Promenix...

var ute och gick i snön och på isen i över 2 tim, brukar inte vara några problem, men idag var det över 20 minusgrader så första 20 minuterna var lite stela. och på vägen hem var vi duktigt nerkylda så det blev mys i en timme för att få upp värmen igen.


nu ska jag koka en grym tomatsås till den hemgjorda pizzan.

laterz

In a land far far away

Steg upp kl6. tåget gick 10 i 8 och jag var i göteborg 20 över 10. sov mestadels på vägen upp. köpte en macka på snobb-way och hoppade på nästa tåg. Hann inte så lågt med nya tåget innan dom berättade för oss att vi skulle byta från skönt bekvämt tåg till buss... yey. I Mellerud blev det "avstigning för samtliga passagerare" och byte till buss, vilken buss som gick vart var inte helt solkart och när jag änligen fick det klart för mig var den bussen fulll, gött. Men en tjej som också skulle till Kil sa att hon såg en nästan tom buss så den hoppade vi på. lyxbuss! breda skinfåtäljer med armstöd och grejer. perfekt. övergången från buss till nästa tåg klarade jag med ca en minut, snacka om att kroppen fick jobba med tunga väskor och grejer men jag grejade det. På tåget från Kil till Arvika kunde jag koppla av för då visste jag att jag skulle hinna i tid så jag plockade fram kameran och knäppte en bild på all den vackra snön.

granen är pyntad och klapparna ligger på plats, vi ska byta klappar nu och sen gå... pulsa, ner till stan och handla.

laters

Julen 2009

Ja jävlar vad dagarna går undan när man är ledig lite

Julafton firades hemma hos föräldrarna i Glumslöv med Syster och Sambo. Kalkonmiddag och tårtfika till Ankan, inte dumt alls. På kvällen blev det lekar och spontanprovning av öl. helt perfekt.

bra grejer.

Julklappar fick jag fan också! helt otroligt.
En golvfläkt, en fet jävel, typ 50cm i diameter. grymt blås framför trainern vill jag lova
En flaska Cognac, fin XO (Extra Old)
Te och en Tesil (titta på bilden till höger)
Pressentkort på 50min massage, grymt!
2mån gratis film hem i bråvlådan
även några av farfars gammla bilder moterade på vitlackade träplattor, gillat dem sen jag var liten och nu hänger dom i mitt sovrum, tjusigt.

Juldagen gick riktigt slött. vaknade sent, skippade frukosten, och hade onte i ryggen pga dålig soffa/säng. Farmor kom på besök iaf och det var trevligt, grönkålssoppa stod på menyn som vanligt på juldagen och så har det varit sedan länge länge tillbaka, jävligt gott med grönkålssoppa. Fick skjuts hem med alla mina grejer sen, alltid uppskattat att bli dumpad vid dörren och slippa släpa sig hem från stan. somnade sjukt tidigt. saknar alltid min säng efter att ha sovit borta.

(Rutig skjorta äre som gäller på Koppi)
Annandagen blev det fika på Koppi med Mackan och Erik, Erik fyllde år, vilket jag hade noll koll på så efter fikan hängde jag hemma lite och städade sen träffade jag dom samma ner på stan, jag drack mest läsk och stack hem kl 1.

nu orkar jag inte skriva ett SKIT mer... i morgon åker jag. ska bli skönt. hejdå



SMAKA SYRA!

ja jävlar vilket trainerpass... mer om det sen.

(skön cykel som mötte mig utanför jobbet i morse)
Dagen började som alla andra måndagar, yrvaket och dimmigt, minusgrader och snö ute. Allmänt låg stämmning på jobbet, inventeringsformulär delades ut... gött. Iår ska jag försöka dra av inventeringen som ett äkligt plåster, jag han fylla 5 sidor samtidigt som vi fick ta hand om rätt mycket kunder. sjukt kul, jag har saknat kunderna, hoppas det blir vår snart så det kommer fler. Med inventeringen gick det hela ganska kvickt.

Sen utspelade sig älsklingscenariot. klockan är 1 minut över 6 och sista kunden som kommer in genom dörren ska givetvis hämta en produkt som måste måttanpassas, kunden undrar om det är ok... jag tänker efter 2½ sekund och släpper ner axlarna, självklart är det ok. Viktor gör en hjälte instats och hjälper mig med att hålla i lite och byta ut en grej kvikt, 20 min senare är vi klara, allt är levererat, kunden är jättenöjd. Teamwork at its best! HI FIVE!

Sen går jag och sparkar på snön ett tag så att den ska försvinna lite snabbare, fan vad jag hatar snö. Den skånska infrastrukturen är inte gjordför att det ska komma snö. södra sveriga kollapsar. galet verkligen.

men jag kom med ett tåg hem och var hemma ca 1 timme efter vad jag brukar, dock han jag in om mästerlivs för att köpa 50g tryffelsalami och 50g chilisalami (jag har smygsmakat och det är vansinnigt gott) även 2st "grape soda" som är något av det smarrigaste jag vet just nu, vatten rörsocker, fruktjuice, surhetsreglerande medel och kolsyra. perfekt. Matlagning och trainer stod på schemat. jag började med trainern.

stångade 2x20. vad betyder 2x20? jo det är 2st 20minuters intervaller. 10 min uppvärm, 10 min vila mellan och 10 min nedvärmning. 20min på några slag över tröskelpuls gör att dom sista 5-10 minutrarna svider något så in i fan. vad är då det bra för? det ökar musklernas mjölksyretolerans och DET är trevligt om man vill kunna köra fortare än vad man kunde göra förra året. trainerna var varm coh go efter 70 min. och magen var tom.

MATDAGS! Pollo di Tricolore. vilken vill du ha?
Till det serverades det en linsröra bestående av gröna linser kokta i vitt vin och buljong och tomatsås. inte helt fel.
det hela avnjöts i soffan framför Rambo First blood. med en Druvläsk till efterätt blev det här en sjukt bra måndag. nu väntar sängen. CIAO


Söndag

Inflyttningsfest hos Johan igår, lugnt och städat men folk var/blev ändå rätt packade. kyklingvingar och dipp på småtimmarna var sjukt najs.

I morse reste jag mig ur sängen, ställde mig i duchen, rakade mig, borstade tänderna och mådde riktigt bra. lusigt det där. Det skulle fikas iaf, gled över till Buster och hängde lite, han har det ju varmt och skönt i sin lägenhet till skillnad från mig. usch. På väg ner till stan hittade jag min cykel i en fontän, underbart vad kreativa fulla männikor är. eller så är det någon på Koppi som ställt den där, hmm.

Kaffe och macka på K&Co sen hem och städa och pyssla lite. Buster och mackan kom förbi med Pizza, vi kollade på film och jag fick årets första julklapp, en riktigt fin skiftnyckel, hur grymt som helst. Nu ska jag sova.

här är dagens bilder.... ciao

Snö på Busters balle, tittar man noga kan man se var jag bor

Kärringfika på K&Co

Cykeln efter att jag plockat upp den ur fontänen

Svensknöjl som danskarna kallar den.

hej

Ett litet skratt

Min cykelkompis Ola var ute med hundarna, inte lätt att vara liten när det är mycket snö


städa lite och sen kanse sätta sig på trainern? ja kanske det

Längtan

jag gillar inte snö... snö är kallt och äckligt.

Men när man sitter på insidan av ett varmt tåg och tittar ut på elendet är det rätt vackert.

jag fick tillbaka mina testresultat från Mattias Reck igår och ska jag vara helt ärlig var det inte mycket jag förstod, ska få mer hjälp med översättning och träningsprogramm framöver, det uppskattas.

Motivarionen blir ju rätt trytande när det är så här kallt och massa snö men jag hittade en bild på mig själv från i sommras där jag tar en "hård förning" på ringsjön runt MTB, ha ha ha. men sommrigt och kvicka ben på den bilden. det gillar jag. jag längst fram i rött och vitt.

(bilden är förövrigt snodd från http://www.frostamultisport.se/ )

nä dags att krypa i säng så man orkar sladda i nysnö i morgon. jag lär ju frysa ihjäl. skriver jag inte i morgon är jag död.

hejdå .

juste... vintersäsongens trainerlåt no.1. iaf 6 min in, hoppa direkt dit och mys


OVERDOSE!

igår hände det. Det vände sig i magen, jag har fått nog. Sen jag började på mitt nuvarande jobb (ni som känner mig vet var det är) har jag käkat nudlar, tonfisk och keso för at tdet är billig och ganska vettig mat. no more nudlar, det är fan svinäckligt. Måste hitta något annat jag kan ersätta dem med, gröna linser? oh yes.

Hur skulle du gilla att titta ner iden här tallriken varje dag. BLÄ! (iofs är nudlarna borta här)

Försöker att hitta någon form av julstämning men det går sådär, hittade en jul-webradio som bara spelade julmusik idag, lät den stå på hela dagen min inget hände, har även massa nejlikeapelsiner hemma och julstjärnor men det funkar inte riktigt.

Det började ju iofs toksnöa idag och det har fortsatt hela jävla dagen, det kan ju bidra till lite julstämning, knäppte den här bilden på julgranen på gården bakom jobbet efter vi klappat ihop idag. tänk vad fin den lär vara i morgon med 1meter snö på. läckert, kameran får följa med i morgon också.
sen hjälpte tuffa Viktor mig att dra i en ny eker och rikta mitt bakhjul och efter jobbet i morgon ska vi fixa resten av grejerna som felar min slitna vintercykel.

Nu ska jag krypa ner i min säng och drömma om första varma vårdagen med pang-ben.

 

hejdå.


Dåligt väder...

... och mörker, är det orsaken till folks extremt dåliga humör eller är det jag? jag fattar inte vad alla är så bråkiga, sur och tvära över. jag pratar om övervägande många kunder i veckan. helt galet. ja ja man ska inte bry sig men svårt i bland när det nästan går över i personangrepp. Alltid trott att jag var trelvig och tillmötesgående.



trainermangel nu iaf så jag kan cykla ifrån alla puckon i vår.

peace

Luciacykling



skön runda, men kallt och ett ekerbrott han jag med. kass.

nya tag nästa vecka. ciao

Sweet Spot


Helg är fan underbart. I morse sov jag ända till kl 10. Snabb frukost och påklädning, som förövrigt tar 20 min i jämförelse med på sommaren så det går på 3 minuter, helt jävla löjligt. Mössa, halsduk, tjocka strumpor, underställ osv osv. fy fan vad jobbigt. jag hatar att klä sig för vintercykel. MEN OJ vilket jävlar vilket väder. Det blev knappt 3 timmar idag vilket är en bra början, vill inte köra för långt så man sliter ut sig. Låg på sweet spot hela tiden, Sweet spot är strax under mjölksyratröskeln så att kroppen hinner ta hand om mjölksyran som bildas i muskeln och man kan mangla på väldigt länge utan att bli trött. Dumt namn "sweet spot" borde heta Sour Spot... pleh. Långa partier låg jag med vinden i ryggen, solen i ansiktet och grym musik i öronen, trodde inte det kunde bli bättre men så plockade jag upp en nutellamacka i ryggfickan, EPIC! Skrattade lite åt hur bra jag mådde där mellan vallåkra och gantofta.

Riktigt skönt att komma hem och få duscha och krypa ner i sköna kläder. Ute på landet med motvind uppförsbacke och svinkalla vindar som blåser rakt genom kroppen hinner man tänka efter och fundera en hel del. riktigt skön meditation. Men något gott i juletider får man unna sig, jag hittade några torra lussekatter som jag förvandlade till fattiga riddare. så jävla gott med ett stort glas åsens till.

jag han mer eller mindre äta upp innan jag skulle träffa Buster på Koppi. En Buster på sjukt dåligt humör. jag klädde granen och drack lite bananöl och var glad iaf. Sen smet jag hem och brottades lite med GPSen, den ville inte alls som jag. fick lite hjälp på ett forum och av Olsson så löste det sig. skitbra!
jag och olsson käkade mat, han åt sin bönblandning och jag åt Röda linser, tonfisk, kikärtor och ruccola. awesome! efter jul lär det synas med sådan mat här i bloggen, jag har nämligen ett mål och massa motivation.

Kvällens film blev American Flyers med Kevin Costner, cykelfilm när det är som bäst. inte sett den? VA! ladda hem den direkt. det är fan kultur.

I morgon är det Lucia Fika som gäller. mer om det i morgon.

godnatt

Fystest hos Mattias reck

Jag, Håkan, Anders och Läffe styrde kosan mot göteborg, Enervit skulle hålla i en informationsdag om nya produkter och nya förpackningar osv. Jag blev upphämtad kl 7 utanför dörren och satt och sov hela vägen fram, H brände på och vi vra framme i Frölunda efter ca 1h 50 min, bra rattat! Spännande med nya grejer, som dessutom verkar vara riktigt bra. hoppas dom kan fortsätta att marknadsföra sig lika bra som dom gjort innan. Efter lite eftersnack med folk man sällan träffar samt Emil Lindgren bar det iväg hem till Mattias Reck.

(19 på borgskalan kan lätt förvrida ditt ansikte i plågor)
Jag blev placerad på en testcykel med puls och wattmätare, jahopp, Fick värma upp i en kvart på 120watt så jag blev lite svettig sen satte elendet igång. 150watt inga problem, pulsen låg under 140bpm och kadensen nästan på 100. kändes hur fint som hellst. efter 4 min på 150w fick jag ett litet stick i finger, mitt blod analyserades i en liten manick och mitt mjölksyra(laktat) värde dök upp på displayen. hyfsat låg, bra. Sen efter 1min snabb vila hoppade det upp 35watt i 4 min och efter det ytterligare ett stick i fingret. osv osv osv. när 330watt i 4 minuter var avklarade ville jag dö. jag hade över 14mmol mjölksyra i blodet, pulsen hade hammrat i över 190 i 4 minuter och jag kände lunchmackan började kännas i halsen. en riktigt snabb minuts vila sen på 365watt. det gick i ganska precis en minut sen tog det slut. kadensen sjönk som en sten, 90, 80, 70,65... game over. 

123
Så jobbigt har jag inte haft det sen jag körde 4or senast och det var ett tag sedan, Både mattias och Håkan var imponerade att jag klarade den sista minuten och det var fan jag också. Snabbt fick jag svart på att jag var ganska dåligt tränad och det är jag, knappt tränat ett skit sen sent oktober, men jag har starka ben och framför allt ett starkt hjärta som klarar att pressa på få slag udner max ovanligt länge. känns bra att få höra dom orden från någon som vet vad dom pratar om. nu ska det bli struktur på Mickes träning och mindre öldrickandes i veckorna. fy fan. jag känner mig SÅ peppad. tack Mattias.

1: Snabbt stick i fingret utan att ens släppa styret eller farten på pedalerna
2: Snabb uppskattning om var någonstanns på Borg-skalan man tyckte sin ansträngning låg, när kände du 19sist?
3: helt död efter 1min på 365watt, sista sticket i fingret och en puls på 194bpm

återkommer när jag fått en total utvärdering av testet. ciao

Julbord

ja igår var det julbord med jobbet. Faktiskt riktigt trevligt, vi är alltid på Gästis i Hurva som bjuder på ett klassiskt julbord med allt man kan tänka sig vilja ha, 5 olika sorters lax som jag körde hårt på. mums. Snaps och julöl på det sen ett Lucia tåg och lagom till efterrätten kom det tomtenissar också. Alla fick varsin jätte kotte och eftersom jag sjöng med så fint (alla andra runt vårat bort mol-teg utom Ingrid) fick jag ett rött leksakståg, sen fick jag ett till för att jag var så snäll.  ha ha ha. Matti fick det andra tåget i bilen hem sen, så han inte skulle bli lessen.

Sen vidare till Bishops arms där vi fick fria tyglar.... yeahw! massa goda Jänkare från Rouge, Stone och Great Divide. Tåget hem kl 00.00 och rätt i säng, var rätt seg när klockan ringde. usch

(Sebbe, vad tycker du om de här? du måste ju druckit flera hundra sånna, minst)

I morgon ska jag till göteborg hela dagen. lite föredrag sen maxpulstest och avsluta med lite fikahäng. kan bli en bra dag. mer om det i morgon, tandborstning och sängång nu. ciao!

jag vill se den här filmen btw:

20 minuter i helvetet

Jag hatar tandläkaren... inte tandläkaren som person utan det han gör i min mun, lars är mycket trevlig man i övrigt. men när det pressas in röntgenplåtar i munnen och skrapas i tänderna så man blir yr och vill kräkas är det inte så trevligt. sen när man höra att man bitit sönder en tand så det blivit sprickor i den får jag ont i magen. inga stora sprickor men börjar det göra ont ska jag ringa DIREKT! sen fick jag hans visitkort. bläääääääää.

Jobbet var rätt soft idag. gick och pulade och plockade och sålde en räser som vi inte har fått in ännu. känns alltid roligt! pappa var på besök och fick sin cykel fixad och trixad med, matti sköttetrollerispakarna och det blev mycket förnämligt. Köpte även 2kg clementiner för 28:- riktigt fina, saftiga och goda.

ikväll blev det i övrigt rester från kylskåpet och på Spåret. spännande skit måste jag säga.

den här skivan har dock gjort mig sällskap i kväll och den är skitbra. ladda hem den HÄR




Olsson var här i gårkväll och vi kollade nazikilling film. Brad Pitt/Aldo Raine ser lite rädd ut för bjönjudens klubba.  ha ha ha. till filmn var det såklart liten bit pizza, det fårman ha ibland.

Sen blev Olsson trötter och vinglade hem.


nu ska jag laga Punka så jag kan cykla i morgon. hej hopp

ÖL!

Ja jag är ju inte bara intresserad av cyklar, utan en och annan öl slinker ner också. Inventerade mitt ölföråd inför  julen, tänkte bjuda familjen på lite öl på julafton.

provade ett av de nya glasen också. bra skit.


gymmet i morgon.
godnatt

Trötta mig

Ibland förstår jag att det inte kommer bli fred på jorden, så länge det finns 2 människor på jorden kommer det inte gå.

Att vuxna människor inte kan samtala med varandra om vad dom tycker är rätt och fel och försöka komma överens utan istället vända kappan efter vinden. jag blir så jävla trött. När man har utmärkta plattformar att stå på för att ha en fantastisk sammanhållning, arrangera evenemang och sprida budskapet vidare så ska det hackas upp och försvåras. iallafall för mig. jag vet fan inte var jag ska stå. det här är SÅ JÄVLA DUMT! blir arg och lessen och vill bara sluta cykla, för det är vad det handlar om. att cykla.

eller flytta långt långt bort. Kanada kanske? det har jag drömt om länge. suck. sova nu. hejdå.



Satt och kollade vad det fanns för cykelaffärer i Vancouver Kanada och det finns jävligt många, såg även att flera av dem letade efter personal. ska man bara packa och dra? Kanada är ju drömmen... ska nog mail och kolla läget. det skadar aldrig.

RSS 2.0