SMÖGEN (och Liseberg)

JA! jo... det var ju ett tag sen jag var tillbaka och jag har mer elelr mindre glömt min blogg för jag har haft så satans mycket att göra, träna! hänga på Koppi och störa Charles med cykelsnack... osv. förstår att ni dööööööör av spänning på att få reda på hur göt vi hade det. för gött hade vi det, oj oj oj.

Allt började för knappt en vecka sedan, i onsdags drog vi norrut, jag, Mimmi och Hannes då. Första stoppet blev Götelaborg och Liselaberg. Först plockades J upp på stationen och sen inmundigades mat så vi skulle palla åka mycket karuseller. jag tänker aldrig mer säga att jag åker allt på Liseberg för det gör jag inte. jag pallar inte sånna töntiga karuseller som snurrar. så nu kan hannes sluta tjata! Men kanonen, lisebergsbanan, balder, uppskjutet, kålerado, flumride, jukebox mfl åktes med stort nöje. samtliga åktes med J, förutom uppskjutet som jag fick åka själv... chickens. paaap paap pap! När våra kroppar både kändes och såg ut som blöt köttfärs åkte vi hem till hannes kompis Ivan, det somnades ganska kvickt, iaf jag. dödstrött. oooh glömde nästan. jag vann ett sånt FETT kexchoklad! gissa hur stor besvikelsen var när jag insåg att det var massa små och inte ett stort... fan

Dagen efter smög vi runt på stan lite för Js tåg gick inte förrns' 3. vi kramades hejdå och vi andra fortsatte våran resa utan J mot smögen. Stannade snabbt utanför uddevalla för att tanka och handla lite mat sen vare raka spåret mot semestern.
(that's me... peeling shrimps)
Smögen och Kungshamn som det hette där vi bodde var underbart vackert, en riktigt idyll. Första kvällen krängde vi räkor och rökt lax, helt jävla vansinnigt gott efter en dag i bilen. Sen massa smaskig öl långt in på småtimmarna för mig och Mimmi, Hannes som kört bil hela vägen var trött och fick gå och lägga sig.
WTF...
Fösta riktiga dagen spenderades på Smögen, vi drog längst ut på klipporna för att fiska och sola, något bad blev det inte för det blåste och var inte helt badpepp. Ätbara fiskar uteblev, bara massa smått skit, jag lyckades kroka en ful jävlel i rumpan... Efter en dag på klipporna är man sinnessjukt hungrig och så slängde på några feta bugare på grillen och pressade in ansiktena i dessa, great succes! Sen blev det ännu mer smaskig öl och lite rom. inte dumt alls, sen att jag royalsuger på yatzi kan vi ta en annan gång.

Sen blevde det Lördag, jag och Hannes hade bara fiska Fiska FISKA på hjärnan så mimmi fick ta ner oss på marken lite, det blev en kompromiss, först en tur till smögenbryggan för shopping och fish'n'chips eller som i mitt fall en fet räkmacka. mmmm! Sen roadtrippade vi ut till Hannes och Jonnas fd hus som låg på andra sidan fjård/viken, jättefint inbäddat i skogen, den som ändå fått växa upp där! Det blev fiske också men knappt någon fisk. undrar vad vi gjorde fel? för Mimmi drog upp en, inte stor nog att ätas men fan större än nåning vi andra fått under resan... grrrr! Det skymde på och magarna kurrade så vi skyndade på hemmåt, krov grillades fint och mer najs-öl öppnades. Partyhumöret infannsig så vi åkte båt-färga ut till smögen och röjde på något stekigt seglarställe där personalen hade randigt och dörrvaken hade sailracing jacka, kan vara bra att ha när det blåser storm och vågorna stänker upp på dörren. ha ha ha. grym kväll. inte så ballt att vakna bara...
(Studier visar, att efter Människan är tigern det slöaste djuret, i synnerhet Amurtigern)
En liter vatten, en halvliter avslagen cocacola och en manna/risifrutt fick mig lite på fötter, en dusch och nya kläder hjälpte ännu mer och en 3timmars rundvandring på Nordens Ark gjorde det hela mycket bättre. massa fina och sällsynta djur i jättefin miljö. Allt från Hög bokskog och tät barrskog, klipphällar och stora gräsområden gjorde att djuren såg ut att trivas riktigt bra och vi fick se alla djuren förutom någon sjukt kamoflerad padda i ett terrarium ... men vem bryr sig när man fick se djur som Röd Panda, Amurtiger, Snöleopard, Järv, Utter, Manvarg, varg mfl. är du i krokarna så stöd de fina djuren med ett besök! värt! Sen styrdes kosan mot Lysekil för någt att stoppa i magen. Det blev sjukt sunkig pizza som måsarna slet i stycken och släpade ut på torget när vi var klara med dem. mysigt! Pizzan var så sunkig att magknipet var ett faktum, jag kröp i hop i baksätet och somnade. när jag vaknade var vi nästan hemma.

Smögen är bra, men min egen säng är fan den bästa. tack för allt Mimmi och Hannes, hoppas jag inte 3dje hjulet-ade er för mycket.

PEACE!






Kommentarer
Postat av: Johanna

Vem är J? Hemlig person? :P

2009-08-26 @ 23:40:59
Postat av: Iona

Najs skrivet!

2009-08-27 @ 06:04:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0