Portugal - Cervélo Brain Bike

Jag har haft ganska mycket att stå i på sistånne så bloggandet har hamnat lite åt sidan.

Jag har iaf varit i Portugal och cyklat på cervélocyklar och bara haft det gött i solen. Så det blir en sån långblogg igen.

Måndagen: den 15de, tidigt som satans, gick tåget mot Kastrup och sen vidare med flyg ner till Portugal och Lissabon vilket för övrigt verkar vara en riktigt fin stad som jag nog måste besöka vid ett annat tillfälle. Sen väntade milleniets segaste bussresa, 4 timmar i 90kmh på en nästan tom och spikrak motorväg genom ett torrt Portugisikt landskap. Bara Pinjeträd och korkekar så långt ögat kunde nå, med några få inslag av vinodlingar och olivträd, väldigt vackert.  Folk tittade oroligt på klockorna och undrade om vi verkligen skulle hinna cykla något idag? och så blev det inte, när chaffisen krängde av vägen för en kvarts rökpaus som tydligen var nödvändig enligt reglementet gav vi upp.

Vi var framme och incheckade lagom till solen gick ner över golfhotellet vi bodde på, så jag och Fredrik gick en sväng på området för att hitta lite bättre bland alla pooler och byggnadskomplex som vi alla var utspridda på. Kl halv 8 var det dags för middag och det sög duktigt i magen efter en lång resdag. Efter asatisk buffe och några flaskor rött var det dags för välkomstmottagning i föreläsningssalen där alla Cervelogubbarna pressenterade sig och sen fick vi massa feebees, kortärmad tröja och byxa, handskar, pikétröja och keps, snajdigt.

Sen bar det av ner till källaren för sk. "BikeFit" vilket innebar att man fick ställa in sin cykel själv och efterdra alla skruvar själv för det hade inte meckarna pallat göra, kollat växlar hade dom inte heller gjort. suck (en av mekanikerna som bara kunde portugisiska till höger i bild) jag fick iaf på rätt styrstamm och hissade upp sadeln till dom 76cm jag sitter på.

Den här skulle jag spendera tisdagseftermiddagen på, en R3a med nya BBRight, samt rotorvevparti m Q-rings, övrig utrustning var en Sram Red grupp och Zipp 404 tub, dock inte m firecrest fälgarna, synd. Sen var man lagom trött så en stenhård och riktigt skön säng gjort så man slocknade med besked.

TISDAG: Frukost klockan 8, och vilken jävla frukost, där fanns ALLT!!!! t.o.m efterätter, till frukost, omg! jag körde grövbröd m skinka och massa grönsaker samt en liter(typ) fruktsmoothie, mmmm. Sen föreläsningar hela förmiddagen. Jävligt intressant, dom förklarade på molekylnivå hur BBRight funkar, vill du veta hur BBRight funkar? fråga mig i butiken eller när vi ses nästa gång. Sen var man lagom hjärntvättad och magen var tom igen. dags för lunch innan cyklarna skulle smekas.

Det var ca 18grader och strålande sol så det blev lunch utomhus, helt underbart, grymma grillade mackor med grönsaker och kyckling i, även lite pizza under peccorino-osten, super! Sen sprang vi tillbaka till rummen, bytte och och halkade ner för trapporna i källaren där cyklarna väntade. Alla var lika sugna så det gick fort att komma iväg.

Det blev lite hets upp till första toppen så vi fick vänta in lite folk, inte mig emot, jag hade njuta av vädret och landskapet ordentligt, kul att moppegubben gled in precis i rättan tid.  ha ha. Sen njöt vi av det ohyggligt kuperade landskapet, antingen bant som fan uppför (15%) eller nerför. Roligt och jobbigt samtligt, speciellt på en så kul cykel. På vägen hem stannade vi i Tavira som är en liten stad längst kusten, 4 koppar kaffe för 3.40euro. värt!

Fika tajm i solen, inte dumt det, korta ben och armvärmare, körde största delen av rundan utan dem dock, sjukt härligt väder. Men när vi skulle lämna fiket och hoppa på hojen tyckte jag det skramlade lite så jag började undersöka, såg då att jag tappat 3 klingbultar så mina klingor höll på att ramla av, osoft. Meckjävlar!

Det var inte bara jag som hade haft problem dock! Värst var nog för Jan som vi fikade med, has övre ändläge var inte nedställt så han drog bakväxeln rätt in i bakhjulet och slet av hela växelörat, dyrt på en helt ny R5a! aj aj.

2.5timme i solen tog på krafterna och eftersom vi varit ute lite längre än vi skulle så fick vi skynda oss tillbara till klassrummet, körde en Gunde-dusch och la på en rem. Lyssnade snällt i 1.5 timme på lite "marketing tips" vilket jag tyvärr tyckte var bullshit för vi kan inte sälja cervélo cyklar som man gör det i USA eller nere i europa. men alltid kul att lyssna. typ.

Lagom till att solen gick ner över området vältrde vi oss i tysk buffé, som vanligt fanns det för mycket man ville ha, jag satsade stenhårt på saltbakade jätteräkor m aioli. sen bums i säng.

ONSDAG:

utanför fönstret vräker regnet ner, whoop de do tänkte jag, kan bli intressant. Gick bort och åt frukost med resten av gruppen, mackor och smoothie idag med, varför har man inte en tysk med glatt morgonhumör som serverar nymixad fruktsmoothie till frukost hemma i köket? sjukt najs ju! Sen massa föreläsningar om areodynamik och LSW testing. typ samma powerpoint som förra året, jag höll på att somna. Alla tittade ut genom fönstrena var 10de minut för att se om kanske regnet skulle lägga sig. 10 i 12 slutade det regna, och när föreläsningen var slut halv 1 var det nästan helt blå himmel. Efter en snabblunch och ombyte var det strålande sol och nästan helt torra vägar. HURRA!

Idag var det äntligen min tur att så sätta mig på R5an. samma utrustning som i går förutom limited stolpen och det runda Q-ringsen. Synd att sadeln var sjukt obekväm. Jag och Fredrich valde medium gruppen så fick danskarna spänna musklerna bäst dom ville, det var vi 2 och massa glada norrmän en polack och 2 gansla långsamma danskar. Riktigt härlig runda i lagom långa backar och på riktigt fin och bitvis helt sjukt dålig asfalt, gött att få testa en så lätt och styv ram på dålig väg, den gick dock som ett skott. och så värst obekvärmt var det inte heller, fantastich!

Fredrich spänner underläppen lite. i buskaget ovanför hans vänstra axel sitter världsmästarinnan Emma Pooley och kissar men både hon och henns cykel är så små att dom inte syns för det höga gräset. ha ha ha!

2.5 timmar även den dagen gjorde gott i benen och själen. solsken och gött sällskap var inte fel. för körde vi en 5 mans utbrytning på slutet under OS-guldmedaljören Lizzie Armistead övervakning, när man låg på hjul och led rullade hon upp och frågade hur det känndes, fick nog fram ett krystat "It's OK" med 500m kvar såg jag skyllten till hotellet och stötte på. fick med mig en dansk och vi körde satan i det, dock fick jag ge mig i baken upp till infarten. men kul var det, och några jävla cyklar att pressa hårt på, ångrar kanske ändå mitt kör av en S2a... ja ja.

Efter sista föreläsningen som Gerard vroomen själv höll i var det lite tävling, man skulle ställa sig inför helaklassen och förklara hur BBRight fungerade eller hur aerodynamiken på deras P och S cyklar var utvecklad, jag var för feg för at gå upp men jag bet mig i tungan, dom som gick upp och visade fick varsom grön TDF fröja signerad av Thor Hushovd... OH MY GOD!!! varför? fan vad ägd jag blev. tröstade mig med att satsa på efterätt till dagens middag, 3 lass blev det. bara tårta på det ena. like!

TORSDAG:

vi skulle ju åka hem på torsdagen men bussen gick inte förens halv 11 så jag och håkan gick upp kl 7 och lånade varsin P4 och dem med Sram Red, rotor vevpart och tempoklinga. sen 1080 och 404 hjul. zoom! helvete vad det gick. min hoj var lite väl lång men det gick undan endå. riktigt kul att ha provat och känna vilket skullnad det är. ska slutta dissa folk med tempohjälm och dischjul nu. respekt! finns en film när vi kör på Cykel Citys facebook. kolla där!

Efteråt unnade vi oss en kopp kaffe och våfflor i resturangen, riktigt gött. Sen Gunde-Dusch och ihoppackning, han tillomed njuta lite i solen på min uteplats innan bussen kom och hämtade oss. Det va fan rallykalle som körde för han körde till Lissabon på 3.20h impressive. Vi fick hänga på Lissabons flygplats i 4 timmar bara, det va superduper segt måste jag säga, men billigt gin hade dom, så en sån fick åka med hem. efter flyg och tåg och bil var jag hemma halv 1 i min lägenhet. Ringde Johanna och sen somnade jag. halv 11 dagen efter blev jag hämtad av håkan och Matti, dags för att ställa ut på CykelDagarna mässan... mer om det sen. nu ska jag dricka kaffe med Johanna.

peace in the middle east!




Kommentarer
Postat av: Joakim

Ni hade varje fall tur med vädret... och lite till.

2010-11-29 @ 15:34:51
URL: http://www.youtube.com/watch?v=oepNCiHA1hM

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0