ALIVE!

både jag och knät lever!
dock såg det jävligt risigt ut ett tag. inte för knät skull. men ja.
nu ska jag ut ur min varma trånga lägenhet.

resultat och kanske någon bild kommer sen. tror jag lyckades placera mig ganska fint.

CIAO!

Redo

I morgon blir det Rännerslätt. det höll på att skita sig när Toni ringde och var sjuk och att Hemberg inte var långt bakom. Nico blir min partner in crime då Eksjö ska intas. vi åker halv 7 i morgon, aningens bättre än 5. hoppas knät håller!

Det har annars varit en lång dag, Pierre, Janna och Linnéa kom hit runt 6 snåret, dom somnade på min soffa ganska snabbt och jag fortsatte sova i min säng till kl10. sen masade vi oss ner på stan och mötte Jonna och Buster. vi fikade i nästan 2 timmar på Koppi sen drev vi runt på stan och jag handlade en massa snajdiga grejer, som ny plånbok, massa fina och sköööna kallingar. även shorts och en fin t-shirt med Optimus prime på en my little ponyhäst fiskandes med en cupcak på. jättesöt tröja! kommer bilder på allt sen, lite trött för bilder nu.

hojen är strax klar och benen ska rakas sen bums i säng. i morgon måste det bara gå vägen! det SKA gå vägen.
jag är grym! och jag kan flyga, jag är inte rädd!

peace

Städa

Ja det där med fixien blev en kort lycka, tillbaka till ritbordet. Att försöka köra fixed på vertikala droppouts går inte, nu har jag fått erfara det i praktiken. fan. den ramen som var så snygg.

I morgon bitti kommer Pierre och hans entourage hit, jag fick städa lite. Körde en riktigt röjning, dammsuga, moppa golv, dammtorka.. osv. vill jag kan jag äta min frukost på golvet i morgon. Ska bli kul med lite besök, inte träffat Pierre sen i påskas och Janna har jag inte träffat sen förra sommaren. Borde nog sova nu med tanke på att dom kommer runt 6. suck. jag ska sova i morgon så dom får sysselsätta sig bäst dom vill.

När jag städade passade jag på att sortera mina T-shirts. Jobbtröjorna sorterades ur garderoben, dumt att ha dem hängadens på galge och ta en amssa plats. det var en del. vissa är gammla och slitna och ska bli cykeltrasor tror jag men ändå kul hur mycket skit man sammlar på sig.


sovdags. peace

Snart klar

Jag var på jobbet en timme tidigare i morse. Jag mötte Jocke i verkstan i full färd med att fräsa gängor och fila bort färg från styrhuvudets lagerskålar på min Fixie/SS ram. Efter lite svärandes och lite huvudbry satt vevpartiet som en smäck och med södra sveriges rakaste kedjelinje kan det inte bli annat än grymt. Senare åkte saldestolpsklämman och sadelstolpen på. Imorgon ska styrlagret i och bakhjulet ska byggas klart sen ska jag panikskidda mellan glassätande tjockisar nere vid gröningen... (färgen gör att den syns på ca 3000meters håll, så ni lär se när jag kommer)
Det dumma knät har faktiskt hållt sig ganska lugnt idag vilket ger mig lite hopp inför helgen, ska ändå vila hela veckan ut och provtrampa lite på lördag för att se hur det håller ihop. men jag tror på min kropp, den är stark! så jag kommer nog kunna cykla utav bara satan på söndag. resten av kroppen är det inget fel på iaf, det gav jag prov på både i måndags och torsdags.

nu har jag ätit min kvällsmat, ska bara borsta tänderna sen hopp i det blå (min säng är blå och sval just nu, mmm)

GLUTTONY

Idag har jag surat och varit lessen, knät har gjort jätteont, jag har knappt kunnat stödja på det vilket har gjort att vänster ben är jättetrött. Eftersom det inte blivit bättre heller trots behandligt med kylande salva växer oron för att det kanske inte kommer gå över, säkerligen kommer det göra det men jag är ändå orlig. blä för knät!

Fick massa tröst av Hannes och Mimmi ikväll, massa goda ostar och salami tillsammans med smaskig öl och en fin whiskey på slutet. det var jag värd. nu ska jag ha mer kylsalva på knät och sova, ska upp tidigt och bygga ihop min suicide fixed-gear cykel.

Empati till J i kväll.

meow. godnatt

en fin bild från i söndags. jag gillar migg fluffiga hår!

SKIT!

var ute och cyklade en hyffsat lång sväng ikväll. efter ca 1 timme började det kännas konstigt i höger knä. det blev bara värre och värre. Nu kan jag knappt stöjda på det. vad i helvete. är det nu man bryter ihop?

är det inte bättre i morgon dör jag.

SKIT!

Söndag

oj var det söndag idag? det kändes sjukt grymt att bara få en extra dag sådär. jag sov ut ordentligt i morse, ända till halv 11 faktiskt. sen åt jag en stadig frukost och samtalade lite med Olsson, någon form av träning skulle styras upp. Vi begav oss efter många om och men mot söderåsen. Vi han knappt parkera och bygga ihop cyklarna förens Simme var på plats. Det blev nästan 2 timmar semihård distansträning upp och ner för sönderåsen några gånger, det är en jävel till ås att vara brant.

Resten av dagen gick åt att laga mat och äta den, det blev jätte mycket mat och jag trodde inte att allt skulle få plats men det gjorde det, hurra!

när jag låg framför TVn och hade som tråkigast hörde Hannes av sig och undrade om jag var sugen på öl på Dalberg, klart! det blev en massa fina, Rouges Northwestern som är uppkallat efter skepparen Sig Hansen från deadliest catch på discovery channel. grym öl! sen blev det en Aussie, Hopinator också fin. sen lite god rom, en fin Dipa från nynäshamn och någon rökt holländare. vi delade alla ölen på 3 så man inte skulle bli berusad. God öl i gott sällskap och en liten liten berusning, det får man vara värd en söndagskväll. nu ska jag sova jättegott.

tack för idag alla som varit involverade. ni är bäst! och tacj för all peppning med mitt dåligtmående. jag mår bara bättre och bättre för varje dag som går.

Lekte lite med kameran innan. den här blev ganska bra.

Mjölk ger starka cyklister.

Bakom flötet

Uj vilket kanonseg dag. kom ur sängen kl1 och fick i mig frukost vid halv3. Sen stack jag och H ut på stan och fikade, satt nere i hamnen och sög på en latte i säkert en timme och jämrade mig över mina självförvållade plågor. När jag kom hem tyckte jag det var så tråkigt att vara hemma så jag stack ut och gled på stan med MTBn, frisk luft är så skönt så jag stannade nere vid havet en stund och njöt av vinden.

Kurret imagen berodde på att det var helt tomt där nere så styret vändes hemmåt, kokade cous-cous och blandade i lite najs grejer till en fin fin röra som avnjöts framför simpsons. Snackade med Simon, länge sen vi sågs så vi drog ut och cyklade ännu mer, gled runt på stan, drack en läsk och tittade på när gubbarna fiskade i hamnen, en av dem fick samma fisk 3gånger, sjukt kul.

nu sitter jag här och drick té och kollar fler filmer samtidigt, inte hängt med i handligen på någon av dem. lika bra för alla verkar suga. ska ska det hoppas i säng, bob hämtar mig i morgon så ska vi ut och steka i han BMW M5. najs

sov gott

Midsommar

jag är ingen partykille, kanske ni som läser lite då och då märker, men igår var jag på fest. det va skitkul! kommer ett längre inlägg med lite bilder, för det finns verkligen MÅNGA bilder!
(jag och Mimmi hänger i köket, Hannes fotar)


nu ska jag ut och rulla lite mtb och titta på folk på stan. ciao
en bra låt också, för er som inte har ont i huvudet redan

TANKESTÄLLARE!


Winston Rowntree är lite av en husgud hemma hos mig, han gör den fantastiska serien Subnormality som jag följt i något år nu. det är mycket text men grymma punchlines. Han är lite som jag, en working class hero så det mesta han ritar och skriver om berör. förutom Sphynxen som bara är elak och snygg! klicka på bilden så får ni ett smakprov på dagens sanning.

peace

HAMMER TIME!

Fett ös på jobbet idag, Håkan skickade mig att köpa godis för att vi var så jävla duktiga. blev ett kilo typ :D ha ha.
Jocke var grymt snygg hela dagen, han jobbade med cykelkeps, det brukar jag också göra men då skrattar folk mest åt mig. fast precis innan stängning så skulle han linda Ingrids styre med rosa linda och för att inte skita ner en andra delen la han den jävligt FAB5igt runt halsen, resultatet blev to die for. tyvärr ladies, han är gift och har 2 söta barn. kanske i ett annat liv!
Sen fick jag åka hem, whoop de fucking do. Skyndade allt vad jag kunde med ombytning och flaskfyllning och så, han inte äta något men jag tänkte att 200g lösgodis och en Jack D burgare från Viggos bore ge mig den powern jag behövde (fail!) Satte iväg ut mot kullens fyr. fullt ös, accept no substitutes! det blåste rejält, kantvind med inslag av motvind. Fick kämpa rejält för att hålla över 30 och efter 01:10 befann jag mig på kullens topp med ett snitt på 31.6. klart nöjd.
Sen hemmåt igen. tänkte att jag skulle han skön skjuts i ryggen men icke. Vindhelvetet hade friskat i och alla vimplar och flaggor stod rakt ut och var det inte kantvind så var det fan motvind igen. hammaren kom helt utan förvarning och helt utan sympati för mina ben. I viken tappade jag livslusten, fötterna började domna bort likaså händerna. Krampkännigar i båda låren och ett psyke som nästan började gråta. Jag fick låssas att sista decelitern vatten var asterix trolldryck och verkligen ta mig hem med hjälp av kroppens starkaste muskel, pannbenet! seså trött jag är.
FY FAN vad skönt det var att komma hem, orkade inte byta om, jag bara hängde upp hojen på väggen och gick rakt ut i köket och drig fram en bringare. I med gainers explotion, three in one, R2 åsens lantmjölk, vaniljyogurt och 100g blåbär. WZZZZZZZZZZ. klart. sjukt gott! sjukt nöjd!

vad lär vi oss av det här? Att man gärna ska hoppa men inte över mellanmålet och att ha en reserv gel med högt koffeininnehåll är mer regel än undantag på efter-jobbet träningarna. iaf om man ska hålla på med än en timme.

Midsommar i morgon. känns lustigt, men ska bli skitkul.

sen sista kul bild bara. (som ni märker satsar jag allt krut på en daglig blogg istället för flera under dagen)

godnatt

Nästan en perfekt dag

Big Boss hade tagit ledigt idag för lite rekreation så jag och Big Bear skulle äga butiken, och som vi ägde upp den! vi är fan ett radar par i kassan. vet inte hur många cyklar som rullade ut genom dörren idag. Dock försov jag mig i morse, det gör jag ca 2 gågner om året och idag var det dags. förjävligt.

Min stads/fixiehoj börjar ta form, alla stora delarna är klara. fattas bara styrlager, vevlager, vevparti och en bakbroms. typ. sen är den klar. Skulle sen någon vara dum i huvudet att stjäla den blir det svårt att gömma den, för den lyser fan i mörkret, ha ha ha ha!

Senare på eftermiddagen kom det in en tuff brud, hon cyklade långt och länge på sin cykel och ville ha ett bekvämare styre, vi diskuterade barends och det hade hon redan, jag föreslog en tempobåge och hon var helt med. En tempobåge skulle monteras. När hon hämtade in hojen tappade jag hakan och fick hålla mig lite för skratt. Det blev doch sjukt bra, hon satt perfekt och en gladare cykeltjej får man leta längre efter. slit den med hälsan!

Efter jobbet skulle det tränas. hade bestämt med Andreas Lindgren att vi skulle ses 20 över 7 någonstanns men så blev det inte. han var ute med någon annan som behövde hjälp att ta sig hem så jag mötte dem en bit ut och när vi fått hem killen var klockan kvart över 8 och Andreas skulle vara hemma halv nio. vad skulle jag göra då? klockan var snart halv nio mörkret och kylan skulle snart komma och jag hade typ inte "tränat" något alls. suck. fick bli några intervaller i pålsjöbacken sen åkte jag hem och surade. pleh. i morrn blir MTB. då ska jag grisa i skogen.

hejdå.

REKLAMATION!

idag kom den!
Jag upptäckte en fet spricka i min sadelstolpe i våras, tänkte inte mer på det, sen fick jag höra om folk vars sadelstolpe knäckts under färd och satt sig rakt in i låret och rivit sönder pulsådror och skit samt lämnat kvar massa kolfiberrester i benen. vilket leder till invaliditet. jag ringde Björn på Scott direkt, mailade lite bilder till Tony och efter någon vecka kom en ny pinne i kolfiber till mig. tack. ska dra på den i morgon. är lite på örat ikväll, 750ml Amerikansk finöl sabbar vissa sinnen, typ finmotoriken. lika bra att sova. i morgon kväll vankas det gristräning med Lindgren, wish me luck. benen ska dödas. detär det ända dom duger till.


kan bli en bra dag i morgon!

KVÄLL

dagens (tack hannes)


blev grymma matlådor idag med.

köksMicke spänner musklerna. ser inte så najs ut men det innehåller allt kroppen behöver!

Måndag

inte vilken måndag som hellst dock. Det är måndagen efter vätternrundan! dagen då alla vurpade cyklister kommer in och visar sina battlescars och lämnar in sina vrak till cyklar. Fick se en hel del blåtiror, skrapsår, yttre blödningar och bandage, mysigt! för att lätta på stämningen bjöd Håkan på Pizza från Vespa, mmmm, sen glass och jordgubbar till kaffet, härligt. arbetsmoralen var på topp!


Sen efter hemkomst började jag med att dra igång en tvättmaskin och laga mat, moppa golv osv. skönt. även byta sängkläder. ska bli gött att gå och lägga sig sen.


När jag satt och njöt av målgång vid vättern ringde Pierre, han och hans donna Janna kommer ner och firar min födelsedag! NAJS! Sen pratade jag med Robban och han kommer ner efter Mörksuggejakten i Juli och stannar en helg. fan det här kan bli en riktigt bra Sommar! Hoppas R tajmar HGB festivalen, så gör vi staden lite mer osäker!

nu kokar min wondergryta på spisen. PEACE!!!

Från-Vettet-Rundan 2009

eller Vätternrundan... you pick.

Årets upplaga av Vätternrundan skulle visst gå ut på att jag skulle dra runt Pappa så fort det bara kunde gå. Mot att jag inte behövde betala en spänn för något, husrum, bensin, startavgift, mat ,glass vad jag än ville ha. kan ju vara trevligt att åka runt vättern med Pappa, så ja sa jag. jag hann nog ångra mig ett 20 tal gånger innan det blev dags. Verkligheten blev grymt påtaglig när i väl satt i bilen på väg till motala och det Kräk-regnade... hela vägen, hur ska det här gå? mig själv var jag inte orolig över, jag har kört i betydligt sämre väder och jag var väl förberedd med massa hi-tech kläder, men Pappa...

Det slutade ju inte direkt regna när vi kom på plats heller så avlastning av cyklar och inpackning gjorde oss duktigt blöta, men det var ruskigt skönt när allt var på plats så vi kunde bege oss ner mot stan för att hämta ut startbevis och äta mat. 18.000 pers trängdes på torget för att hämta startlappar och köpa onödiga saker som dom redan hade men till ett "bättre pris" det bättre priset var i många fall dyrare än vad vi tar i butiken och då är vi en av de dyrare aktörerna på marknaden. fult! Klockan blev snart kväll och kl18:00 gick vi till resturang Bella Notte där hela ovanvåningen var reserverad av Cykelklubben.se och dess medlemmar. Det var pasta buffe av "ät så mycket du orkar klass" så vi krängde allt vad vi orkade. mätt blev man iaf och trevligt sällskap hade vi också!

Efter att ha fyllt magen till bristningsgränsen rullade vi bort till vårat boende och det ösregnade fortfarande, moralen var inte på topp direkt men SMHI.se YR.no DMI.dk och CNN.com's väder pekade alla åt samma håll, mulet inget regn! vi försökte tänka possitivt. Vi sa godnatt runt halv 10, pluggade i hörlurarna med lite Sigur Rós, Coldplay och Veronica maggio. somnade som en sten. vaknade halv 11 och var grymt kissnödig, vitargo har den biefekten oftast. Sov hela natten helt ostört tills klockan blev halv 3 då det var dags att se sanningen i vitögat. Folk som varit vakna ett tag sa att det inte regnat på en timme så det så väl ganska bra ut. Vi klädde på oss under tystnad, jag tog på mig allt jag hade, varma strumpor-skoöverdrag-benvärmare-varmt liniment-goretexjacka... ja hela kittet. Sen var vi så redo vi bara kunde bli.
Mot starten!

Det var uppehåll hela vägen till starten med frisk och skön nattluft, men molen låg som ett stort tungt lock över oss men vad som väntade där uppe hade vi aldrig kunnat vänta oss. Starten gick och vi drog iväg, lugnt skönt tempo i början dock hamnade vi snabbt i en störig grupp som körde extremt ryckigt, jag låg mest med och bevakade Pappa och kollade hur han ville göra. Sen kom regnet, det kom vatten uppifrån och underifrån och från sidan... vaffan! Snabbt började det rinna ner i skorna och sen var skorna fulla med vatten, hurra. Pappa såg inte så glad ut längre men jag peppade och bjöd på energikakor så han skulle få upp humöret. Ingen av oss frös och det är huvudsaken, blöt men varm, jag själv hade det ganska varmt och mysigt inne i min torra gore-tex jacka men resten var ganska blött. Pappa såg väldigt plågad ut och jag tyckte jävligt synd om honom, jag kunde se i hans ögon efter 7 mil att han ville verkligen kliva av cykeln och åka hem men det skulle inte ske. Mer pepp och en halv gel med högt koffeininnehåll gick mungiporna lite mer uppåt på honom. Jönköping kom närmare och närmare och farsgubben signalerade tydligt att där ville han av ett tag, så det blev ett stopp. Vi startade ganska sent så det var inte mycket folk i Jkp-Depån så han fick snabbt sin mat och han fick sätta sig och sträcka på ryggen, jag bjöd mig själv på ett glas mjölk. gott!
(snygga är vi fan inte, men vem är det efter 9mil i pissregn?)

Sen vidare igen, regnet hade mer eller mindre slutat nu så man kunde fokusera lite mer på cyklingen, pappa hade fått upp temperaturen och humöret ännu mer nu så vi började åka på lite, men så snabbt som jag vill ha honom gick inte så nästa 10 milen bestod av att hämta upp, dra igång, tappa och sen ner och hämta upp igen. Att han kan köra fortare än så vet han men han vägrar inse det och sätta det i praktik,då blir jag lite sur och får tjata lite. Vägen upp till Hjö bjöd på lite lokala skurar precis efter att de mest utsatta kläderna börjat torka upp, gött! Väl framme i Hjo skulle han såklart av där också. Samma procedur som i JKP, parkera cykel,gå till matsalen, stå i kö, få mat, leta sittplats osv osv. Jag kände hur tiden rann i väg så när jag såg att han inte åt mer tjatade jag på så vi kom iväg för att bli sittandes är meningslöst och det är bara svårare att komma igång igen så upp på cykeln blev och iväg.

Efter Hjo ärdet 12 mil kvar av elendet och kanske den tuffaste biten men mycket backar och dåliga vägar, men efter att ha överlevt regnet ner till jönköping skulle detta bli lätt tänkte jag. Fail! Pappa var trött som en urvriden wettextrasa och på frågan "är du trött?" fick jag svaret "nejdå, jag är helt slut" fram med mer koffeingel och lite godis sen fick jag lite mer fart på gubben, jag eldade på lite försiktigt och när jag tittade bakåt för att se om han var med så var han det och ca40 man till, bara att fortsätta att kötta på, vi låg i en 35kmh rätt länge sen rammlade dom av en efter en, tyvärr pappa också. ner och hämta upp igen. Sen började bergodalbanan, backe upp och backe ner, folk som kör vätternklunga kan FAN inte cykla vilka jävla klåpare dom är! Det gasas som fan utför men dom som ligger längst fram rullar bara så vi som ligger bakom på rullen rullar ikapp för att vi inte har något vindmotstånd och får på så sätt bromsa oss ner för backen och sen när uppförsbacken kommer eldas det på ännumer upp till krönet sen släpper man farten helt så att dom som kommer bakom får bromsa i uppförsbacken också. SUCK! sånt fick jag stå ut med i några mil, sen la jag mig demonstrativt 200meter före och höll koll så att pappa var med.

Sista stoppet blev i Hammarsundet, jag åt en bulle och fyllde på flaskan med sportdryck, pappa körde hela kalaset. Kaffe, blåbärsoppa, bulle och banan. jag satt på cykeln och tittade på när han gluffsade i sig medans han småpratade med en annan vättern-gubbe, det såg så kul ut, trots att han var så trött och hungrig och blöt höll han humöret uppe. Sista 4 milen hem gick lätt som fan i början, han eldade på i uppförsbackarna och jag behövde knappt vänta mer än i nerförsbackarna då han ville vila och jag ville köra fort för att slippa ta i så mycket i nästa uppförs. med 1 mil kvar fick stackars pappa kramp i båda benen, både fram och baksida. Ni som inte haft utmattningskramp i benen har nog svårt att föreställa er ur vidrigt jävla ont det gör och han hade i båda! men han bet ihop och tog min rulle hela vägen in i mål,
vi rullade över mållinjen hand i hand och med solen i ögonen, fantastiskt!

Lyckan var gjord, efter ett telefonsamtal med Mamma som suttit vid datorn och följt oss hela vägen konstaterade vi att jag dragit runt gubben 2,5 timme snabbare än vad han gjorde förra året. Pappa sken som en sol trots kramp och blöta kläder. grymt jobbat!

Det kändes väldigt bra att sitta vid kajen och plocka av sig regnjackan och skoöverdragen, sen fick man lite pastasallad och en vidrig lättöl. den åkte i sjön, det kan den äckliga sjön vara värd! Sen rullade vi bort till torget där pappa skulle hämta sitt diplom *suck* och på vägen dit blev vi intervjuade av Seriges radio, så om någon lyssnade  runt halv 4 snåret i motalatrakten kunde ni höra min hesa röst eka i etern. ha ha ha.

En skönare dusch har jag sällan varit med om, tyvärr var det massa folk som ville duscha så jag fick skynda mig, hade kunnat stå i flera timmar. Sen rätt ner i sovsäcken, jag han räkna ett får innan John Blund kom med sin murbräcka. BANG! out like a light. Blev väckt några timmar senare, dags att åka hem,änligen! Väskan packades med våld och det ska bli minst sagt intressant att öppna den nu. in med grejerna i bilen och iväg. Solen sken genom molnen som låg några hundra meter högre upp nu än tidigare på morgonen man kände sig ganska nöjd med dagens bestyr och ett flottigt besök på burgerking kunde man unna sig på pappas bekostnad. Sen sov jag hela vägen hem medans vår tyske vänn Alex körde. Somnade hemma i Glumslöv vid halv 1 då pappa inte orkade bära mig och mina grejer 4 trappor, skönt var det iaf för jag fick frukost och hela kittet serverat i morse! lyx!



Säga vad man vill om vätternrundan, det går bara man vill, och på en fin cykel blir det riktigt roligt! Därför skänkte jag min fina cykel massa kärlek innan jag fick skjuts hem till mig.

tack S2,du är grym <3

Hoppas det inte blev för långt och jag hoppas verkligen att du läser det här, för det var ett jävla äventyr. Vill du precis som Pappa ha draghjälp runt vättern är jag ganska öppen för förslag.

Redo för vättern


Det finns inget dåligt väder, bara extremt bra kläder!
Vädret ska ju inte bli topp direkt, men jag har rustat mig med kläder så jag ska stå pall för allt. vi börjar nerifrån.
Smartwool strumpor (låter det inte mjukt, varmt och gossigt. med 100% ostympad merino ull)
Sidi Ergo2 skor, sköna, hårda och grymma
Pro regn/vind/värmeöverdrag
Vermarc benvärmare med Sportsbalm Medium under. hot hot.
Assos Mille byxor, comfy comfy. men Assos byxfett. då kan jag sitta huuuuur länge som hellst.
Craft Pro Warm underställ. fukttransporterande och värmande.
Vermarc cykeltröja med cykelcity tryck på. för att ha ett extra lager mellan mig och regnskalet.
Gore Countdown III jacka, regntät, vindtät, slimmad, snygg skön. blir fan inte bättre än det här.
Gribgrab Windster handskar för vinterbruk. ska fan inte frysa om händerna.
Vento hjälmmössa
Bell Volt hjälm. gött om man skulle råka ut för klungkrach. hoppas jag slipper.

önska mig lycka till. jag startar 03:54.

Satt hemma efter jobbet och tröståt lite godis. äckligt. jag har fan inget att deppa över länge.


ut med skiten, in med hälsan, ska se om vi inte kan få fram ruta 5 och 6 innan midsommar och ruta 7 och 8 innan semestern.

Gammal

helt plötslig kände jag mig jättegammal...

Vilken kväll...

det blev, jag fick ju MASSOR uträttat.
Sortera tvätt, damsuga, diska, sola, planera vättern med pappa,hämta öl och buster och smygpacka. nu är jag jävligt peppad och sitter och blir mer peppad av Mimmi med en grymt god öl från Dalarna i handen, Oppigård is the shit!

den här pjäsen provar jag på söndag. någon som vill ha sig en smakis?


nattinatt

Vardag

Vad skönt det är när vardagen bara flyter på, man är inne i sina rutiner med jobb och träning och mat. Man har fast boende, fast jobb med fast inkomst, man känner sig trygg. Man hinner träffa sina vänner och man kan kosta på sig vardagslyx som onödligt dyr öl och mat, lite nya fina kläder och att åka halva sverige runt och bo på hotell. jag gillar verkligen det jag håller på med, och jag är stolt över det. Det hade funnits plats för en till men just nu är det rätt bra som det är tycker jag.  Varken av eller på, skulle det hända något är jag beredd. tills dess gör jag min grej och jag älskar det.

Vätternrunt verkar inte bli så blött som förväntat,SMHI lovade 35mm på 5 timmar i morse, fatta hur mycket vatten det är. men nu på eftermiddagen ändrade dom sig till knappt något regn alls. underbart!

ska fira med att diska och jobba på tvättbrädan.

Ciao

Rain Rain...

vilket pissigt väder vi har fått, och det verkar som att det ska stanna, över vätternrundan också. 30 mil i spöregn, kan man ha roligare? vi får väll se.

Jag har inte så mycket emot regn, iaf inte när man är förberedd på det och man vet att man har nära hem till en varm dusch. Så efter att ha lämnat en påse full med sköna grejer till Charles på Koppi hoppade jag i cykelkläderna och drog rakt ut i skiten utan att ens tveka. så blöt jag blev och så härligt det var. Pulsen dunkade på rejält efter varje litet släpp jag fick på någon av de 200 rötter som kantar vägen ut till Domsten, sen tillbaka igen, vilket flow jag hade. inget Olsson tempo direkt men jag tyckte fan jag manglade på jävligt bra.


Sen han knappt hem och duscha förens Buster dök upp, jag käkade massa smarrig pastasallad medans vi kollade på Leon the professional. sett den 100 gånger men den är lika spännande varje gång.

nu ska jag sova som en sten, en väldigt liten och trött sten.

Buena Serata caro Amico (blev det rätt?)

LIDA LOOP (hela hemska sanningen)

Såhär var det.

Under veckan innan loppet kände jag aldrig den där magiska kicken som brukar komma med vitargosmaken några dagar innan, jag trodde det skulle komma så småningom men det gjorde det aldrig. tänkte inte mer på det, jag var anmäld, hade betalt. Jag skulle fan köra. packade mina grejer i sista sekunden och fick stressa morgonen innan, aldrig varit så dåligt förberedd. hela bilresan kändes olustig, satt inklämd längstbak i bussen men massa nytt folk jag inte kände så bra, dom är ju jätte trevliga men jag kände mig inte så social så jag fördev tiden med att sova och lyssna på massa bra musik.

Framme på vadrarhemmet började det kännas bra, vi packade upp och stälde in cyklarna på rummet. Sen skulle dom andra ut och rulla ut benen lite vilket resulterade i att vi andra fick vänta i 1½ timme med svidande magar på att dom andra skulle komma tillbaka. Kallt var det också. Så när vi änligen begav oss mot maten var det med panik i ögonen. Somvanligt fick man vänta ett tag på maten som skulle inmundigas på en utomhusservering med storbildsTV. God mat och trevligt sällskap men KALLT, 2 filtar och infravärme behövdes för att överleva. sen loosade sverige. sopor.

Tillbaka på vandrarhemmt gjorde vi oss redo för att sova, jag låg och var lite nervös som vanligt, lyssnade på bra musik och funderade. sen somnade jag vid halv 1. kl2 vaknade jag av en välkänd strålande smärta från solar plexus. Min mage är lite dum ibland, vet inte vad det beror på men ONT gör det, har fått förklarat för mig att det är någon sorts kramp i samma muskel man får hicka i. det gör helt sinnessjukt ont. man kan knappt svälja eller andas. Fick ligga på rygg med händerna över huvudet och "mag andas" ni med magproblem vet vad det är) kollade på klockan när det lättade och då var det halv 4. sen fick jag ett återhugg vid halv 5 som släppte ganska snabbt. klockan ringde sen 7. rise and shine. jag var helt slut och sovsäcken genomblöt av svett. Försökte äta frukost, magen var riktigt sur, fick ner ett glas nyponsoppa och en halv äggmacka sen höll jag på att spy. redan då tänkte jag på att skita idet. men hade jagkommit såhär långt skulle jag FAN fortsätta.

jag duschade och kände mig fräschare, fick i mig lite mer nyponsoppa och bytta kläder till tävlingsoutfit. packade ihop grejerna och började bära ut sakerna till bilen. bara att bära cykeln ner för trappan gjorde mig yr och orolig för hur det skulle gå. Vägen från vandrarhemmet till starten är ganska dimmig, tror vi körde lite fel på vägen hmm. Sen provkörde vi lite av banan, testade på början av andra varvet som kallas för diagonalen och är ett helvete för alla som hatar vassa stenar och lera (jag räcker upp handen här) sen rullade vi ner mot starten. jag stod brevid Siv Kjell i fålla 3 och skakade för att speakern just anonserat ut 5 min till start... fuck.

Stuntpiloten i luften drog sina 3 loopingar och sen gick startskottet, allt jag minns är att jag fick en sjukt bra start. backen upp gick på 30sekunder och min kropp brännde säkert omännskliga mängder adrenalin för sen syrade benen något så kopiöst. pulsen låg på max och jag blev omåkt av typ alla. i en kurva på startsträkan släppte mitt framhjul. FAN punka. ner i diket och av med hjulet. ingen däckbrytare... *svordom* med rent våld drog jag av däcket från fälgen och kände igenom insidan. en fet tagg hade piercat däcket. i med ny slang och pumpa som en liten hamster. lagom tryck tyckte jag och så iväg igen. maxpuls på 2min och in på första spåret. på en stenhäll som var ganska blöt tappade jag greppet gled av ner på en annan sten till det hemska ljudet av genomslagspunktering, finns det något värre ljud? det var ett dovt och mjukt *boff* som avslutade min insats i Lida Loop 2009. svordommarna som haglade ut min mun var inte nådiga och jag fick hämta mitt framhjul ca 10m in i skogen. kanske inte bästa reklamen för åstorp CK, ber om ursäkt för det. jag visste inte bättre.

EN rask promenad i stenhårda cykelskor med en cykel på bakhjulet är ju grymt. jag kallsvettades och var sjukt arg. en stackars funktionärstant frågade om jag behövde hjälp och om jag hittade tillbaka, jag svarade lite surt "nej, jag hoppas det" om du läser det här så ber jag om ursäkt, jag hade behövt hjälp för jag hittade inte tillbaka. Vägen tillbaka var spännande för alla skyltar var borta, det var det den snälla tanten höll på med, fuck. Som tur är fanns det kartor uppsatta lite överallt som var till lite hjälp.

Sen satt jag med frossa och koma i gräset tills Robban kom och knackade mig på axeln och frågade hur läget var. jag fick fixa cykeln,äta lite och byta kläder. det känndes himmelskt. Sen väntade jag på att alla skulle komma i mål så vi kunde åka hem. Det tog ett jävla tag. sen klämdes man in längst bak i bussen igen, luvan upp, solglasögonen på och lurarna i. godnatt.

Gick och la mig tidigt, fy fan vilken helg. inte roligt alls. men den 28de ska ni få se, så jävlar ska vi åka! jag har med den här bloggen lagt Lida Loop 2009 bakom mig. dags att se frammåt.

godnatt

Bättre lycka nästa gång


en lång gnällig sammanfattning av min fjaskohelg kommer i morgon. nu ska jag sova och slicka mina sår.

god natt

Morgonstund

Jag är vaken... jag är vaken... klockan ringde halv åtta som vanligt, tänkte börja gå upp och börja göra mig i ordning men sen kom jag på att det fan är lördag. HA! låg kvar till nio och lyssnade på musik i sängen. skönt som fan. Sen gick jag upp. drog igång lite skön musik på maxvolym. lite Super Viral Brothers kan få vem som hellst i form. Armhävningarna var sega idag så det blev bara 25+25. hur ska jag någonsin orka göra 100 på raken. Situpsen är lätt, där gjorde jag 50+50+25 utan problem.
sen dags för frukost. Blåbärsgröt, macka med kokt korv och keso på. samt alla vitaminer, mineraler och fettsyror man behöver. mums


toni ringde nyss. han vill åka en timme tidigare. hej stress. nu måste jag skynda mig. håll en liten tumme för mig på söndag kl 11. jag kom på 58de plats förra året och rullade in på 03:03. det måste jag fan slå.
dagens låt och video:


hejdå. (hoppas jag inte kör ihjäl mig på långloppscupens stenigaste och plattaste bana)

Laddad?


I morgon åker jag till stockholm för att köra Lida Loop. Årets andra långlopp, jag borde känna mig taggad till tänderna men det är jag inte riktigt, just nu skulle jag mest vilja skita idet, cykla ner till stan igen och sätta mig och dricka öl med mina vänner... suck. varför åka land och rike runt för att slåss om långloppscupens absoluta smulor till poäng? det är långt, trångt och skitjobbigt. Att cykla 6.5 mil i maxfart är fan jobbigt. vad är det jag håller på med? jag ska bara bita ihop och pressa ut det sista jag har i benen, sen dröjer det ett tag tills det bli långlopp igen. jag vill bara ligga i min soffa och mysa.

Drog ner på stan med buster vid 22. milkshake på max sen träffade vi lite folk överallt. nu sitter jag här ensam och ska snart sova. cykeln är tvättad och kläderna packade, på söndag ska jag fan prestera över min egen förmåga, jag ska ta i så jag får sjukanmäla mig på måndag. ni ska få se! jag ska göra det för dig! för att jag tror!

godnatt

Öl kväll

Jag är fan ingen elitcyklist så jag får unna mig lite smaskig öl. jag älskar verkligen god öl, det behöver inte vara super rare och super limited för min smak bara det är smak och form och färg så att alla sinnen få leka. Det fick dom i kväll. Vi började med en GRYM Rouge - Double Dead Guy Ale, frukigt söt med en mild rullande beska, helt fantastiskt balanserad och jämt. underbar. (kolla färgen på flaskan och färgen på ölet)

Sen gick vi på Brew dogs trashy blonde, väldigt pricksäker sötma följt av en mjuk lätt beska. kommer bli en grym sommar öl tillsammans med lite goda grillade lammkorvar och nypotatis. Sen Mikellers Simcoe Single hop IPA, fruktigt med tydlig smak av passionsfrukt, pefekt efterrättsöl, gott till ost och frukt.

 vi njöt och skålade i fulla drag. känner mig lite trött nu. dags för sängen.

natti natt

Balsam

Nog är skogspartierna mellan hittarp och domsten jävligt uttjatade, men stannar man upp ett ögonblick så är det jävligt vackert där ute. Lyckades pusha på benen ganska bra idag, i morgon ska dom få vila, på fredag och lördag med.

Är det fint väder någon vilodag ska jag cykla ut med tjockkameran och ta några feta HDRI bilder.

här är en bild från idag som gör mig glad.

Tack Jocke (igen)

Jocke är inte bara bra på att serva mina cyklar när dom börjar blir slitna, han är även en fena på att ragga upp fin öl. Den här har jag inte hunnit smaka ännu, men brew dog brukar göra fina grejer! Som wild dog och smoke head. den här ska smakas på i morgon. men namnet säger mig att den kommer vara fin den också!

godnatt

Jag är så jävla snygg...

... när jag cyklar!


tack som fan för hjälpen med cykeln idag jocke, den går som en klocka! bakhjulet snurrar mer än 2 varv och det knakar inget i styrlagret. redo för att mosa stjärt i stockholm på söndag! grrrrr!

går du föresten i gaffelköpartankar och har 7500:- över. köp en sånhär gaffel. jag är tokigt nöjd!

Fix

Såhär ser det ut hemma hos mig nu. ingen som har en snygg matta jag kan få billigt, den jag har är ruskigt ful.
hallen blev trevligare att komma hem till nu också.


god natt

Summering av helgen

Det blev en jävligt intensiv helg som vanligt, man gnäller under veckorna hur gött det ska bli med helg och när man väl är ledig så sover man mindre och håller igång mer än vad man gör på vardagarna. vad är det för jävla liv man lever. I lördags gick jag upp kl5 för att cykla. sen var jag i säng halv2 efter film hos Mimmi och Hannes. Sen upp halv 8 på söndagen för att cykla långt med pappa. Pratade i telefon till halv 2 sen sömn. synd att säga att man är utvilad för det är jag inte. Söndagen var bra. Det blev en liten långtur runt nordvästskåne, kunde blivit längre men sällskapet hade inte tid med längre. tråkigt.

Sen duschades det snabbt och jag mixade lite milkshake till mig och pappa innan vi drog ut till IKEA för att köpa fler ramar till mina fina tryck.

Hemma bjöds det på mat, sen fika och sen mer mat. galet hur mycket det ska ätas. men jag klagar inte, gratis är fan gott. Farmor var också på besök, inte ofta man hinner träffa henne. Sen monterade vi mina bilder i ramarna och det blev skitbra. dock är dom inte helt raka, någon som slarvade när dom ritades 1947. bild på dem kommer sen. Freddy, rannva och Buster kom på besök, buster skulle fixa med sitt Xbox och det tog hela kvällen, suck. Kom i säng jättesent och somnade ännu senare.

Idag var varit semi-tungt, haft lite ont i axeln-armbågen sen jag flög över styret i lördags men det går nog över snart hoppas jag.

Efter jobbet satt jag med Jonna&Buster på gröningen, vi åt kebab och drack jordgubbsaft och lyssnade på musik. hur skönt som helst. och ganska varmt. Just nu är jag galet slö. tänkte koka lite vatten och göra mina sittups och armhävningar som jag inte orkade göra i morse, så får det bli. sen sängen... mmmm sköna sängen.

RSS 2.0