick slappa tidigt i backen. Fast där det planar ut vid sjörarna klickade det till och rundrampet kom online igen, kraften återkom till benen och efter den lilla utförslöpan kunde jag jaga in Fredriks 200m som han dragit i väg med.

Uppe vid kyrkan i Stenestad fylldes det på vatten och spexades lite, min slöa iPhone fångade inte strålen från vattenflaksan i Fredriks skrev. ha ha. Vägen ner från åsen var underbart skön, skugga och fläktande motvind, precis vad vi behövde efter den lilla klättringen. Vid foten av åsen svängde vi höger mot Lotta på Åsen, jag hade aldrig fikat där så idag verkade dom en bra dag att ha premiär. Vi segade oss upp för åsen igen och rullade rakt in i skuggan under träden och slog oss ner. Kaffe, Cola, vatten och en stor smarrig våffla kom strax inglidandes. mmm

Bäst som vi satt där och njöt i fulla drag kom Anne och Charles förbi, dom hade tagt bilen ut för att komma bort från stan, och av alla ställen i hela skåne valde dom samma som oss på precis samma tidpunkt. Läskigt, nästan så man börjar tro att det var uppgjort (lite som kvällens VM final) Efter lite gott snack fortsatte vi att pressa på uppför mot stenestad igen, gick väl inte jättefort ibörjan men allt efterhand som benen mjuknade gick det ganska bra. mer vattenfyllning i stenestad där vi mötte 3andra cyklister vid vattenhålet, av en dem var Lucas Persson från team CykelCity.se men han såg nog inte att det var jag.  Nerför åsen var riktigt skönt, kröp ihop som en liten tempocyklist och bara njöt av att se hastighetsmätaren klättra 63.64.65.66...71. Swoch! svalt och skönt.

Vägen styrdes sen förbi Billesholm och ut vid de små sköna vägarna förbi söderåsens golfklubb, lite skön skugga och rätt bra motvind så det fläktade fint. Ett tag senare gick musten ur min vän Fredrik, frossa, kraftlöshet och illamånde. Solen hade tagit sin tull helt enkelt och han fick dra en livlina och ringa sin sambo som kom och hämtade honom. stackarn. Dock är han vid god vigör nu och mår mycket bättre. Jag fick forsätta själv hemmåt och eftersom jag inte var sugen på mer småvägar blev det raka spåret längst 109 spikrakt mot Helsingborg. Vinden låg lite snettbakifrån vilket gav en jävla skjuts så mätaren var sällan under 40 vilket tog mig hem ca 22min. Krachade på gärsmattan utanför huset varpå min granne undrade om jag var riktigt klok som cyklade i det här vädret, och nej, det är jag nog inte... suck.

blev till att kolla fotboll i kväll. orkade inget annat. varmt och äckligt ute.



Födelsedag

oj oj vad jag inte har haft tid att blogga, semestertider på jobbet vilket med för att man får jobba dubbelt så mycket, men sen nu när vättern är över är det underfär bara hälften så mycket spring. men det är kämpigt ändå.

jag fick i allafall vara ledig på min födelsedag i fredags och eftersom Johanna hade trillat ner till skåneland så tänkte vi att vi skulle hitta på något roligt eftersom vi aldrig firat tillsammans (ja, vi fyller år på samma dag) Det blev en båttur över sundet sen en tågtur längs sundet ner till köpenhamn. Strosade runt lite planlöst på gatorna bakom ströget för att beskåda alla märkliga butiker och människor för att sen snubbla över rundetorn. jag har inte varit uppe idet sen jag var jätteliten så jag kännde det var dags igen, med utsikt över hela köpenhamn var det klart värt spiralgången upp. mysigt att sitta på taket och titta ut. Efter det spenderades säkert en timme på Illums boligvaruavdelning, nog lite saker man vill ha där. SUCK! johanna fick en lite födelsedagspressent av mig därifrån, få se om hon lägger upp en bild i sin blogg sen ;)!

Magen började kurra deluxe så vi högg första bästa, kyckling spett m glass till efterätt inte dumt alls, laddade och klara för tivoli sen, åkte utav bara helvete med åkband och allt, dock orkar man inte springa mellan karusellerna som man gjorde som liten parvel utan det blev lugnt strosandes men vi han åka upp våra åkband många gånger om.  ha ha. Tjamade tåg och båt snyggt hem så vi unnade oss varsin god födelsedags drink på dalle. Epic födelsedag helt enkelt.

Lördagen var vi lite avslagna, mina fötter var köttfärs efter dåliga skor och hela staden kokade av hetta, det blev en smoothie och ett glas saft på Koppi innan vi smet upp i kärnanparken och somnade under en blodbok, underbart skönt att vara där inte alla andra var, gröningen! På kvällen blev det smaskig mat på Olssons skafferi, lax och ricottafyllt tortelini med citronsås och räkor. mmmmmmm. sen sova tidigt. tävling dagen efter. aj aj.
(Före) (efter)
Uppställning utanför dörren halv 7 då Nico kom och hämtade oss, sen vatten och smågodispepp i bilen till Eksjö. Skulle försöka mig på att köra ett långlopp. pengarna räkte bara till en motionskasstart och en plats i fålla 5... fan. Sen bar det av i ett vansinnestempo rakt ut i vägdamm och 30 graders värme. kroppen klarade att köra på riktigt hårt i ca 2 timmar sen fick jag slå av lite. då låg min snittpuls på 179. sista 45 minutrarna minns jag inget av,jag frös trotts värmen och hade problem att hålla syrfart. läskigt. kännde som att vara jättefull (för det vet väll alla hur det känns?) men med lite våld och lite vilja tog jag mig i mål 12 min senare än förra året vilket var en liten besvikelse men man gör ju så gott man kan. vad som var extra roligt var att Johanna ståd i depån och langade flaskor till mig så jag behövde bara ha med mig 1 åt gången, det känndes så jävla lyxigt, fast jag skulle behövt 2 depåer till den dagen känner jag. men man kan inte få allt. bara att ladda om till cykelvasan. Trötta, solbrända och hungriga blev det pizza och film på kvällen och totalignorering av det fins kvällsvädret, vi hade fått nog!

Måndag morgon åkte Johanna hem, tråkigt, men vi ses snart igen, jag har köpt bussbiljett!

PRYLAR: (tycker du cyklar är töntigt kan du sluta läsa nu)

När man fyller år får man ju unna sig något fint, i år var inget undantag. Eftersom jag kört på Rudy Projects sportsmask ett tag nu och vi nyligen fått oakley i butiken där jag jobbar tänkte jag slänga till med ett par radar glasögon, sagt och gjort. Vita bågar med gula detaljer samt gold-iridiumglas, passar klubbtröjan jävligt bra. Sen ser man inte riktigt hur det blänker i linsen pga innomhusljus och blixt. men ute blänker dom som fan!

under midsommarhelgen fick jag äran att cykla med 3 glada norrmän varav en jag redan hade träffat utan att veta om det, René Bergan. han jobbar för ett företag som säljer massa sköna cykelprylar till butiker och hade varit och besökt oss utan att jag visste at tdet var han, skumt. men iaf, alla norrmännen körde med Rotorklingor så jag och Charles blev lite avundsjuka och beställde vars ett par. Det tog 4 dagar sen damp dom ner på Koppi. Perfekt. Så nu är dom betalda, monterade och smygtestade. vet du inte vad Rotors Q-ring-klingor är? titta HÄR!

cykeln blev lite snyggare med svarta klingor.

nu ska jag sova. det är jag värd. Vi fick öl på jobbet idag, en lessen kund som jag gjorde glad igen. ibland kan man!

RSS 2.0