Helgblogg

Typisk helg blogg så jag har ont om tid i veckorna att sätta mig ner och skriva något vettigt.
 
Heeeeeela lördagen gick åt barndop i Karlskrona, Marias brors dotters grabb döptes till Vilde och det var tårta och hela köret. Det, middag med Marias pappa och 5 timmar i bilen var avverkat på under 12timmar, bra jobbat.
 
Söndagen började med lite gött aeropressat Los Pinto i sängen med lite gröt och ett kokt ägg, smaskens. Sen påklädning i lugn och ro, benvärmare och tjockaste understället behövs fortfarande då temperatuten inte var över 8 grader när jag begav mig ut, dock sken solen allt vad den kunde. Jag hade en hel timme på mig innan jag skulle träffa Johan mfl så jag öste på lite ut till arvild och sen mot domsten med lite bra musik i öronen och solen rakt i ansiket. Massa folk strömmade till vid vår mötesplats, en massa Rynkebyare(cyklar för barncancerfonden) dök upp, säkert 10-12st. Alla styrde norrut mot kullens fyr och jag tänkte att det kunde väl bli en bra uppvärming med 3 mil till fyren men dömm av min förvåning när hela gänget stannade efter 19km för att fika. Jag och Johan höll på att tappa ansiktet lite och fortsatte norrut.
 
Uppe på toppen vid fyren dök Viktor och Margareta upp från ingenstans så vi drog med de på vår planerade runda till ängelholm och sen hem igen. jag tyckte det kändes som medvind från Mölle och innåt men ICKE, det blåste uatv bara FAN och vi fick gräva djupt i motviantionbanken för att hålla farten över 30.
I ängelhom var vi värda en glass så vi stannade utamför ICA och gjorde slag i saken, årets första utomhusglass och det var länge sen det smakade så gott och att sitta på en pall full med blomjord får väl ses som ett vårtecken.
 
Vägen från Ängelhom till Helsingborg var inte så mycket roligare då vinden friskat på ännumer och alla började bli lite slitna och småpratet dog ut lite, dock inte på grund av humöret utan för att man inte hörde vad den andre sa för att det blåste så in i helvet, sa jag att det blåste föresten? det gjorde det! Vi var rätt nöjda när vi efter 12 mil styrde in mellan husen i Helsingborg.
Att komma hem och sjuka ihop innanför dörren var skönt och att när huvudet träffar golvet hittar man den här (se bild ovan) blir man nästan lite lycklig. Likt en dammsugare sög jag i mig den på 2 sekunder och fnissade nöjt mellan andetagen och tuggorna, det är skönt att ha någon som tänker på en.
 
Nu visar det sig att mina 120.19km inte räcker för Håkan på jobbet leder fortfarande endomondokampen med 5km... störigt.
 
snart är det helg igen, då ska det köras!

Slakt

Direkt efter jobbet bar det av rakt ut i skogen, Martin kände sig förkyld och Olsson tyckte det blåste för mycket så det blev jag och Pulver-Nils. Mina ben känndes sura redan i bilen hem och bättre blev det inte i skogen tyvärr, dock på platta tekniska partier är ju Superflyen som en Porche med rallydämpning och däck. Men uppför var inte min grej idag då benen storstrejkade redan vid 170 bpm, suck! Pulver-Nils bombade satan i alla backarna och jag körde ikapp utför, som jag led och det är just vad jag behöver. 90 minuter benslakt blev det idag.
Nils hade sin bil vid krematoriet så vi skildes åt vid Thalassa och jag rullade av mina gråtande stupar till ben längst vattnet och sen hem. Herregud vad är det man håller på med.
Men vissa vårkvällar är ju så vackra så man blir nästan religiös. Fast lite värme så man kan köra i bara ben och kortärmad tröja vore fint. snart så.
 
ska bara sova först. Fredag i morgon redan...

Spontant

Igår blev det en mycket spontan MTB runda med Maria. Varmt och skönt väder och lugna tramptag, sånna man måste ta i bland. Kanonkväll med andra ord. Känner mig laddad för mer.


Söndag

Ska inte Söndag vara dagen man vilar sig? jag tycker alltid att söndagar är den dagen jag gör som mest grejer. I morse fixade jag pankakor och bacon till alla som bor i min lägenhet, för tillfället 3 pers, sen vidare ut på cykeln.
Efter Fredagens backintervaller och lördagens långrunda var det inte mycket kräm kvar i benen men det var skönt att få komma ut en sväng på nya MTBn, riktigt mysig, vi ska nog komma bra överens. men info kommer.
 
Vädret visade sig från den fina sidan så alla 3 gick ut och promenerade en sväng, först ner till Koppi för att kolla på SM i AeroPress men där var så mycket konstiga typer med lustiga hattar så efter att ha hälsar på Anne och Charles lättade vi och smet vidare ut i solskenet. Kaffe inmundigades i solen och allt var trevligt tills jag blev skickad till ICA Maxi, några sköna typer hade börjat slåss på chipsavdelningen(förståligt) så polisen var på plats och allt, pinsamt. Ingredienser till köttgryta inhandlades och efter 2 timmar var den riktigt smarrig.
Nu på kvällskvisten har jag även sålt min gamla MTB, vi har haft mycket kul i hop och igentligen synd att sälja en så ny och fin cykel men jag har ju redan en annan, jävla prylsport. Men nu får den upp till stockholm och leka i hellas, där kommer den trivas tror jag.
 
Jobb i morgon, ska bli kul!

2.5 milimeter

Nu har jag verkligen hårdtestat nya landsvägshojen, den nya MTBn ska få sitt snart, och jag är överlycklig. Något jag inte funderat så mycket på är vevarmslängden, som är hela 2.5 milimeter kortare. Kadensen har gått upp rejält och när jag har märkt det som mest är i uppförsbackarna och framför allt de riktigt jävla branta. Att kunna hålla en jämn 65-70 kadens även upp för sista 100 metrarna på truedsfällan/hasslövsbacken känns riktigt bra. Grabbarna på Trek UK som håller i BikeFit utbildningarna har fan koll. Mina korta lårben gillar 172.5mm vevar. Eller så man monarkslakten gjort mig riktigt stark? vem vet? Vi får se.
Efter jobbet i fredags hade jag sån abstinens på att cykla så jag bytte om och svängde av E6an på vägen hem och parkerade brevid en fårhage i Hasslöv, där finns det en riktigt helvetes backe som heter "Truedsfällan". Jag rullade hela vägen ner till övergångssället och sen bar det av rakt upp alla de 130 höjdmetrarna. Första intervallen tog jag det lite piano och kom upp på knappt nio minuter. Vägen ner var riktigt läskig då det var med grusväg än asfaltsväg men ner kommer man ju alltid trots sladd och släpp i kurvorna. Det blev 3 intervaller till där den snabbaste gick på 07:45, rätt nöjd med det.
Riktigt härligt väder uppe på åsen också, skönt att sluta 16.00 på fredagar så man hinner med lite äventyr.
Maria och Klara drog till köpenhamn i morse och jag bytte om och drog ut på hojen helt planlöst. jag hamnade som vanligt på söderåsen för att mosa lite uppförsbacke då det är det jag är sämst på, eller kanske mot/kantvindskörning men vem fan är bra på det. Jag fick både backar och sjuk kantvind idag. Tuggade på 13 mil och det var precis lagom hårt och riktigt gött. Med en sån hoj mellan benen han man kul även med motlut och och motvind i 21 kmh.
 
Soffan är intagen och det står öl på balkongn, tackarrrrr'
 
 

Endomondo

Hela lördagen gick åt barnkalas i Göteborg så jag var rätt mos i huvudet när jag kom hem så det blev säng-gång väldigt tidigt.
 
Söndagen var vigd åt cykling men tyvärr var lördagens fina väder utbytt mot några få plussgrader och hård vind. Skamm den som ger sig, har man ny cyklar så har man så det var bara att klä på sig och packa sig iväg rakt mot vinden. Hur jag än styrde och vände mig hade jag vinden mot mig eller som bäst sida-mot men jag lyckades hålla rätt bra hastighet endå.
 
På jobbet är vi med i National Bike Challange, inte bara vi i Halmstad utan hela Trek globalt. Det går ut på att cykla så mycket som det bara går mellan 1 april och 1a Oktober i ett lag, sen det laget som cyklat mest vinner fina priser. I mitt lag "Twisting Tornadoes" är det 2 Amerikaner, en kines en japan och 2 från holland. Jag ligger 5a efter 2 rundor som man måste mäta med Endomondoappen som jag först tyckte var lite omstädigt men efter dagens runda tror jag att jag gillar den. När jag kör landsväg gillar jag att lyssna på musik, idag var blev det Solar Fields fantastiska platta Random Friday
Mitt i den något minimalistiska musiken flikade en kvinlig röst från endomondo in lite statistik hur get gick för mig genom att efter varje kilometer berätta hur långt jag kört totalt, hur lång tid det tagt samt hur lång tid senaste kilometern tagit. Det var fräckt i början sen efter 80 röstmedelanden blev det lite tjatigt, kanske går att ändra till var 10de km ist?
 
Jag intog soffan med ett lass pankakor för att kolla på Paris-Roubaix och vilken jävla rysare det blev. Cancellara tog segern med en cykellängd inne på velodromen i Roubaix, jag stod nästan i soffan och hoppade så spännande det var. härligt.
 
Ny arbetsvecka i morgon med massa galna upptåg både på jobbet och efter, så gött att längta tillbaka till jobbet en söndag. Se finbesök på Torsdag också.
 
hare!

Madone 7.9

Hurra!
Nu har min nya landsvägscykel kommit. Jag jobbar sakta men säkert på att fylla på mitt cykelförråd igen och vad passar bättre tillsammans med tussilago i dikena än när stora bruna paket levereras till jobbet. I tisdags kom den och idag var den klar för jungfrufärd.
Vi var ett bra gäng som styrde iväg från jobbet kl5, närmare bestämmt 7 pers som alla var glada i hågen och med sprittande ben styrde igenom Halmstad för att få komma ut på de halländska småvägarna. Det blev ren lustcykling med attacker i alla backar och lite lagtempokörning i medvinden på vägen hem och jag tror inte att det var nån som kom hem med fräscha ben, i varje fall inte jag. Det var inte bara jag som premiärade sina nya hojar, Fredrik och Maj-Fred hade även dom nymonterade skönheter.
 
Min hoj är en Trek(såklart) Madone 7 serie ram som bygger på samma aerodynamiska form som Speed Concept cykeln, Kamtail virtual foil. Lätt, oerhört styv och aerodynamisk, precis som jag vill ha det när det gäller landsvägscykel då jag jag inte gillar att kompromissa. Ska man lägga så många träningstimmar på den ska det vara roliga att åka på den också, grus som asfalt, sol som regn. Hjulen är Bontragers X Lite tubless ready aluminium hjul och väger in på strax över 1400g och är antagligen det enda jag snålat in på då jag inte hade råd med Aeolus hjulen. Ruppen är Sram Red, inte mycket att orda om, lätt styvt och precist. Nytt är dock att jag kör med 172.5mm vevar ist för 175 då vi under en mörk stund under ett bikefit seminarium insett att jag har korta lårben och behöver få fram sadeln och bak pedalerna, spännande. Resten av komponenterna är från Bontragers RXXXL serie, kolfiber kolfiber och lite mer kolfiber. mums.
Cykeln är byggd i Treks ProjectOne.com cykelbyggare där man kan göra helt galna och underbara färgkombinationer och jag valde 2 nyanser av svart, carbon smoke och titan... crazy much? not?
 
Den överlevde i vilket fall premiärturen på riktigt grusiga vägar med potthål sylvassa asfaltskanter.
 
längtar tills på söndag, då ska det åkas igen.

Påskigt

Ursäkta mig, det har dröjt sen jag bloggade sist men det har varit påsk och jag har hittat på en massa kul som jag tänkte redogör för nu. inte så mycket för er, mer för mig själv.
 
I veckan som gick fick jag massage på jobbet och i torsdags var det dag före röd dag så då slutade vi kl 12 redan, ibland känns det som att man jobbar för google. På vägen hem köpte jag ett påskägg till Maria och 2 trisslotter, jag vinner aldrig på lotter men jag kan tycka det är kul ibland. Klart så vann hon på båda, 30:- x2 på båda lotterna vilket blev en bra fika på stan innan vi åkte till Malmö.
Vi träffade 2 kompisar på Bastard i Malmö för att äta oss igenom deras meny. jag har viljat åka dit flera gånger men aldrig haft tid eller ork(prioriteringar) men nu blev det av. Bastardplanka til förrätt med kallskuret, paté och massa annat gott på. Sen kyckliglevermousse följt av kalvtunga som var riktigt gott, avslutade med flädersorbet. Nöjda och mätta i magen, samt lite runda under fötterna åkte vi hem till Helsingborg igen.
Långfredagen ska man ju igentligen inte göra så mycket på så jag försökte ligga kvar si sängen så länge som möjligt men det gick sådär, det ryckte för mycket i benen. Jag gillar att ligga på soffan en hel dag, men det värsta jag vet är att göra det med flottigt hår och samma kläder jag sovit i så jag hoppade upp på monarken och körde ett helt galet spy pass så benen stod rakt ut efteråt. 500 watt i 30 sekunder följt av 30 sekunders vila sen på det igen, vila i 5 min sen 5 till och efter det 5 till, man är inte kaxig efter en sån runda ska ni veta. men OJ så skönt det är att parkera sig framför netflix resten dagen sen, i rena kläder! mmm!
Efter en dag på soffan kände både jag och Maria att vi behövde komma ut lite så efter frukost på sängen klädde vi på oss och drog till Köpenhamn. Det blev lunch på Maven med sjukt goda Musslor och ett glas Sauvingnon blanc till efteren timme på Illums bolighus, man skulle ha mer pengar och mer plats hemma, suck!
Med väskan lastad med kataloger och lite fina grejer till hemmet bar det vidare till de mysiga stråken runt Istergade och Ölbutikken. Packade på mig mycket jag orkade bära som synes ovanför innan vi smet in på Mikkellerbar och smakade igenom deras soritiment på fat. Yacamatto var på besök i krananrna och vi lät oss väl smaka.
 
På Lördagen hade vi både Marias och Mina föräldrar på middag, jag fixade hjortgryta, inte så påskigt eller vårigt men väldigt gott blev det. Marias pappa fixade även vår lampa i badrummet så nu ser man vilken shampoflaska man tar när man duschar, hurra!
Söndagen bjöd på fantastiskt väder så jag unnade mig en långpromenad med mina norska vänner Kvelertak i lurarna i nästan 2 timmar sen var det lagom att hoppa upp på monarken. Rutorna på balkongen sköts bort så solen kunde värma på riktigt bra och vinden höll sig helt borta, första utomhusturen i barbent var ett faktum. Sol, svett och spyintervaller. Så jävla härligt!
 
Lite masi och resten av chokladkakan vi hade till efterätt i lördags sitter fint nu.
Det kan bli en spännande vecka nästa vecka då jag har massa kolfiber på väg in. hurra
 
 

RSS 2.0