Gnäll

här kommer det, ska fatta mig kort.

Hur orkar ni träna? jag orkar inte träna, har kört i ca 4 veckor nu, inte hårt på nått sätt men redan börjar kroppen ge upp. fattas jag något? I dag på eftermiddagn fick jag svimningar, sjukt obehagligt, aldrig fått det förut. det flimmrade för ögonen och jag blev yr. Satte mig ner, drack vatten men det bara fortsatte. Jocke köpte en banan till mig och det hjälpte lite. kl 3 fick jag en kopp "hästakaffe" då kändes det måttligt bättre och efter en macka var det helt ok igen.

Sen skulle man ju klart försöka träna dum som man är. satte mig på trainer och värmde upp 5 min sen drog jag upp den på motstånd 5 av 10, det sved i benen som vanligt, efter tio min ville jag smygkika på pulsen... 145bpm. konstigt. brukar ju ligga lite under tröskelpulsen på det här motståndet (166-175bpm) nästa tio min intervall vara ännu värre. sista 2 minutrarna skrek det av smärta i benen och pulsen låg på 113bpm. är jag sjuk?

det här är tråkigt, känns som att jag lika gärna kan vara utan träning om det ska gå såhär dåligt. kroppen känns sur, tvär och torr.

ska trösta mig med pannkakor och en vinare. hejdå

Life is good

Jag har det så jävla bra. Jag vaknar på morgonen, i tid oftast faktiskt. Jag har ingen hals som är tjock eller svider, jag har ingen näsa full med snor och inget huvud som bankar. Jag tycker synd om alla jag känner som har eller har haft långdragna förkylningar eller andra halsorienterade sjukdommar, jag känner mig privilegierad att vara frisk och så länge jag håller mig frisk ska jag träna, och fan inte klaga. Krya på er, ni vet vilka ni är.

Lördag morgon började i mina mått mätt tidigt, kl8, grötfrukost m A-fil och annat gott. Sen påklädning och upp på hojen kl9. Rätt ut i en mulen skånsk vinterförmiddag, första 40min gick benen rikigt segt, så segt så jag undrade om jag inte bara skulle vända om och hänga framför TVn i stället. men sen släppte det och kroppen och hjärtet kändes riktigt bra. Öste på på ett jämt fint tempo hela vägen som bitvis var belagd med blankis, så blank att tom dubbisarna släppte i kurvorna. efter 3 tim och 30min var det skönt att komma hem.

Han med nöd och näppe hem, kasta in hojen i duschen och mig själv efter, byta kläder och äta en avocado sen ner på stan kvickt som fan. Hade ju en order på Systembolaget att hämta ut. Vips så satt jag på Koppi och drack deras kaffe och hade 48st Mikkeller+Koppi IPA under stolen, hell yeah! tro nu inte att jag ska dricka så mycket öl, 12st är Jockes, 12st är Johans och 12st ska Jens och Sara ha. så 12 öl plus lite give aways kan man ju gott ha. (har redan druckit 2, hah) Resten av kvällen spenderades med en köttfärslimpa och StarCraft2, sen i säng tidigt.

Söndagsmorgonen blev också riktigt bra, sov lite längre, ända till nio, sen mötte jag upp Olsson halv 11 för en 1½h lång intervall längst landborgen, riktigt skönt och för en gångs skull kändes benen piggare än pulsen, stackars hjärtat fick slita hårt idag. gött! Minns ett parti längst havet vid Hittarp med solen i ögonen och vinden i ryggen, då tänkte jag ör mig själv, fan vad bra man har det. sen kom nån jävla uppförsbacke.

Resten av dagen bestod av hushållsarbete, sånt tråkigt skit som måste göras men som är sjukt gött när det är klart, Diskat, tvättat och städat, sen gick jag ner på Koppi igen och tog mig en eftermiddagskopp sen ut en sväng i fina vädret.

kvällsmat. blev riktigt gott.

det ligger 7 matlådor i min kyl och väntar på att bli uppätna, gött när man inser att kassan kommer bli kärv ännu en månad, undrar vad jag gör med alla mina pengar... ah, juste...

godnat

Kurs


Ja i bland ska man få lära sig saker, Jag och Matti har lärt oss att montera ner, byta alla packingar och olja samt lufta en hydraulisk lockout i en RockShox Revelation Solo Air gaffel idag, känner mig som en soldat som kan plocka ner sin puffra i beståndsdelar och sen sätta ihop den igen. Rätt enkelt när man tänker efter men även mycket delar isen sån därn stötdämpargaffel. Mycket som kan gå fel också. Bäst att låta Matti sköta meckandet.

Efteråt han jag tillomed dra en snabb kpp kaffe på Koppi då vi inte han med något eftermiddagsfika på kursen, mycket att gå igenom, testa, klämma, känna och sen beställa. Idag har jag svurit i kyrkan, kommer bli awesome! Sen mötte jag mamma på ICA Maxi, bra med nån som har bli när man vill storhandla. Sen vidare till Ö&B för bunkring av basprodukter och rengöringsmedel. Fulla föråd och kylskåp. Nu har jag mat för hela långa månaden.

Mamma och Pappa hade köp ny vardagsrumsmatta och orkade inte gör sig av med den gammla, jag får låna den på obestämd tid om jag gillar den, ovanför här ser ni den äldre.

Den nya är påtagligt större, tror jag gillar det, den får hänga med tills jag tröttnar. vad tycker ni?

sen blev det klart lite styrkeintervaller. 1-2-3-4minx2. fy fan vad det är jobbigt på typ 50rpm kadens. ska nog sluta lägga dom där passen på samma dag som knäböj och benpress på gymmet. fy fan.

nu ska jag krypa till sängs... hejdå.

Vecka3

Ja det är redan vecka 3 på mitt träningsschema. Najs
vad som inte är så najs är att kroppen börjar redan känna sig lite sliten, pulsen går inte upp i intervallerna som den ska osv. kanske går på lite för hårt? njä.

Måndag: Gym och 2x20 på trainern
Tisdag: Gym(Ben balans) och 4x4 på trainern
Onsdag 2x20 på trainern
Torsdag: Gym
Fredag: Gym och 2x20 på trainern
Lördag: 3h45min ute cykling
Söndag: ca 2h utecykling väldigt lågintensivt.

hade tänkt mig något liknande vecka 3. måste nog omorganisera min vilodag. hmmm.

nu ska jag sova. det är Ben-Explosivitet på gymmet i morgon, hipp huraaa

sov gott.

Helg

Ja så var det söndag igen, söndag kväll också. varför går helgerna så satans fort?

Fredagskvällen avslutades med ett trainerpass, 2 mysiga 20minutersintervaller för att bara vispa runt benen. Skulle igentligne ha kört dem i torsdags men jag hade ätit lite för lite under dagen och var helt slut i kroppen.

Lördagen började tidigt, mötte lite sköna typer kl 9 och satte av ut på vägarna. All andra hade crossar med tunnast möjliga dubbdäck, jag hade fetast möjligt MTB däck, jag fick slita som en gris. 3tim44min tog sin tull och det var svingött att få komma hem trots medvind och solsken från Arild och hem. Sällskapet sista biten var Viktor, en nybliven cyklist som kom direkt från mega-distanslöpning. kul kul. Snabbt hem och duscha och kränga gröt m honung på sen ner på stan med J. Lite tjej-shopping sen in på Koppi, Kaffe och macka. Obligatoriskt på lördagseftermiddagrna. love it.

Koppi har förutom riktigt gott kaffe, sjukt goda mackor, i lördags blev det med Aivar, lagrad prästost och tvärnöskinka. mmm

Senare på kvällen wokade vi massa gott och drack några Gin&Tonics. det var vi värda.


Före

Efter

Söndagen blev det latjolajbanscykling med lite kul folk, 2 tim nånting, pallar inte skriva om det, är så jävla trött, tvättat och hållit på hela kvällen. ska sova nu så jag pallar gymma i mogon

godnatt


Livets svåra val

Jag har bestämt mig för att det ska sitta Tune King och Kong nav på mina ny hjul. men vilken färg ska dom vara i?
hjälp mig. ni vet ju hur min cykel serut.

King                                                      Kong

Färg?

trevlig helg.

Vilodag

Fan vad skumt det känns då, kommit in i rytmen rätt bra nu så var det dags att vila.  ja ja. Sovmorgon med en 45min lång grötfrukost. riktigt najs.

Ommålningen på jobbet går frammåt, längtar redan tills vi är klara.

knäppte en bild på hunden vi har på jobbet, skönt att iaf jag ska klippa mig på söndag.

Sen knäppte jag några bilder på Jocke, 2 ska vara med i katalogen, vilka?

eller

eller

Ikväll var det taco och film med Johanna och Freddy, mycket angenämt.
Men nu ska jag sova så jag orkar mangla gymmet i morgon tidigt. hepp hepp

Tired in the bones!

Vilken tung dag, tisdag är alltid den tyngsta den på veckan, näst efter distanspassen då. Började halv8 (lite drygt) i morse med gym, ben. Först uppsteg på 2 aerobicspallar, 3x24(12 på varje ben) sen Vadpress bara med stång och ett ben i taget, sved gott. Det värsta är dock utfall, det gör så jäävla ont och jag orkar typ aldrig ha någon vikt på, max 10kg, sen krampar det alltid på sista settet, för jävligt. Avslutar med knäböj på balansboll med kvastskaft och baksidalår-rumpa också på balansbollen. Riktigt gött.

jobba jobba jobba jobba jobba, ganska bra drag idag, fick massa gjort, mailat, målat och pratat med trevliga kunder, kul!

Sen raka vägen hem till trainern, 4or, första på 60rpm och en massa vikt på, andra på ca 110-120rpm med lite mindre vikt på. sen 60 och sista på 110, höll på att trilla av cykeln efter 40 min. pulsen var nog inte så hög då jag kan se snittpulsen hela tiden, men skit med det, kroppen fick sig en genomkörare.

Jag fick lagad mat idag med, fast jag gjorde salladen

Barndomsklassiker, stuvade makaroner m falukorv. Till det avokado, tomat och citronsallad.

Nu är mina ben jätte trötta, skönt att dom ska nattas nu så jag kan gå och köpa massa kvarg i morgon.

Behöver du något riktigt köttigt att liva upp dina trainerpass med? Det här motiverar jag mig med, kaos!

Gillade du den? LADDA NER HÄR

godnatt

Söndag

Dagen började härligt med sovmorgon. Klockan kvart i nio steg jag upp för att dricka ett glas A-fil medans jag bytte om till cykelbyxor och underställströja, ja det skulle ju köras spinning, då behöver man inte mer kläder, och så satans varmt det var i den lokalen och hur mycket vi fick stå upp hade bara skor varit att föredra. Men eftersom det var andra människor i lokalen behöll jag dem på. Det där med att stå upp nästan ett helt pass var något annorlunda för mig. kanske skulle göra ett pass i veckan till ståpass? framför allt i den där 3dje possitionen där man har rumpan bara någon cm över sadeln, kändes lite som att spurta, det gör man ju inte allt för ofta och inte fan är man bra på det. Iaf, jag saknade min golvfläkt, då jag dröp av svett efter ca50 min vispandes med benen och sen var q-faktorn på en spinning hoj så jävla bred så jag kommer nog ha träningsvärk på insidan av knäna i morgon, fett! Annars kändes det bra, och eftersom det ingår i gymkortet kan man gott dra ett spinningpass på söndagmorgonen om det nu ska vara så satans kladdigt ute. japp!

Powerwalkade hem och gjorde smoothie av resterande fruktsalladen och bara njöt i soffan några timmar, börjar mer och mer älska söndagar.

vi raidade ICA OJ på allt dom hade i grönsaksväg. vad kan man gör av allt det här smarriga?

Tapenade kyckling med improviserad Ratatouile och CousCous. mmm Sen kollade vi på The Social Network och kung Trent Reznor gjort musiken till. rätt bra rulle. Värdig en söndag.

Charles&Anne hade tillsammans med Mikkel Borg Bergsö gjort den här helt sinnesjuka ölen, wow wow, man måste få unna sig något gott ibland och i helgen blev det den här. Be ditt lokala systembolag att plocka hem den här från Brill, det ska jag göra.

Summering av veckan:
Måndag: Gym + 2x20 på trainern
Tisdag: Gym + 4x4 på trainern
Onsdag: Gym
Torsdag:Gym + 2x20 på trainern
fredag: Gym
Lördag 3 tim cykel ute
Söndag Spinning

Vikt 16/1 2011: 81.9kg. alltså en viktminskning på 3hg, great.

ny vecka i morgon. buss på! godnatt

Distans


I morse strax efter 8 började dom, igen. Johanna hade berättat att strax efter jag gått till gymmet i veckan hade byggjobbare börjat totalröja vindsvåningen ovanför mig för att göra om till lägenhet. Det är slagborrar spikpistoler you name it, suck! Då kunde jag inte ligga kvar i sängen längre. Upp och hoppa, på med cykelkläder och äta macka samtidigt. Fredrik Segerfalk möttemig kl 9 och vi skottade på rakt ut i slasket. 3timmar riktigt blött men roligt! kommer bli en skön helgvana.

(Fredrik vet vilken hans bästa posermin är, det vet inte jag, tydligen!)

Gissa om det var skönt att dyka ner i soffan och äta sista risgrynsgröten och fruktsallad, mm mm mmmm!

nu ska vi unna oss en kopp på Koppi. må väl.


Rustad

Jag hade visst glömt hur ont träningsvärk gör, hade någon romantisk tanke om hur skönt det var att sträcka på gymtrötta ben. Det är ett HELVETE! jag går som en gammal gubbe och kommer inte upp ur sängen, stolen eller dass, värdelöst! men det blir väl bättre allt eftersom, hoppas jag.

(jag och Johanna testar fjärrkontrollen jag hämtade på Matssonns idag, najs)
i morse unnade jag mig sovmorgon ända till strax efter 8, värt. Sen efter jobbet blev det 2x20, smärtsamt men gött när det var klar. Sista minutrarna var det svårt att koncentera sig så det luktade grymt gott från köket där Johanna kokade ris och köttgryta, mmm. Att få hoppa av cykeln och in i duchen sen sätta sig och äta varm mat är ju helt underbart. mums!

2 Dubbdäck fick hänga med mig hem idag, var i valet och kvalet om dom skulle sitta på crossen eller MTBn, det blev MTBn då slask is skiten lär ligga kvar ett tag. Så på Lördag är jag rustad för några timmar på halt underlag, 240 nitar bak och 294 fram. wroom. nån som ska med ut? avgång kl09.00!

Innan trainerpasset passade jag på att montera av min rotorklinga då den är hopplöst jobbig att köra med på trainern och när jag endå var i dom regionerna och pillade monterade jag en av julklapparna jag fick av chefen Håkan, en chaincatcher från Rotor. Jag har några fula märken på ramen redan, borde haft en sån tidigare. dämit!

nu ska jag bums i säng, gymmet i morgon, HURRA!

Dag 2

Idag har vi verkligen börjat renoveringen av vår lilla butik, alla cyklar och grejer som grenmåttstock och Marcus Ljungkvist i papp osv, har fått flytta på sig så det är helt tomt, på allt! Spackling kan börja i morgon. Ni som varit i vår butik vet att längst ner till höger står ett stort glasskåp med lite campagrejer i. Nä just det, ingen vet att det står där! Jag tömde det, putsade upp det, lade lysrör ovanpå och fyllde det med blanka sportglasögon i en herrans massa olika modeller. Skitsnyggt. Kom förbi och titta.

Började morgonen med en timme gym. Schemat löd BEN! min kompanjon Johan Lunell kom 20 min för sent så han fick ingen uppvärmining, hate to be his legs tomorrow morning. Började med knäböj, lagom djupa. Sen vadpress följt av lårcurls för baksidan. Sen min favorit, uppsteg, på 2 aerobicspallar, lagom högt till skillnad från förra året då jag hade 3st. Avslutade med lite pilatesbollövningar, dunderskönt.

I kväll blev det 4x4 på trainern. Räcker det verkligen med 4? Har alltid kört 6st 4min intervaller innan, passet tog bara 40min, kändes kort. Nån som vet?

För er modiga har jag en inspirerande bild. Såhär tjock är jag nu. Snälla ge mig inget godis, öl, semlor, osv.Jag kan FAN inte se ut såhär.


Varvar av dagens inlägg med en fin bild från nyårshelgen.

God natt

NU JÄVLAR!

Hej föresten.

det var ju jävlar vad längesen det var jag bloggade, hänt mycket på sistånne. December gick ju som ett plåsterryck, snabbt och inte så smärtsamt. Hunnit med ganska mycket. Firade jul hemma det var mysigt, fick en pepparkvarn som jag blev mycket glad för. Keramiskt urverk och sånt. mums. Nyår spenderades i Arvika med bästaste J och hennes polare. mycket trevligt trots en något överförfriskad nyår, men har man en hel säck med finöl, vad gör man?
sen har vi åkt pulka, spelat massa Wii, outlet-shoppat, promenerat på isen och ätit överdrivet mycket godis. Även hängt i K-stad med Linda och David. Altså ingen träning så långt ögat kan nå, och då vet ni ju alla hur det kan gå.

Igår var dag noll, idag är dag 1!
Marchvikt på maffiga 82.2kg vilket är nytt personligt rekord. bild på elendet kommer snart.
i morse var det gym, provade runt på lite olika övningar för att se så jag mindes hur man gjorde ordenligt. funkade bra och riktigt trött blev jag. sen när jag kom hem blev det 2x20 på trainern. nu är det krig.

kommer uppdatera här dagligen om vad jag har för mig.

skippade semlan på jobbet idag, +1p till mig!

nu väntar J på mig... herrå

RSS 2.0