Klubbmöte

Idag på jobbet gick jag stenhårt in på kaffet, 4 koppar tror jag att jag fick i mig. Anders fyllde 40 i går så det var fikabröd de-luxe hela dagen. Vi (Anders trogna kollegor) skrammlade ihop till en flaska najs whiskey till honom. enjoy responsibly dude!

Sen skyndade jag mig hem, skulle vara på klubbmöte halv 7. ställde mig utanför strax efter 6 för att vänta på Mats, men ingen Mats. Ringde för att kolla så han inte glömt mig... det hade han, mats var sjuk och skulle inte på mötet. no!!! Efter att ha ringt till typ... ALLA! fick jag fatt på Jansson och fick åka med honom, Hans och Petter.

helt otippat fick vi punka... ett metallspett som var typ 20cm långt satt rakt in i däcket. så det var bara till att byta hjul, tur att cykliste rär så jävla händiga. Vi var bara en halvtimme sena till mötet. som förövrigt var riktigt bra måste jag säga!

nu är alla räkningarna iväg och jag ska hoppa rätt isäng...

Godnatt!

Modeblogg!!!

Wow vilken dag idag, teamwork de-luxe på jobbet, vi har även fått en trevlig praktikant som vi kan skoja lite med. Härligt.
Massor med folk hela eftermiddagen så en hink kaffe var välbehövt. pust!

(Fv. Maloja Urgent Jacket m Windstopper front. Ross 3/4 knickerbyxa
Fh.Aklima Warm Wool Hoodie, levis Engineered jeans)

Det kom en massa skoj leveranser idag med. Vi säljer ju Aklimas fantastiska ull-underställ så när säljaren var på besök fick personalen lite grejer och jag fick en grymt skön tröja med fickor på magen och en på- och avdragbar ninjahuva. mmmm, inget att träna i men andra kalla dagar ute i skogen kan den vara klockren tror jag.

Lenny och Jenny på Maloja Scandinavia skickade en hel låda Maloja kläder, jag hade förbeställt en blå höstjacka med windstopper front och ett par röda knickers, jävligt vågat, men på cykelcrossen i 35kmh genom pålsjö kan det vara sjukt snyggt. Tröjan finns även i svart om man är lagd åt det hållet.

Måste säga att jag gillar Malojas materialval. blir man lika snabb som mördarkaninen i Holy Graal tro? haha



nu ska jag och Johanna ner och tömma tvättstugan... glöm inte hennes blogg. HÄR!

sov gott

Långhelg

Hoppas ni inte går och tror att det här är nån sån tränings/cykelblogg för då kan ni sluta läsa nu. Dock kan man ju titta på många andra storbloggare och se att dom flikar in mycket privatliv dom med.

Jag har iaf inte cyklat på hur länge som helst, det känns som att kroppen sväller men vem bryr sig, det luktar off-season så det skriker om det och köra cykelcross ska jag inte göra ordentligt förrän i december. Gött!

Johanna kom ner i onsdags så jag passade på att ta ledigt hela Fredagen. Jag har inte handlat kläder på hur länge som helst och jag hade ett litet budgetöverskott den här månaden då jag sålt min gamla MTB-ram som legat och samlat damm hela sommaren. Johanna drog runt mig på stan i 5 timmar och bytet blev, 2 par skor, 2 jeans, 5 snygga tröjor och lite underkläder/strumpor. Sen lunch på Olssons skafferi och kaffe på koppi. Mmm. På kvällen var vi duktigt trötta och krashade i soffan med ShutterIsland på TVn och ett kilo räkor att mumsa på. Grymt bra dag!

Nästan hela lördagen spenderades med att promenera genom hela staden för att till slut nå fram till Pålsjöskog, det tar mig 7 minuter att cykla dit, men att gå dit och tillbaka tog 3 timmar! Wow! Blev en massa fina bilder. Titta här.

Zoom Boom!

Ljummen och därför väldigt o-god. Ska prova den iskall nästa gång. 0.5%

Kan nog bli så att den här bilden hamnar på min vägg snart.

Spexa är ett måste...

Söndagen blev mest soffmys, starcraft2 och glass tillsammans med Robin Hood.

Nu ska jag sova så jag orkar jobba i morgon :( BOO HOOO! Vill vara ledig mer! Hejdå

Sur

helgens tävling gick skit, orkar inte skriva något om det.

dagens reastart var jobbig. stående macka till lunch och total blackout på soffan, känns som at jag håller på att bli sjuk.

ha det bra, skriver ngt sen.

godnatt

jag syns 02.20 och 05:14 (vit/röd långärmad tröja och vit hjälm)

Nu ska dom äntligen bort

Myntet ingen tycker om förutom ICA som älskar dem, dom bygger typ sin förmögenhet på dem.

Hämtade sånna på banken

7års sammlade 50öringar

räknade och förpackade, redo att bli inväxlade till mer aktuell valuta sen ska dom smältas ner till vapen och amunition. fett!

godnatt

Tröttis

Idag tog jobbet rejält på krafterna, massa spring, massa cyklar som skulle iväg, en tempohoj, 2 S2or en S1a och en snajdig specialized MTB. jag och matti slet som 2 as med folk som skulle "bike-fittas" men kul när dom bli nöjda och det ser bra ut.

släpade mig hemmåt och inom ICA, köpte mjölk och tomater. missbrukar sånna små röda kvisttomater, säkert ätit ett halvt kilo ikväll. så gott med flingsalt på! Det blev säsongsavslutning av Entourage där som verkligen lämnade en hängandes på en tråd. aj aj aj. Sen filmen IronMan2, underhållning. inte mycket mer.

Nu är pannlampan laddad och redo för crossträning i bäckmörkret. Det blev ju så jävla mörkt i går så jag tänkte vara extra förberedd på torsdg då det antagligen blir några hårda långa intervaller på gruset som uppvärming inför söndagen. mer om det sen. nu ska jag sova.

herrå!

Kalle&Hobbe<3




Helg? va? näää

måndag kväll alltså, dagarna glider lite isär ibland.

Förra veckan gick så jävla fort, massa cervélo killar och tjejer var och hämtade cyklar, jätteroligt, så dagarna bara dansade bort. Lördagmorgon och klockan pep som vanligt, tänkte inte mer på det utan gick upp på rutin och gick till jobbet. På jobbet dök samtliga helgarbetare upp så jag började undra vad jag gjorde där... det gjorde dom också. Tänkte att jag lika gärna kunde åka hem men det han jag inte, fick ta en massa räserkunder som helgisarna inte vågade ta. Bland annat min gammla klasskompis Malin som beställde sig en liten Pinta. Sen fick jag äntligen åka hem.

(bland det bästa från Belgien)
Crossen stod i hallen och stampade som en galopphäst som bara vill ut Ut UT! och så fickdet bli. bytte om snabbt som fan, i sann crossanda blev det kortbrallor trots blött både uppifrån och nerifrån. Lite värmesmörj på benen kände jag att jag behövde då det bara var 13 grader och duggregn. Satte en jävla fart rakt ut i pålsjöskog. HURRA vad roligt det är med cross. Som räser fast mountainbike. man kan kötta i bocken men ta kurvor med sladd, trots bara några få slag under max i dyga timmen var ingen gladare än jag. Folk med paraply och regnkläder tittade både 2 och 3 gånger på mig där jag kom glidandes och bunnyhoppade över städstockar på min skrotcross. Lycka är att bli skitig, så är det bara. det sitter i en jag var 5! köp en cross!

När jag kom glidandes genom stan med svidande lungor och skakiga leriga ben tänkte jag, hur kan jag göra den här eftermiddagen bättre? direkt slog det mig, KOPPI KAFFE!!! sagt och gjort, jag styrde hjulen dit, mötte Mackan utanför, han undrade vad i helvete jag höll på med, han fick den korta versionen. Sen bjöd Chales in mig och lercykeln på kaffe, det var helt underbart. fick proteinrecoverybullshit. en kopp hett svart kaffe fick det att bubbla i mig igen. Nästan sugen på en vända till i skogen, men tanken på trappan upp från pålsjökrog fick mig att ångra mig. Innan jag skulle köra hem stoppade Charles en macka i ryggficka på mig och önskade trevlig helg. tackar!

Rentvättad cykel, rentvättad kropp och en macka i soffan framför TVn, perfa!


Buster ringde mig kort därpå och undrade varför det stod massa brandbilar utanför mitt hus, det undrade jag med och hängde ut huvudet. Något pucko längre ner på huset hade fimpat i en kruka med massa andra fimpar i som en tagit eld. smart!

resten kvällen blev duktigt slapp.


Söndag, dags att ställa upp för sina kompisar, kl 7 var jag, Johan, Jens och Sara på plats i Åstorp. Vi placerades ut parvis för att bevaka korsningar som kunde störa cyklister som passerade på banan, detta gick över förväntan och samtliga bilister gjorde som vi bad dem. Synd bara att detta ideella arbe tog 8 timmar. Lite långtråkigt. Sen fick vi hjälpa till att plocka ner målområdet och köra tillbaka alla grejerna till våran klubblokal. Många skyndade sig hem men ett fåtal raska kroppar gjorde en grym instans och fick skiten på plats. gött jobbat. Väl hemma somnade jag som en sten emd kläderna på, på sängen. vansinnigt trött. resten kvällen blev pizza och se film. gött.

Eftersom jag fick vinka med flagga åt bilister var det svårt att fota, tog 138 bilder, 1 blev bra, den är på Petter. fast dåligt skuren i underkant. hoppas någon annan tog bättre bilder.

Sen var det måndag morgon, eller var det? helt tappat räkningen, men trött var jag, oj oj oj. Segade som fan på jobbet för att sega mig hem och sega mit ut på Crossen och mitt i allt segandet kom min vän Borg fram och klappade mig på axeln, nu kör vi. Härligt. synd att det blir mörkt så jävla snabbt om kvällarna för sista varvet fick jag köra med ledarhund. såg inte ett skit i mörkret, riktigt obehaligt. nästa gång ska pannlampan på. men gött att få rulla lite.

nu ska det powersovas.

tja tja!

Island nästa sommar någon?

Är det höst eller?

jag är inte säker, har sommaren lämnat oss? är hösten här? vad gäller?

(vad tror ni om dom däcken? för breda?)
hur som haver så damp det ner ett par crossdäck till mig på jobbet idag. Blev supersugen på att crossa lite i pålsjöskog med omnejd faktiskt. ska fixa lite med hojen i morgon så jag kanske kan köra lite i helgen. vore jävligt kul att köra ett rejält svettpass på lördag eftermiddag, någon som ska med?

Det blev räkfrossa ikväll, supergott!

överväger tidig inkvartering i kväll, jo så får det fan bli. godnatt!

Killing it like Borg!

Ikväll blev det träning, det blir mörkt så snabbt om kvällarna så jag tänkte riva av 5 ganska korta backintervaller innan solen gick ner. Drog på mig kläderna snabbt efter att jag kommit hem och var utanför dörren med fötterna i pedalerna redan kvart över sju. Kroppen var väl inte helt övertygad om att det var det mest optimala att kötta kroppen så direkt efter jobbet och med träningsvärk sen krampen i lördags.

kom fram till Tinkarpsbacken efter en lugn uppvärmning vilket verkligen behövdes idag för det var SVINKALLT! tur jag hade västen på mig. satt ner en vända upp för att få igång kroppen lite och på vägen upp ser jag att dom håller på och lägger ny fin slät svart asfalt i backen, HURRA! så nu slipper man vara rädd om livhanken när man kör ner och sigzagar mellan potthål och allmänt dålig asfalt! efter rekovändan kändes kroppen redo, hade slutat skaka och huvdet var klart. Det blev 4 intervaller på 2:33ca stycket. Pulsen hade jag dagen till ära satt eltejp över så jag inte skulle se den. varför?

I söndags hade jag en trevlig fika med min vän Andreas Olsson och vi pratade lite om det här med pulsträning och att alla är så beroende och slavar under vad det står för siffra på pulsmätaren. Är det inte högt/lågt nog var det ett dåligt träningspass. jag har kännt precis likadant typ 9 av 10 trainerpass under vintrarna vilket har lett mig ner i en ond spiral av dåligt självförtroende som lett till att jag skitit i att träna. kass! Så i vinter åker pulsmätare och wattmätare och allt sånt skit all världens väg. Vån vän Borg ska in! Borgskalan är en måttabell från 0-20 på hur ont/trött du är. 0 är typ sova på soffan och 20 är 2 sek innan du dör av överbelastning. Målet blir att lära känna min kropp och köra tills det känns bra(läs: överjävligt jobbigt) och sen hålla det där i så många minuter intervallen kräver. 

Dagens intervaller var en 14 fölt av en 17 sen 2st 16 och avslutningsvis 1st 18. Sen 2st 17 i Långvinkelsbacken. good times. skönt att sitta vid datorn med benen i högläge nu. strax sova tror jag, om ingen kommer någon bättre ide?

dagens låt: (och det liknar Johannas nya bloggdesign lite: Johanna)

(spola fram till 03:20 så hör ni vad jag hade i huvudet hela träningspasset)

godnatt

Bockstensturen/Epic-helg

Ja då var det söndagkväll igen och som vanligt har helgen varit full av äventyr och fysiska prövningar.

Vi börjar i lördags morse med att jocke ringer mig halv sju och säger att han kör hemmifrån nu, Ouch. Jag låg ju kvar i sängen och hade nyräknade får färskt i minnet. Så snabbt har jag aldrig varit uppe och i kläderna förut. Som tur är hade jag packat allt dagen innan och hojen var riggad och klar. bara att packa ner frukosten i ryggan och kuta ner för trapporna och möta jocke.


Fv. Brian, Jag, Stefan, Jocke och Martin (den snabbe)

Martin Andersson hämtades upp på vägen sen bar det av mot Varberg, vi var i sjukt god tid  så vi han efterannmäla oss och klä på oss och klämma ut som sista nervositetsfjärilarna innan starten gick kl11. Det gick snabbt upp för mig att vi var MÅNGA från Åstorps CK som körde, minst 11 har jag räknat till. jättekul!

Starten gick och som vanligt var det MASSOR med folk ivägen som man fick kryssa genom för att tillslut ute på en lång grusväg lyckas hänga med rätt klunga när farten skruvades upp, Brian hängde som en igel i baken på mig så det vara bara att köra. Vid första backen blev det flaskhals och folk segade, jag hade dagen till ära nymasserade och stödstrumpade ben så jag mer eller minde flög upp för både första och andra backen. känndes helt overkligt. Jag skruvade upp tempot lite efter 35km sen var det fullt blås hela vägen. Tekniken i skogen som länge vart dålig kändes suverän och både uppför och utför samt genom enorma lerbad sk. Surhål gick cykeln med mig på som en raket. fantastisk känsla.

Under de sista 2 milen började mitt otaktiska val av kraftfördelning straffa sig, krampkänningar hade jag haft redan i den långa springbacken som jag tog i ett huj med hojen på ryggen i sann cykelcross-anda. Men när det plötsligt kändes som jag hade 2 arga taxar sittandes i baksidan på mina lår var det dags att slå av på takten... NOT! hade ju skitbra rulle på 2 ganska starka killar, så jag bet ihop växlade ner och LED! ut skiten. fy fan vad ont, hade helt glömt hur ont kramp gör. En av de jag åkte med hade massa vatten i sina flaskor så jag fårgade om jag kunde få lite och självklart kunde jag det, öste i mig halva flaskan, tror det räddade mig från totalkolaps och att jag slapp stanna i depån.

Sista biten in mot varebergs fästning gick fint och jag rullade in på 4timmar och 8 minuter. fet-nöjd!


(Jag vet en cykel som inte ska få sova i min säng inatt... )

Det blev lite ÅCK häng i målområdet, det käkades vattenmelon och riktigt vidrig pasta carbonara som för övrigt var det sämsta med hela tillställningen. Det var skönt att komma hem och slummra på soffan innan jag träffade Buster mfl för lite grabbhäng på kvällen sen.

(kolla farsan, vem tror ni har kittat upp hans cykelgarderob?)
Söndagmorgon, min kropp var gjord av sten. sällan haft så mycket träningsvärk, BST är lätt det hårdaste långloppet vi har i sverige! Men jag släpade mig upp och åt frukost i väntan på att en gammal cykelkompis skulle ringa men efterosm han har ADHD/Damp ringde han inte, suck! men Min vän Andreas Olsson var i stan över helgen så jag passade på att bjuda honom på fika, vi satt i norra hamnen och njöt av solskenet i säkert 1½ timme och bara pratade strunt sådär som tjejer kan gör vi vet. kl2, ringde Pappa, han ville cykla, det ville inte min kropp, men lite kvalitetstid med farsgubben får man inte varje dag så jag skyndade hem för att byta om. Det blev 71km ut till mölle sen tillbaka i lugnt snacketempo, härligt väder och trevligt att träffa farsan.

Nu sitter jag med en grym pastamiddag +3 600g+ matlådor till veckan, nom nom.

lite öl och starcraft2 på det så har det varkt en sjuhelvetes helg. godnatt


Tyckte den här låten var störig första gången jag hörde den till Scandinavian Photos reklam, men så här utanför reklamsammanhang är den riktigt bra, och videon är jävligt snygg om man tar bort sångarens vita glasögon.

Fredagsmyset

ja då var det äntligen fredagkväll, när dom flesta gör sig redo för att dra ut på stan sitter jag och dricker sista flaskan vitargo med nyrakade ben och stödstrumporna på. hmmm, kroppen känns inte lika dunderpeppad som till vasan men det hade jag inte räknat med heller, kanske inte helt återställd efter den lilla förkylningen jag drogs med förra veckan och helgen.

Cykeln är iaf i toppskick, som ni ser är jag totalt o-elit och kör med trippelklingor och vanliga däck med slang i, även barends av en ganska o-lätt sort likaså hjulen är av Svensson-vikt men orubbliga som killemanjaro, det gillar jag, en Volvocykel helt enkelt, hållbar och kul för den okräsne!

Arbetsveckan har bjudit på jämna plågor, lite huvudvärk i början av veckan som botades med 2xhästkaffe och ipren, sällan jag tar värktabletter men hellre det än att ligga hemma och sura. Cervelo rean har visat sig vara poppis, dom första 5 gick ut idag och många gånger fler väntar nästa vecka och så vidare. skitkul att sälja världens bästa cyklar till folk som är intresserade.

nu ska jag packa väskan och ringa fruntimret från norr.

Jag, Jocke, Brian och Martin kommer ha sjukt kul i morgon :D
godnatt

den här ska snurra i mitt huvud i morgon

RENGÖRING!

Igår måndag reste jag mig ur sängen som den zombien jag var och gick till jobbet. kanske inte smartaste valet men palla ligga hemma, sista 2 timmarna hade jag mördande huvudvärk och en oändlig kö med folk vid kassan, halv 7 var dörren låst och alla människor betjänade och borta, då ville jag borra ur huvudet för det gjorde så ont. Satte mig på tåget och somnade samma sekund. Cyklade direkt hem till Lou som jag hade bokat massagetid hos, hon köttade mina stackars vanvårdade stela fiskpinneben i 80min som kändes som 20 min, helt fantasktiskt skönt. tack som fan!

somnade mer elelr mindre dirket när jag kom hem. helt slut.

Vaknade i morse förvånansvärt pigg, undrar hur det kom sig? Jobbet gick som en dans och jag sålde 4st Cervelo P3or m Ultegra utrustning til lett grabbgäng som tyckte det verkade ballt med triathlon... dom ska säkert vaska dem! Sen skyndade jag mig hem, plockade fram hojen (MTBn) och rullade ut i skogen. hoppade och skuttade och lekte och höll pulsen under 150bpm hela rundan, dock blev det bara 45min men det kändes bra ändå. Dock var hojen fortfarande skitig sen Cykelvasan så jag rullade in den i duschen direkt för att först knapra i mig några små mackor innan saneringen började.

(det märkt att jag bor själv va?)

Längs diagonalröret ner mot vevpartiet satt det ett lager på säkert 1cm med torkad lera och resten av cykeln såg inte mycket bättre ut. men efter 45 min av den skinande ren igen och kedjan alldeles silverblank, lycka är en ren cykel helt enkelt! Hjulen och kassetten sparade jag tills imorgon då jag råkat slänga min kassettborste, får shoppa en ny i morgon. När jag hängde ut Mountainbiken i sitt ställ såg jag räsern hänga ovanför fortfarande GranFondo skitig så i stridens hetta åkte den också in i duschen och blev rejält skrubbad och avtorkad, men hjulen plockades av för att fixas i morgon kväll.

Mitt badrum har aldrig varit renare! wow!

MTBn ska få nya fina däck inför lördagens Bockstenstur, även justera lite annat smått och gott, det serut som att det kan bli en torr bockstenstur för en gångs skull, det vore ju härligt! Sen har jag bara en MTB tävling kvar och det är snapphaneturen 2 veckor senare. sen ska det bli skönt med lite lugn och ro. inte för att det här varit någon ens måttling anstärngande säsong men skönt ändå. köpa gymkort osv. kanske gå lite på koncert och dricka en öl för mycket, det är jag värd.

(TBB&DC77, hade jag inte bangat att röja till i höst, kan dom inte komma hit, plz)

nu ska jag sova som en stock, bara onsdag i morgon, carboloading dag 1.

hejsålänge!

RSS 2.0