NINJA!

Tänkte börja med att berätta att jag inte tänker köra ett ända kvällspass i regn och mörker. fy fan. igår pissregnade det och var sugen på lite träning. jag har surfat runt i pålsjöskog på ganska lågt tryck och njutit av kurvtagningen men igår tog det stopp, hoppade över en liten kant och landade lite för hårt, poff, genomslagspunka deluxe. bara att börja slita av slang och däck mitt ute i skogen. pleh. sen föll passet lite och jag kom aldrig till skott. JAG VILL HA TUB HJUL så jag kan köra på mina 2 bar.

Idag kom min vinterjacka iaf. sjukt bra. Gore-tex för hela slanten, huva, hög krage... mmm. på bilden har jag även en skön smartwool halsdukstub och en röd mössa. redo för fulväder med andra ord. Appropå Gore-tex så var en snubbe från Gore hos oss och föreläste om hur det funkar med goretex och windstopper membranen och hur dom laminerar materialen osv osv. sjukt intressant faktiskt och det kommer känns lite lättare att sälja Gore prylar nu, fast jag har ju redan 3 jackor därifrån, 2 par vinterbyxor, 1par kortbyxor, en mössa, handskar och en balaclava... så jag vet redan at tdet är bra skit.  ha ha ha. ska klämma in en helbild på jackan sen när det inte är så jävla mörkt ute.

Idag fick jag även låna en knivslip av viktor. herrejävlar vad vassa mina knivar blev, jag vet att det inte går att jämföra med en laservässning som vissa butiker/företag erbjuder men OJ vilken skillnad. 3-4 vändor var fick dom här 2 och resultatet blev så vasst att när jag släppte en liten tomat från ca 2dm ner på bladet satte den sig  mer än halvvägs in. så nu ska det lagas mat med fingertoppar i, weeee.

ja... i morgon ska jag försöka gå till gymmet, jag lovar.

peace!

ZOMBIELAND


HURRA vilken skön film, man allt från hoppade till i stolen till skratta tills man grät. helt underbar film om man gillar zombies vilket jag gör.

finns ingen ursäkt att missa den här. gå och se.

ska jag träna i morgon? ja kanske det, min jacka lär komma på torsdag säger gluggen, sen kan det få regna hur mycket det vill, ha ha ha.

godnatt



Gratis


Allt måste inte kosta pengar. Fick en ny mobil av telenor helt gratis, sen sänkte dom min samtalskostnad till mobil med några tiotal ören också, inte dumt.

igår låg jag i soffan hela dagen, det var skönt. Kollade klart på Säsong 6 av Entourage, det var sjukt bra, Ari Gold köpte upp Terrances bolag och sparkade alla agenter han tyckte var värdelösa, på sitt eget lilla sätt, med att kuta in med ett paintball geväg och skjuta alla som inte skulle få vara kvar. så jävla skön snubbe.



ikväll har jag plockat undan massa grejer som legat framme och skräpat, tvättat en maskin och gjort skyltar till cyklarna på jobbet. tar en jävla tid att skriva, skriva ut och laminera men sjukt bra blir det. kanske tillomed säljer lite extra bra, vad vet jag? en seriös cykelaffär ska ha fina skyltar på sina fina skyltar. såäre.

nuska jag dyka ner i min säng.

hej

Caturday

igår var jag hemma hos Hannes och Mimmis kompis som jag nu pinsamt nog har glömt namnet på. usch mej. EN jävla trevlig kille iaf med en... hör och häpna, öl-garderob fylld med så sjuka grejer så jag vet inte var jag ska bli av. vi provade lite smaskiga grejer och jag lyckades hålla det hela på en bkväm nivå och gick hem med Mimmi strax efter 12. Skulle ju upp och träna idag.

Klockan ringde kl 9. strax efter fick jag ett sms av Olsson som undrade om jag var vaken, det var jag men det regnade och sängen var så jävla skön så jag sket idet och väntade till det slutat regna, kl 13.00 masade jag mig ut och köttade ett riktgt slaskigt jedi-pass. Spåren är helt täckta med blöta löv så man vet inte vad som finns under dem och rätt vad det är glider man på et blöt rot, alla sinnena är på helspänn, pulsen dunkar, musiken i öronen dunkar... fortare fortare fortare. jävligt härligt. blev 80 min spontanintervaller, några på 20 min vissa på minuten, höga pulstal också, långt över 95% flera gånger.

Nu är cykeln duschad och jag är duschad, rena kläder är på och jag ska ner på stan och se om jag kan göra något vettigt av den här dagen.

Peace

Pengar

Fan vad pengar är bra att ha. har haft ganska ont om dem ett tag nu men så kom lönen, hurra.
Köpte mig 2 svinsköna fleecetröjor att ha under jackan jag beställt som typ inte vill komma från frankrike, jävla grodlårs-munchare. Tänker iaf spendera mer tid utomhus den här vintern än vad jag tidigare gjort och då behövs det riktigta kläder. Kängor har jag sen innan och dom börjar bli riktigt sköna och medgörliga nu.

Det blev en tunnare haglövs och en tjockare från patagonia, även en käck nisse-mössa med trendriktigt toffs. tjusigt och skönt. naturen iz da schizzle. Svängde även förbi mattsons för att snacka lite skit med Anders och diskutera vad det skulle kosta att skicka i väg min älskade kamera för lite uppiffninfg, det skulle vara dyrt tydligen, så jag ska kanske göra rent den så gott jag kan själv, sälja den och köpa en D300/D300s istället. så kanske jag kan börja ta lite vettiga bilder på tävlingarna. det är så tråkigt när en grupp cyklister åker förbi och man har 2 polare i samma klunga och man bara hinner plåta den första för att kameran är för långsam med att fokusera och ta bilder. sjukt störigt. Någon som är sugen på en D80 med tillbehör till bra pris, säg till!

Grönsakskillen kom förbi idag också, fick med mig ett kg ruccola, ett kilo tomater, en stor bunte räddisor och 2 fina fänkålar hem, allt för 50:- SJUKT överkommligt, ska bjuda föräldrarna på fjäskmiddag på söndag så att dom kanske kan hjälpa mig finansiera en eventuell kamera... hm. har inte fungerat förut så man vet aldrig. värt ett försök. Tyvärr har jag då inte råd med ny MTB ram då jag inte är gjord av pengar så det får kanske vänta till nästa år. tråkigt, men den ramen jag har är fan lika grym i år som förra året så det är bara att mosa vidare på den. Synd, jag som var så sugen på en heldämpad racig MTB att köra långlopp på... there is always NEXT year!


Nä nu ska jag sysselsätta mig med något. Träffa Hannes och Mimmi... japp. I moron blir det lite MTB hoppas jag. eller kanske mer cross? ja cross är sjukt kul. skulle ju även vilja ha en snabbare cross. men det blir ett senare project. ... ja varför är jag inte gjord av pengar... måste sluta vara så jävla hagalen. skärp mig!

hejdå. (kul att så få vågade identifiera sig, man kan ju se IP och var ni kommer ifrån så det är inte helt omöjligt att lista ut vem som är vem)

På det igen


Idag uppstod abstinensen igen. ni vet den där man kan få när man är sugen på något riktigt mycket för att man vet att kroppen vill ha det, sinnet vill ha det för att man har kul medans man gör det och man mår så jävla bra efter man gjort det... ok det kan tolkas väldigt fel, men jag pratar om träning, framför allt rolig träning på cykel, i mörkret med pannlampa. Efter en ganska seg dag på jobbet med inslag av nya förtoende-uppdrag var det skönt att komma hem och byta om. smet in om Donken på vägen och köpte en cheese, att en sån liten burgare innehåller 300kcal är ju sjukt.

En skön runda i lagom gemak blev det. slörullade på transportsträckorna men såfort det var grus under däcken var det full fart genom kurvor och över broar. Hur roligt som hellst, Cross är en underbar vintersport då det är för mörkt att köra MTB även med bra pannlampa, för mycket skit ivägen för att kunna köra så fort som man vill kunna köra. men cross är både bra för pulsen och lite teknik som kurvtagning och balans.

När jag kom hem kokade jag mig en morot och 2 ägg. gott. nu är både hjärnan och kroppen trötta så det är bara att lägga sig i sängen och ringa och säga godnatt till favorittjejen.

godnatt till er med.

jag har BTW 35 fasta läsare men knappt någon ger sig till känna, ni kan väl skriva vem ni är så jag har lite koll på er.  he he.  jag kräver aldrig några komentarer men en liten checkup vore kul. bara namn och hur ni hittade hit. tack.


Mer tid!

kan inte dygnet ha 30 timmar istället? det är så mycket jag inte hinner som jag skulle vilja göra. Blogga ligger rätt långt ner på listan dock, det och diska.


I söndags hade vi kickout med jobbet, inte kick off utan out, fira att säsongen är över och att vi överlevde utan att döda varandra eller säga upp oss/varandra. Vi drog upp till olfoström och harasjömåla för att fiska lite, drisk lite öl och bara ha det gött ute i naturen. Vädret var frisk och skönt, solv och måln om vart annat och minimalt med blåst. göttans. Fisk fick vi också, alla utom jocke den stackarn, dock var min så liten så jag lät den hoppa tillbaka. tror dock att Dennis satte kniven i den senare. pff. korvgrilling och några riktigt goda kalla. grymt heldag utanför butikens trånga väggar, skönt att man kan umgås privat också.

Hannes är nöjd med ett kilo regnbåge i näven.

Igår var Buster här hela kvällen, vi hade inte hängt på länge så jag lagade mat, Köttbullar och potatismos som inte smakade nånting mer än jord. sjukt ospännande. vi kollade star trek filmen och slöade. grymt bra.

Idag kände jag för att träna så därför blev det så, en timme och 10 min lekstuga, sket i vad pulsen eller hastighetsmätaren visade jag ville bara köra fort fort fort och öva på kurvtagning vilket gick ganska bra. avslutade dock med en 10min intervall på över 95% som känndes riktigt bra. Nästa år ska jag ha en lätt, fin och snabb cykelcross som jag kanske kan tävla lite med också. vore kul att prova.

Nu ska jag dock sova. klockan är ju fan snart redan 12. var tar dagarna vägen. fy fan.
godnatt

Tomt

När jag kom hem från jobbet idag var det mörkt, tyst och tomt hemma. fy fan vad man vänjer sig snabbt med att ha en "inneboende" kännde inte alls för att vara hemma så jag kollade om Segerfalken skulle med ut på en runda, jag skulle rulla ut benen lite och testa igenom MTBn som stått helt stilla i över 6 veckor. Blev en skön och ganska kall runda då jag inte är helt övertygad över att det är kallt ännu. stackars mina tår. hoppas dom piggnat till snart. Gårdagens runda som var en timmes kött-slakt i tävlingsfart satte sina spår då benen var duktigt stela idag. jävla pissig återhämtning jag har fått då. känns tråkigt att vara så stel när man vill bränna på lite. men men.


(Fredrik springer lite i trappor med cykeln käckt på axeln)


Matti fick testa en trainer som inte riktigt funkade som den skulle idag. försäljningen av damcyklar ökade med 100% under tiden han körde. vi borde ha matti på trainern i skylltfönstret jämt. sjukt bra jobbat.

 

I morgon är det fredag. alltid något att glädjas åt ... ska sova nu. det är inte helt dumt.
BTW: ska på intervju för programmet Wipe Out på måndag, vore kul att få åka till argentina faktiskt. skämma ut sig i TV. hoppas det går vägen.

 


Najs

Snabb resumé av helgen i bilder.

Söndags: En liten eftermiddagspromenix blev en lång runda ut i pålsjö på 3 timmar, gissa om vi var trötta i fötterna när vi kom hem.  ha ha ha. Sen blev den maud, fetaostbullar med mos. halleleluljah vad gott.

Senare på kvällen blev det salami, ost och fin-öl. inte dumt det heller. JA... jag SKA börja träna snart igen. vänta ni bara.


Lugnt och skönt på jobbet, man får gjort det man ska få gjort, synd bara att det är sjukt ont om kunder som vill köpa cykel så dagarna går sjukt långsamt, minns våren och försommaren då man alltid hade en tummstock och ett insektsknippe i bakfickan för att mäta och måtta in cyklar. hoppas våren kommer snart.

nu ska jag sova så att den snart är onsdag, man ver aldrig vad onsdagarna har att erbjuda. ciao
(i morrn ska jag ut och crossa, ska du med? nollsjutretre-895251)

Lasagne

Det blev film i soffan och en grym kalvfärslasagne till kvällsmat. inte dumt någonstanns.


sen lite film, först Monters vs Aliens som var jävligt rolig sen Låt den rätte komma in som var jävligt obehaglig men riktigt snygg. bra kvällsavslutning!


(Susan aka Ginormica vaknar upp)

vaknade nyss och insåg att det regnade, eftersom det är mitten på oktober, altså lågsäsong och jag ändå bara ska träna lågintensivt så hoppade jag över dagens pass, jag orkar inte bli lerig för ingenting.

ska nog fixa lite frukost till johanna och hoppas det slutar regna så vi kan ta en promenad senare.

peace

Lördagsfika


(vad du är söt när du är sur)

Idag sov jag riktigt länge, det var skönt at få vakna brevid J. Buster ringde och tyckte vi skulle komma ner till Koppi och fika med honom, det gjorde vi såklart. Monster fika/frukost med grillad macka, smoothie, kaffelatte och hallon/rabarberpaj, sjukt bra var det. På vägen hem stack vi innom OJ och handlade grejer till en smaskig lasagne ikväll. kommer bli grymt, mysa i soffan för filmen vi ville se på bio gick inte i kväll, kass.

igår tog jag bilder på alla som jobbar hos oss, ska läggas upp nya på hemsidan. så här blev det. skitgrymt

Nu ska jag joina Johanna i soffan

BAI

GO TEAM!


Lycka till i Paraolympics Jocke! du har vårt fulla stöd. (nu blir jag säkert stämd för förtal, men jocke kan bjuda på sig själv. det gillar jag)

skrev ut lite bilder också. nu ser jag dig varje gång jag går ut och varje gång jag kommer hem.

vi får mycket fikabröd på jobbet. det här är bara en bråkdel. nu ska jag sova. hejdå


Höll på att glömma kvällens låt, som är ett intro till en bizzart bra japansk tecknad film som heter Paprika. se den och njut av hur din hjärna skrynklas ihop till en liten boll när du försöker följa med i handlingen.


godnatt (imorgon ska jag försöka orka tvätta min cykel, missa inte det)

Måndag

fyyy fan vad jag var seg i huvet och kroppen i morse, motvindsrundan sög verkligen musten ur mig, antagligen för att jag inte suttit på hojen så länge som 3 timmar sen den sista augusti då jag körde finnmarksturen. suck. hemska minnen.

Rätt kul på jobbet idag, mycket folk som kom och gick. Ida, Björn, Jocke och Prao-Jonatan. tiden går så mycket fortare när man har roligt. I torsdags fick vi våra rutor putsade och efter helgstormen såg de ut som om någon kräkts på dem, så Björnen och Ida gick ut och tvättade rent iaf de stora skyltfönstrena. fint jobbat


sen åkte jag hem, handlade tomatsås och bönor på ICA, sen lämnade jag pengar hos Mimmi och fortsatte hem. Bytte om och hoppade ut på hojen, aj vad kroppen skrek, men jag hade sällskap av nyblivna pappan Segerfalk idag så jag fick hålla god min och lida på något slag under tröskeln i 55min sen dog min pannlampa. fan.

GÖTT att få komma hem och dusha. örk. palla gå ur sängen i morgon? tror jag stannar i den, det var sån perfekt värme i den i morse, nivet när det känns som att täcket är en del av kroppen och man varken svettas eller fryser. Hoppas det jävla vintern går över fort iår.

godnatt

kvällens låt: 1:01 in! 1.2.WHOOP.WHOOP

Där någonstanns längst fram i mitten vill jag stå.

Fud


Efter massa slapp och SouthPark i soffan (går ju äntligen att se dem streamde från deras sida, stremad TV är fan underbart) tog jag tag i mig och diskade en massa. Jag hittade 19st cykelflaskor och 7 av dem kvalade inte vidare efter lukt/snusk testet. fy fan vad man sammlar på sig. När det var rent och fint smekte jag ihop köttbullar och en fin rösti. 800g blandfärd, 2stora matskedat Aijvar och en stor m pesto samt en pressad vitlök satt som en smäck. godaste köttisarna på länge, sen at dom fick gräddas färdigt i ugnen för saftighetens skull var inte så dumt det heller. Nu kollar jag på dålig humor med Charlie Sheen, Hot Shots II och dricker en fin öl.

snart ska jag ringa den där fina värmländska bruttan och se hur hon har det. i morgon är det dags för jobbelijobb igen. suck. hoppas johanna kommer på torsdag så veckan kan gå lite fortare

hej

Latmasken

Jag har kännt mig så sjukt o-fit på sistånne och eftersom det kräkregnade igår tog jag ledigt från cykeltjänsten och gjorde inget alls. idag kom jag inte undan, trots att det blåste full storm och regnet och solen avlöste varandra på 10min skift stack jag ut ändå för att gottgöra trtäningskvoten lite. men FY fan vad det blåste, fick hålla hårt i styret och lulta mig mot vinden för att inte blåsa bort, tur att jag körde på crossen och inte på räsren för jag var långt ute i diket flera gånger. 2tim och 48min höll jag på. 7 mil blev det. Det gick inte fort och pulsen var sällan hög, men det skiter jag i, ska inte tävla förenns i april.

nu ska jag hem till föräldrarna och låna deras tvättmaskin, för min hyresvärd har bara övergett huset och lämnat över det till en annan hyresvärd utan att fixa tvättmaskinen... mer om det senare.

var tog det här vädret vägen?

 

hejsålänge


The 3 Prime Evils

Vad är det värsta man kan bli utsatt/utsätta sig för en lördag förmiddag? 5timmar cykling i leran? think again, cykla i leran hade jag gjort med glädje... Det blev först IKEA sen VÄLA sen Mataffären. Iofs ösregnade det hela dagen och jag menar verkligen ÖSREGNADE, helt galet mycket vatten. När jag väl var hemma känndes det som lite mer lön för mödan faktiskt då jag släpade hem en hel del sköna grejer. från IKEA blev det en hög nya skärbrädor, en fin bricka med fåglar på, en silver-ram, dunkudde till soffan och en till grötskål och mycket mer, Från väla blev det nya köksbordsunderlägg, tandborstshuven till min Braun Oral power black blaster 3000 m turbo. grym tandborste det där. och från Mataffären massa god mat som linser, bönor, tonfisk och rotfrukter. mmm klart värt att lägga 4 timmar på det.
(extra kul att kudden, enligt IKEA, heter Karlstad)
nu börjar det bli sent så jag ska dra mig mot sängen, ska försöka tvätta och träna i morgon. får se hur det går.

bai

Säsongsavslutning

NU är cykelsäsongen officiellt över, iaf sommarsäsongen, bland de sista räsercyklarna lämnade butiken i måndags och tisdags. Det finns inte mycket kvar på lagret i 23mm kategorin längre utan nu är det mest pendlar åk, mountainbikes och cykelcrossar, kunderna börjar bli färre och färre och klockan går allt långsmmare. Det regnar och är mörkt. fy fan. Men eftersom vi ungdommar som jobbar i butiken har varit så jävla duktiga den här säsongen både i butiken och i verkstan och i skogen och på landsvägen tänkte vi unna oss en kick-off, eller mer kick-out för att slappa lite och umgås utanför jobbet. Det blir öl, och grill och lite fiske söndagen den 18de. ska bli jävligt trevligt. jag har fixat ihop det hela så nu hoppas jag bara vi får en fisk eller 2 också.
(beställde lite wobblers, billigt som fan. det gillar jag)

Systemet släppte oktobernyheterna idag. fina grejer från Sierra nevada och brewdog. bloggar om dem när jag smakat.
nu ska jag göra mig redo för att stänga ögonen en stund. det är jag värd.

RSS 2.0