Paris - Söderåsen - Roubaix

I morse kl 0900 hämtade jens upp mig utan för dörren, det är vad jag kallar service! Vi styrde ut mot söderåsen och träffade Olsson på Tingvallas parkering.

Vädret var exemplariskt, klarblå himmel, inga moln och knappt någon vind. Lite kyligt i början men efter 25min åkte västen av och grabbarna tog av sig benvärmarna senare också. Det bjöds på backar, mer backar, och en satans massa sten och riktigt stökigt och bökigt. Det var nog den jobbigaste terrängen jag cyklat i men höll gott mod och kryssade mellan vassa stenar.

Hemma på parkeringen var vi jävligt nöjda, men vem hade inte varit det efter 2.28 på Jens bakhjul.

Vi packade oss hemmåt ganska kvickt för att senare sammanstråla hemma hos Jens och Sara för att kolla på årets bästa tävling, Paris Roubaix. Det är som det låter en tävling mellan Paris och orten Roubaix, men det roliga är att det går på långa sträckor av pavé(google it) vilket gör att det vurpas hej vilt.

Dagen till ära, Kebabpizza, kändes värt efter dagens prestationer.

Med ca 64km kvar gjorde Thor Hushovd en sk. "Micke Strand" och la sig på cancellaras hjul och vägrade släppa, ville inte gå upp och dra, ville inte hjälpa till att köra ikapp en utbrytning, sur gubbe med andra ord. Vilket resulterade ien 8de plats. cancellara gjorde en helt vansinnig manöver och körde ikapp första klungan och körde ikapp utbrytaren från 1min18sec till 47sec. Det är fan galet! Men Det var Johan van Summerens lopp, denna ganska okände hjälpryttare/vattenlangare låg bra till i första klungan och försökte sig på en utbrytning, ingen brydde sig. Sen höll det hela vägen in i mål. Underbart att se en vuxen man gråta glädjetårar. Bra lopp, inte världsklass, men jävligt bra, trots en barnslig Hushovd.

God öl till bra cykel, helt klart värt!

Sen fick jag flytta möbler hela kvällen, onajs med ben gjorda av kolasnören.

begravning i morgon, onajs.
godnatt

Kommentarer
Postat av: snarkus

ganska bra lopp även om det inte small till förrän på slutet. jag hade hoppats att favoriterna och vassa "outsiders" (hushovd, cancellara, o'grady, ballan, pozzatto, boonen, chavanel, haussler, m.fl.) skulle mer eller mindre isoleras efter arenbergskogen och kämpa för att köra varandra sönder och samman inför en slutlig uppgörelse på mons-en-pevele eller carrefour de l'arbre, och avslutningsvis en 2-3-mannaspurt i velodromen.. men det här var också bra :)

inte helt oväntat att storfavoriterna skulle köra bort sig själva genom att bara titta på varann. förbannat trist med quicksteps otur.

anyways - flandern runt förra helgen var bättre, fast det var helt sinnessjukt jävla epic.

2011-04-10 @ 23:06:50
URL: http://blog.sparkus.se
Postat av: Martin A

Låter som en bra dag! Repris på söndag?

2011-04-12 @ 12:47:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0