Specialized Epic FSR expert carbon EVO R 29"

Alla bra cyklar har långa namn.

På tåget hem insåg jag snabbt att det skulle bli en sval men klar och torr kväll och jag visste att det stod en helt ny cykel i mitt vardagsrum som jag ville ut och smeka lite i skogen. Cykel kläderna åkte på kvickt som satan, GPSen hade jag inte hunnit montera så den fick stanna hemma och jag höll nästan på att glömma vattenflaskan sen bar det av rätt ut i skogen.

Epic Experten är inte lika exkusiv som S-works Epicen, dvs att den har kolfiber framtriangel med baksvingen är i aluminium vilket jag trodde skulle kännas tungt och klumpigt men snarare tvärt om. Vad som är unikt är Specializeds Braindämpning vilket är en otroligt rapp självlåsningsmekanism som sitter i både fram och bakdämparen.

(Är det Mike Sinyard tro?)
Min cykel är lite pimpad med Sram XX bromsar, reglare och bakväxel samt en singelklinga från Hope. Soffan som följde var en ruggigt tung Phenom comp 143mm sadel med cro-mo räls och en alustolpe, detta byttes ut mot en 3T Doric cabronstolpe och en Phenom expert 130mm carbonsadel som var ruskigt skön. Jag ber som ursäkt för knoglamporna på stolpen och styret men det blir snabbt mörkt så här års.

Efter en rätt hård men kort tur vill jag aldrig köra HT i skogen igen, Epicen äter rötter och sten och skiter ut slät fin skogsväg. Dämparna och de stora hjulen smyger nätt och fint över det mesta man kastar framför den, små hopp landar den mjukt utan kraftförlust och låter mig fokusera på att lägga press på pedalerna, för man vill bara köra fortare och fortare. Det enda jag inte riktigt vant mig vid var de stora hjulen och det breda styret så i tighta passager och snäva kurvor åkte jag av lite men det kan vara en vanesak, vi får se.

Ska ut och kötta ännu hårdare i morgon, nu vet jag att den tåler det. yeah!

godnatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0